Her er den nye redesignet startmenu i Windows 10

439px-Microsoft_logo.svg (1) (1) (1) (1)
Vi rapporterede for nylig, at Microsoft fjerner Live Tiles fra Windows 10's Startmenu og et nyt designkoncept fra virksomheden, ser ud til at bekræfte det. Windows 10’s nye Startmenu har flisebaserede statiske ikoner med et strejf af Microsofts Fluent Design, men det ser ud til, at Live Tiles ikke forsvinder helt, hvis brugerne foretrækker dem.


I Windows Insider-podcasten fremviste Microsoft et internt koncept af Windows 10's Start menu, der har fliser baseret på ikoner frem for Live Tiles.

Det tyder på, at Microsoft muligvis planlægger en fremtidig fjernelse af Live Tiles uden en konkret dato er sat. Virksomheden fortæller, at brugere med Live Tiles stadig vil kunne bruge dem.

New-Start-menu.jpg

Credit: Microsoft / Mixer

Microsoft planlægger at opdatere start-menuen med hvad de selv omtaler som ”chaotic colours and emphasize icons”, og fremhæve ikoner snarere end de interaktive ikoner alias Live Tiles, der viste yderligere oplysninger.

Ifølge Redmond-firmaet giver de nye ikonbaserede fliser brugerne en samlet oplevelse, som vil være mere konsistent med alle Windows-tilpasninger. For eksempel vil Startmenuen have både et mørkt og lyst tema. Det er også værd at bemærke, at nye Tiles ikke kun er et ikon, men at de også har en baggrundsfarve og afrundede hjørner.

microsoft_windows_10_4_1.jpg

Credit: Dreamstime

Så hvornår kan vi forvente den nye Start-menu?

Microsoft siger, at deres designteam ”udforsker” det nye Start-menu layout, og at projektet stadig er under udarbejdelse, hvilket gør det svært at gætte på, hvornår den nye startmenu bliver officiel lanceret.


Source & Image credit
PCWorld