Google Drev: Snart kan du åbne krypterede filer

google drev
Kilden bag de nye informationer er XDA, som via kildekoden har spottet, at Google Drev snart gør det muligt for brugere at downloade og læse krypterede filer. Der er ikke meget information tilgængelig lige nu, men ifølge XDA er funktionen på trapperne.

Folkene på XDA gennemførte en APK-teardown (version 2.20.441.06.40), der afslørede en række kodestrenge, der taler om denne kommende funktion. Koden antyder, at du snart vil have en "download og dekrypter/download and decrypt”-knap til at se krypterede filer, der er gemt i Google Drev Android-appen.

Beskrivelsen af funktionen er ligetil og lyder - “You’ll be able to open encrypted files soon.” Det er i øjeblikket uklart, om Google Drev kun tillader brugere at åbne uploadede krypterede filer. Der er ingen omtale af en native krypteringsfunktion, hvilket er noget, som brugere har efterspurgt et stykke tid. Det er i øjeblikket muligt at kryptere filer ved hjælp af webudvidelser.

Læs også: Sådan bruges Google Drev

Hvis Google planlægger at bringe native kryptering og dekryptering til sit web såvel som mobilapps i de kommende uger, kan det være en vigtig tilføjelse for privatlivets fred. Det giver brugerne endnu en grund til at bruge Googles cloud-lager til at gemme private oplysninger, der kan dekrypteres og gøres tilgængelige på farten.


Relaterede nyheder:

Google + 10 ting som gør en forskel [Opdateret]

Guide til Google alternativer

Sådan gemmer du en backup af dine e-mails i Gmail


Source & Image credit:

XDA, Google