Microsoft Edge er nu den 2. mest populære browser

Microsoft-Edge-logo
Microsoft har arbejdet benhårdt på at skubbe deres Edge-browser ud over rampen. Dette blandt andet ved hidsig markedsføring, optimering af søgehastigheden, state-of-the-art teknologier, men bestemt også ved at lytte til brugernes feedback. Det hårde arbejde har nu båret frugt, at Microsoft Edge er nu den 2. mest populære desktop browser, og er kravlet forbi Firefox.


Mens Google Chrome stadig er langt foran alle de andre browsere tilsammen med en markedsandel på 68,5%, har desktopversionen af Microsoft Edge for første gang overgået Mozilla Firefox i markedsandel.

I marts 2019 registrerede NetMarketShare en Mozilla Firefox popularitet på 9,27%, men i løbet af året har browseren langsomt mistet markedsandelen, da den nåede 7,19% i marts 2020.

market-share.jpg

Source & Image credit: Netmarketshare

Microsoft Edge havde på den anden side en markedsandel på 5,20% i marts 2019 og afsluttede et 12-måneders løb på 7,59%, 0,40% højere end Mozilla Firefox.

Dette bringer markedsandelen for de 10 mest populære desktop-browsere i slutningen af marts 2020 som følgende:

netmarketshare Egde.JPG

Source & Image credit: Netmarketshare

Microsoft Edges smalle føring over Firefox viser både Micrsoft æder andele af browser-markedet, men også at Firefox skal trække i arbejdstøjet, efterhånden som Microsofts Chromium-baseret Edge-browser øges i popularitet.

Da Microsoft Edge nu er Chromium-baseret, får den fordelen ved at være i stand til at bruge alle de udvidelser, der er tilgængelige i Chrome-webshoppen, og øger også dens kompatibilitet og ydeevne til samme niveau som Google Chrome.

Med Windows 10 der kører på en milliard enheder, og den nye Microsoft Edge, der snart skubbes ud til dem alle via Windows Update, bør vi forvente at se Edge fortsætte med at overgå Firefox, da browseren fortsat vil tage fra i Chromes markedsandel.

Læs næste

Google + 10 ting som gør en forskel

Sådan konfigureres din nye Chromecast: GUIDE

Cooler Master TD500 Mesh: TEST

Doom EternalSource & Image credit:

netmarketshare


Vores partnere