Cooler Master TD500 Mesh: TEST

mesh_td500_front_cooler_master
Cooler Master melder sig endnu en gang på banen med et nyt kabinet, denne gang med navnet TD500 Mesh. Vi har at gøre med et miditower som har fokus på airflowet og RGB-lyset, hvilket betyder at vi finder en åben front, hvor der er hele tre 120 mm blæsere inkluderet. Det lyder som starten på noget godt, men hvordan forholder det sig i virkeligheden og ikke mindst hvad med resten af kabinettet og dets features? Dette er alt sammen noget jeg vil gennemgå for jer her, i vores test af Cooler Master TD500 Mesh kabinettet.


1_Cooler_,Master_logo.jpg

Specifikationer og features

Jeg har som altid i dette afsnit, været en tur forbi producentens hjemmeside og fundet lidt oplysninger til jer – denne gang hos Cooler Master. Nedenfor har jeg listet specifikationerne på TD500 Mesh kabinettet op til jer, efterfulgt af et enkelt billede der fremhæver nogle af de features som kabinettet kommer med:

  • Type: ATX miditower
  • Kabinet-serie: MasterBox
  • Tilgængelige farver: Sort og hvid
  • Materialer: Metal, plastik og hærdet glas
  • Dimensioner: 493 x 217 x 429.5 mm (LxBxH)
  • Vægt: 6.95 kilo
  • Bundkort support: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX, SSI CEB, E-ATX* (vil give mindre plads til kabelføring)
  • PCI-slots: 7
  • 5.25” pladser: N/A
  • 2.5”/3.5” pladser (combo): 2
  • 2.5” pladser: 4 (2+2combo)
  • Frontpanel: 2xUSB 3.2 Gen1, lyd ind/ud samt power + reset knap
  • CPU-køler maksimal højde: 165 mm
  • PSU længde max: 180 mm (295 mm uden harddiskbur)
  • Grafikkort maksimal længde: 410 mm
  • Kabelføringsplads: 19 mm

Blæser support:

  • Toppen: 3x120 / 2x140 mm
  • Fronten: 3x120 / 2x140 mm (tre 120 mm ARGB inkluderet)
  • Bagenden: 1x120 mm

Radiator support:

  • Toppen: 120 / 240 / 360 mm (maksimal bundkort højde - 44 mm)
  • Fronten: 120 / 140 / 240 / 280 / 360 mm
  • Bagenden: 120 mm

2_specifikationer_features_td500_mesh_cooler_master_kabinet.jpg

 

En tur rundt om Cooler Master TD500 Mesh

Lad os starte vores tur rundt om TD500 Mesh kabinettet med et par overbliksbilleder. Nedenfor ser vi kabinettet som helhed med venstre side mod kameraet. Som vi kan se at vi modtaget den hvide udgave, men der findes også en i sort – mere om dette senere. Det første der umiddelbart springer i øjnene er det noget anderledes hærdede glaspanel. Det kunne godt ligne at der blot sidder beskyttelsesfilm på med folder, men det er altså fordybninger i glasset. Noget anderledes end hvad vi er vandt til at se, men forandring fryder.

3_oversigt_kabinet_cooler_master_td500_mesh_white_design.JPG

På den modsatte side, nærmere betegnet den højre er der ikke meget nævneværdigt. Her finder vi blot en blank hvid overflade, i form af sidepanelet der gemmer alt ens kabelføring. Vi kan lige skimte de to tommelskruer i bagenden, som løsner sidepanelet. Disse er desuden af typen der bliver hængene fast på panelet, når de skrues løst – fin detalje.

4_højre_side_td500_mesh_cooler_master_kabinet_miditower.JPG

Toppen byder på et enormt område med ventilation. Her finder vi plads til at montere op til tre 120 eller to 140 mm blæsere. Der er desuden også support for op til en 360 mm radiator her oppe hvis man ønsker at hoppe på vandvognen. For at sikre bedst mulig support, er monteringshullerne rykket ud mod venstre side, hvilket er endnu et plus. En anden ting der også er det, er det magnetiske støvfilter som også er at finde her oppe, som let kan afmonteres for rengøring.

