Chrome vil straffe sites med videoannoncer

2020-02-05-image-32
Selvom en stor del af Googles indtægter stammer fra reklamer, har virksomheden gjort en stor indsats for at slå ned på voldelige annoncer på nettet; især gennem sin Chrome-browser. For eksempel har Chrome fået funktioner, der begrænser automatisk afspilning af videoer og blokerer for websteder i at kapre din tilbage-knap.


Nu tager Google tingene et skridt videre. Fremadrettet begynder webbrowseren at opretholde et nyt sæt annoncestandarder, der er offentliggjort af Coalition for Better Ads. Disse standarder sigter mod websteder, der bruger irriterende teknikker til at vise annoncer på deres videoer.

For eksempel vil de nye Better Ads Standards straffe websteder, der implementerer videoannoncer længere end 31 sekunder, som ikke kan springes over inden for de første 5 sekunder. Mid-roll videoannoncer af enhver varighed vil også blive begrænset, og websteder har fremadrettet ikke tilladelse til at placere billede eller tekstannoncer i midten af 1/3 af videovinduet.

Google omtaler i samme omgang, at de ikke vil give sine egne websteder særlig behandling. Søgegiganten sigter mod at fremstå som et godt eksempel og vil som en del af tiltaget, finpudse sine YouTube-annoncer, indtil de overholder de nye standarder. Platformen overtræder i øjeblikket mindst en af standarderne ved at vise mid-roll-annoncer på deres hostede videoer. 

2020-02-05-image-2.gif

Hvis der konstateres, at et websted overtræder disse nye standarder, stopper Chrome med at vise annoncerne. I betragtning af hvor stor Chrome brugerbasen er, er det ret markant tiltag, så der er masser af incitament til websteder følger reglerne fremadrettet.

Målet med alle disse ændringer er naturligvis ikke helt uselvisk. De nye standarder kommer forbrugerne til gode, men ved at gøre annoncer mindre påtrængende, er de også til gavn for websteder og annoncevirksomheder som Google. Hvis en bruger ikke bombarderes med frustrerende pop-ups, hver gang de åbner et nyt websted, er der ifølge Google, en chance for, at de deaktiverer annonceblokerer eller sætter sin lid til whitelists.

Google har sat en deadline for tilpasning af annonceformater og video indtil 5. august 202, før Chrome begynder at håndhæve de nye regler. Better Ads Standards har dog en noget strammere tidslinje. De ønsker, at hjemmesider skal stoppe med at vise irriterende videoannoncer inden for de næste fire måneder.


Source & Image credit:
Google

Vores partnere