5_toppen_magnetisk_Støvfilter_kabinet_blæser_radiator_support_td500_mesh.JPG

Frontpanelet finder vi øverst i fronten, bestående af to USB 3.2 Gen1 porte (også kendt som USB 3.0). Derudover er der en power og reset knap, samt naturligvis lyd ind/ud og det er sådan set det. Powerknappen har samme form som Cooler Masters logo og fungerer også som power-LED.

6_frontpanel_cooler_master_td500_mesh_miditower_kabinet_hvidt_white.JPG

Stort set hele fronten på TD500 Mesh kabinettet består af ventilation, som navnet antyder – Mesh. Der er et unikt mønster på dette gitter, som mest af alt får mig til at tænke på Fractal Design Meshify C kabinettet – eller er det bare mig? Ikke desto mindre er det rigtig lækkert at se et kabinet med fuld fokus på airflow. Dette bakkes desuden godt op, da Cooler Master også inkluderer hele tre 120 mm ARGB-blæsere til TD500 Mesh.

7_gråt_metalgitteR_tre_120mm_ARGB_blæsere_inkluderet_cooler_master_TD500_mesh.JPG

Hvis vi fortsætter vores tur om til bagenden på TD500 Mesh, finder vi her det layout som vi efterhånden er vandt til at se. Det betyder at strømforsyningen monteres i bunden, efterfulgt af syv PCI-slots ovenover. Øverst finder vi så hullet til bundkortets I/O panel, samt plads til en 120 mm blæser/radiator.

8_bagenden_td500_mesh_miditower_kabinet_cooler_master_hvidt_sort.JPG

I bunden, finder vi fire solide plastikfødder, som alle er udstyret med gummi for at minimere vibrationer i at blive sendt videre. Det er også i bunden at vi finder mit først rigtige kritikpunkt ved TD500 Mesh kabinettet. Bemærk støvfilteret som Cooler Master har valgt at montere her. Det er af den helt billige, stive og yderst besværlige type. Med det prisskilt som dette kabinet kommer med, havde jeg forventet at se et bedre filter implementeret i bunden her, så man ikke er tvunget til nærmest at vende computeren på hovedet når det skal rengøres.

9_bunden_ventilation_kabinet_rgb_miditower_gaming_td500_mesh.JPG

Det er nu blevet tid til at få taget sidepanelerne af TD500 Mesh, så at vi kan tage et nærmere kig indvendigt. Inden jeg smider disse til siden, syntes jeg lige vi snupper et hurtigt billede af det hærdede glaspanel. Bemærk detaljerne på glasset herunder. Der er tale om fordybninger/udskæringer i glasset som giver det et helt unikt look. Det er ikke noget jeg har set nogle andre producenter gøre før, så det er lækkert at se Cooler Master prøver lidt nye ting af – om man kan lide designet eller ej.

10_glas_sidepanel_detaljer_unikt_design_cooler_master_TD500_mesh.JPG

Med begge sidepaneler afmonteret, kan vi nu tage et nærmere kig på det indvendige design som TD500 Mesh byder på. Vi er efterhånden vandt til at se modulære designs på næsten alle nyere kabinetter, men ikke her faktisk. I stedet har Cooler Master blot gået efter et yderst åbent layout som sikrer at der er godt med plads til alverdens hardware og køling. På det første billede herunder af det indvendige design, kan vi se det yderst åbne layout.

11_indvendigt_layout_venstre_side_cooler_td500_mesh_master_kabinet.JPG

Der er et integreret PSU-cover med et ”vindue” således at det stadig er muligt at se logoet fra ens strømforsyning, hvilket er en fin detalje. Det er desuden også muligt at montere to 2.5” / SSD’er på coveret for at vise dem frem. Dette PSU-cover kan IKKE afmonteres, men tillader alligevel montering af radiator i fronten af kabinettet, da det ikke strækker sig i hele længden.

12_nederst_indvendigt_design_PSU_cover_cooler_master_kabinet_gaming.JPG

I toppen finder vi det før omtalte område med masser af ventilation. Som nævnt er alle monteringshullerne rykket ud mod venstre side, således at man har mest muligt plads og mulighed for radiator montering i toppen – uden at komme i klemme med køleprofiler på bundkortet, eller høje RAM-stænger.

13_pladsen_i_toppen_td500_mesh_kabinet_cooler_master.JPG

Det er helt underligt for en gangs skyld ikke at se nogen inkluderet blæser i bagenden, da næsten alle miditowers kommer med dette. Vi finder dog stadig syv PCI-slots som alle er ventilerede og let kan afmonteres og genbruges alt efter hvilke kort man vælger at montere i kabinettet.

14_indvendigt_design_bagenden_td500_mesh_ventilation_ingen_blæser_cooler_master.JPG

Når vi vender blikket mod fronten, forstår man næsten godt hvorfor at der ingen blæser er i bagenden. Som tidligere nævnt, har Cooler Master nemlig inkluderet hele tre 120 mm ARGB-blæsere i fronten, således at der er masser af airflow fra den åbne front ind til alle dine komponenter. Man får også en lille ARGB-controller inkluderet i kassen, således at man kan få gang i sit RGB-lys, også selvom man har et ældre bundkort, eller blot et uden det nødvendige stik – fin detalje Cooler Master, andre producenter kunne lære af dette.

15_layout_invendigt_tre_120_mm_ARGB_Blæsere_cooler_master_kabinet_miditower_td500.JPG

Hvis vi tager et kig på den modsatte side indvendigt på TD500 Mesh kabinettet, kan vi her se at der er rigtig fine kabelføringsmuligheder. Der er masser af steder hvor kabler kan fastgøres med strips eller velcrobånd. Derudover er hullerne til at trække kablerne igennem også godt placeret, har gode størrelser og de mest iøjnefaldende af dem har også gummi, for en pænere finish. Ligesom på PSU-coveret er der også mulighed for at montere to 2.5”/SSD’er på bagsiden af bundkortpladen. 3.5” harddiske kan der monteres to af i kælderen under PSU-coveret.

16_bagsiden_kabelføringsmuligheder_td500_mesh_cooler_master_.JPG

 

Montering af hardware, RGB-showcase og sammenligning

Vi er nu nået til det punkt i testen, hvor vi skal have noget hardware monteret i TD500 Mesh kabinettet. Hvis du ønsker at montere 2.5” / SSD’er på enten PSU-coveret eller bagved bundkortet, kan dette klares uden brug af noget værktøj. Der er små tommelskruer som skal skrues i diskene, og så kan de presses ind i gummiholderne. Harddiskskufferne til 3.5” harddiskene kræver heller ingen brug af skruer, kun hvis du ønsker at montere 2.5” diske i disse, må du have skruer og skruetrækkeren frem – som du jo nok allerede har når du er i gang med at samle din PC.

17_hardware_montering_harddiske_td500_mesh_kabinet_miditower_cooler_master.JPG

Strømforsyningen monteres fra bagsiden og skal ind med siden først, som vist på billedet nedenfor. Hvis du ligesom os bruger en modulær strømforsyning, kan det være en rigtig god ide at montere alle de kabler du regner med at skulle bruge med det samme. Der er ikke meget plads at arbejde med under PSU-coveret når først strømforsyningen er monteret og i og med coveret nu er der, kan overskydende kabler let gemmes væk.

18_montering_strømforsyning_cooler_master_kabinet_rgb_PSU_cover_gaming_td500.JPG

Der var ikke mange ben i at smide hardware i TD500 Mesh kabinettet, det var dejligt lige til på både for – og bagside. Der er rigtig mange steder hvor kabler kan siddes fast med strips eller velcro, så at man kan opnå et rigtig fint resultat. Selv uden brug af velcro eller strips kan dette lade sig gøre, tjek blot vores resultat herunder.

19_kabelføring_bagside_hardware_monteret_cooler_master_miditower_td500_mesh.JPG

Der er 19 mm plads at arbejde med bagved bundkortet, hvilket er nok hvis du er lidt opmærksom og ikke lader de tykke kabler krydse hinanden alt for meget.

20_fornuftigt_plads_til_kabler_cooler_master_td500_mesh_kabinet_gaming_tower.JPG

Vi vender den anden side til kameraet, som er en anelse sjovere at se på, jeg har desuden også sat strøm til tingene. Selv med et normalt ATX bundkort og et stort grafikkort med eftermarkedskøler er der stadig godt med plads i fronten af TD500 Mesh, til for eksempel en radiator.

21_færdige_system_ts500_mesh_rgb_lys_fronten_cooler_master_gaming_tower.JPG

Med i kassen finder vi som nævnt en lille RGB-controller som gør det muligt at bruge det indbyggede lys i de tre inkluderede blæsere, uden et bundkort med et ARGB-stik. Der er en masse forskellige farver og effekter, som den klassiske RGB-regnbue herunder.

22_ARGB_lys_120_mm_blæsere_køling_airflow_gaming_td500_mesh_miditower.JPG

Når det kommer til CPU-kølere og grafikkort højde for den sags skyld, er der 165 mm at arbejde med inde i TD500 Mesh. Det betyder at selv større luftkølere og store grafikkort ikke bør have nogle problemer med at blive monteret i dette kabinet. Bemærk desuden det lille ”vindue” nede i venstre hjørne på PSU-coveret – her kan vores Focus+ strømforsyning spottes igennem, fin detalje.

23_bagende_med_hardware_køler_højde_grafikkort_PSU_cover_med_vindue_cooler_master.JPG

Vender vi blikket mod toppen, kan vi se at der er et godt stykke fra toppen af bundkortet til selve toppanelet. Derudover er alle monteringshullerne rykket ud mod venstre, således at blæser og radiator supporten maksimeres. Cooler Master skriver at køleprofilerne på bundkortet maksimalt må være 44 mm i højden. Hvis de er højere kan du løbe ind i pladsproblemer og konflikt med blæser/radiator du monterer i toppen.

24_radiatorplads_toppen_td500_mesh_kabinet_miditower_gaming_rgb_fps.JPG

Vi runder gennemgangen af TD500 Mesh kabinettet af med et overbliksbillede af det samlede system, med fuld smæk på RGB-lyset. Lyset kommer rigtigt til sin ret og bliver flot gengivet i den hvide udgave vi her har modtaget.

25_færdige_system_cooler_master_gaming_tower_rgb_td500_mesh.JPG

Nu skrev jeg lige ovenfor at jeg ville runde gennemgangen af, men det passer ikke helt. Der er et par billeder mere jeg lige vil vise jer. Nedenfor har jeg inkluderet to sammensatte billeder der viser nogle af alle de effekter der er muligt med den medfølgende RGB-controller. Du vil naturligvis få flere muligheder, hvis du tilslutter lyset i blæserne direkte til et ARGB-stik på et bundkort, men så kunne vi også fortsætte i det uendelige med at vise billeder.

26_RGB_effekter_cooler_master_gaming_tower_td500_mesh_kabinet.JPG

 27_flere_RGB_effekter_gaming_kabinet_cooler_master_miditower_rgb_td500.JPG

Kabinettet var en tur forbi min kollega Kenneth, inden at det røg afsted mod mig. Han brugte lidt tid på at skyde nogle billeder der sammenligner den hvide version af TD500 Mesh som vi her har set på, med den sorte. Du kan selv bedømme hvilken variant du bedst syntes om og rulle videre til en snak om prisen og konklusionen når du er klar – personligt hælder jeg faktisk mest til den hvide udgave.

28_sammenligning_med_sorte_model_td500_mesh_gaming_kabinet_1.JPG

29_sammenligning_med_sorte_model_td500_mesh_gaming_kabinet_2.JPG

30_sammenligning_med_sorte_model_td500_mesh_gaming_kabinet_3.JPG


Pris

I skrivende stund d. 27/03 2020 kan Cooler Master TD500 Mesh kabinettet findes på nettet, hos de danske forhandlere til lige under 800,- DKK. Ud fra de features man får med, det unikke sidepanel i hærdet glas samt hele tre 120 mm ARGB-blæsere, er prisen faktisk ganske fornuftigt sat. Du får et solidt kabinet der tilbyder hvad man kan forvente i denne prisklasse, med enkelte ting der kunne forbedres.

Ønsker du alle informationerne på TD500 Mesh kabinettet fra Cooler Master, kan du give deres hjemmeside et besøg. Klik blot på banneret herunder, og bliv sendt direkte til deres side i en ny fane, hvor alle oplysningerne på kabinettet kan findes.

1_Cooler_,Master_logo.jpg

 

Konklusion

Enden i vores test af TD500 Mesh kabinettet fra Cooler Master er nu nået, og det har været en god oplevelse stort set hele vejen. Vi har at gøre med et solidt miditower kabinet som har fuld fokus på airflow, og tilbyder plads til en masse hardware samt køling, hvad end man er til luft eller vand. Det er forfriskende at se et kabinet i 2020 som har airflowet i fokus og faktisk en front der gør det muligt for de monterede blæsere at trække vejret. Her går det hele ikke blot op i udseendet. Med hele tre 120 mm ARGB-blæsere inkluderet, har man også mulighed for at få et rigtig godt airflow out of the box, uden at skulle købe yderligere – det skulle da lige være endnu en 120 mm blæsere til at smide i bagenden for at trække noget luft ud af kabinettet igen.

Cooler Master skal også have ros for at inkludere en RGB-controller i kassen, hvis man nu har et ældre bundkort der ikke er udstyret med ARGB-stikket. Her kunne nogle andre producenter lære noget, uden at jeg nævner nogle navne. Når det kommer til hardwaremonteringen, foregik dette smertefrit i TD500 Mesh kabinettet. Der er godt med plads at arbejde på, på både for – og bagsiden. Dette kombineret med et utal af steder til at fastgøre kabler, har man alle muligheder for at opnå gode resultater med sin kabelføring uden de store problemer. PSU-cover er naturligvis også integreret som på ethvert andet moderne kabinet, så overall er TD500 Mesh virkelig godt skruet sammen og gennemtænkt – dog er der alligevel et par ting der kunne være bedre.

Den første ting, er faktisk også en positiv ting i min optik, men måske ikke noget for alle og enhver. Designet på glaspanelet er nemlig meget unikt og ulig noget andet vi tidligere har set fra Cooler Master, eller enhver anden producent for den sags skyld. De skarpe linjer i glasset giver et fedt og anderledes look, men det er måske ikke for alle og enhver. Af lidt mere alvorlige ting, så at sige. Så troede jeg at vi var færdige med at se billige og dårlige støvfiltre, som TD500 Mesh gemmer på i bunden. Især i dette prisleje, havde jeg forventet et rigtig filter, som kan trækkes let ud af bagenden og ikke et jeg skal kæmpe med at få i og ud. Derudover syntes jeg heller ikke at kvaliteten på plastikken der er brugt, helt matcher resten af byggekvaliteten på kabinettet. Farven er godt ramt, men plastikken virker en anelse billig at røre ved.

Med det sagt, så syntes jeg overall at TD500 Mesh fra Cooler Master er et fedt og lidt anderledes kabinet, hvilket vi har brug for i markedet. Det er dejligt med et kabinet der fokuserer på airflow som det primære, men stadig formår at se yderst attraktivt ud. Vi lander derfor på en samlet score på 8/10, samt vores Safe Buy award i denne omgang. TD500 Mesh er kabinettet for dig der ønsker et stilfuldt kabinet som ikke ligner alle de andre og samtidig tilbyder godt airflow fra sine tre inkluderede ARGB-blæsere – et rigtig fornuftigt kabinet til prisen med gode features og muligheder.

 

Godt

  • Fedt design med godt airflow i fronten
  • Tre 120 mm ARGB-blæsere medfølger (samt controller)
  • Gode kabelføringsmuligheder
  • Overall fin byggekvalitet
  • Integreret PSU-cover med ”vindue”
  • Fin support for hardware og luft/vandkøling
  • Tilgængeligt i to farver (sort og hvidt)
  • Anderledes design på glasset…

Knap så godt

  • … måske ikke noget for alle
  • Billigt stift støvfilter i bunden
  • Plastikkvaliteten kunne være bedre

Score: 8 + Safe Buy award


31_konklusion_gaming_kabinet_cooler_master_td500_mesh_miditower_rgb.JPG

Seneste kabinet

Vores partnere