Doom Eternal

doom eternal gratis spil id software steam epic games intel i5 front
I denne artikel tager vi et kort kig på, hvad det nye Doom Eternal har at byde på.


I en tid med udgangsforbud og uvished hvornår vi en dag igen kan få lov at se solens stråler er det rart at kunne sætte sig ned og opleve den realitet vi går i møde. Folk viser sig allerede som en flok Prowlers i Netto, så hvorfor ikke afreagere på dem i et spil i stedet for at slynge rugbrød efter dem i køen. Rip and tear, Doomguy.

Doom Eternal udkom for mange på et magisk tidspunkt, d 20. marts 2020, krisen var skudt godt i gang og med release side om side med Animal Crossing kunne gamere verden over, slippe lidt væk fra toiletpapirs versionen af Hunger Games.

En hurtig opremsning:

Doom Eternal er skabt af id Software med Bethesda Softworks som udgiver. Spillet tager brug af id Tech 7 en opdateret version af, og hold nu godt fast, id Tech 6. Doom Eternal er det første spil fra studiet der kører på den nye og forbedret engine. Det har blandt andet givet mulighed for fuld HDR support, bedre visuals, mulighed for op til 1000 frames og sidst men bestemt ikke mindst en bedre load tid i de forskellige levels.

Minimum Specs; 60fps, low preset 1080p

6GB GTX 1060 eller lign.
Intel Core i5 3.3GHz eller AMD Ryzen 3 3.1GHz
64 bit windows 7
6gb RAM

Recommended Specs; 60fps High quality preset, 1440p

- RTX 2060 eller lign.
- Intel Core i7-6700k eller AMD Ryzen 7 1800x
- Windows 10
- 16gb RAM

Testet på:

- GTX 1660TI
- i7-4790k 4.4GHz
- Windows 10
- 16gb RAM


En hård start

På trods af hvad jeg vil kalde det absolut mest smooth combat i et first person shooter, så var de første dage efter release, som med mange spil nu til dags, knap så ”smooth”. Flere sites rapporteret om en såkaldt ”Crash-Fest” og folk kunne mange gange ikke passere den 7. mission. Et softlock der viste sig at være til en form for hjælp til id. De havde nemlig igen igen glemt at fjerne filer der indeholdte en DRM-Free version. Det gjorde det muligt for alle og enhver at cracke spillet og lægge det på nettet med lethed. Dog modtager cracket versioner ikke game updates så medmindre piraterne fandt et fiks sidder de fortsat fast på mission 7. Filerne er dog senere blevet fjernet og problemet er blevet rettet.

Derudover var der også et permanent crash. Hver gang man ville prøve at komme ind i den sidste mission ville spillet loade og crashe få sekunder efter. Bethesda har senere sagt problemet skulle være fikset, men sidder der stadig en med problemet kan dette forsøges:
Åben konsol med ”½” knappen. Skriv ”Logfile 2” og slå v-sync til/fra alt efter preset. Det kan være nødvendigt når det lykkedes at komme ind at skrive ”logfile 1” i konsollen da der er rapporteret lave framerates med logfile 2 slået til.

Derudover kan lave frames og crashes også være et problem i brugerens ende. Har man en controller sat til sin PC og oplever problemer, kan det hjælpe at unplugge controlleren og genstarte spillet.

Multiplayer delen som af denne omgang har fået sig et velkomment overhaul så også sine egne problemer. Det var af den ene eller anden grund ikke muligt de første par dage at have en stabil oplevelse med multiplayeren da langt de fleste forsøg på at finde en match blev mødt med ”There are currently no online games available” og hvis det endelig skete at kampen dukkede op var det en 50/50 om det var til at spille. Lag, desync og stutters viste sig nemlig at være nærmest uundgåelig. 


Multiplayer

Til gengæld må man tage hatten af og sige id har innoveret en smule her.
I stedet for den klassiske Quake/Unreal Tournament/Doom multiplayer har de valgt at gøre det mere ”canon” mens de stadig holder det competetivt. Deres løsning er en asymetrical arena mode hvor DoomSlayer skal kæmpe imod to player controlled demons. Her kan man som demon vælge mellem:

Arch-Vile: Den velkendte ild demon fra de første spil. Brug AOE angreb og skjold for at holde styr på slayeren og beskytte dig selv og din holdkammerat - min personlige favorit.

Doom Eternal

Revenant: Demon+Jetpack+Rocket Launchers, whats not to like? En af de mere mobile demons som ved brug af jetpack er bedst egnet i luften med sine mange missiler kan agere som en langdistance poker eller flanker.

id Software, Panic Button Games Doom Eternal

Marauder: Alles favorit badass demon der viser sig at være en smule underwhelming. Sej ser han ud og drager mange paraleller til slayer, cool faktoren er i top her, men snakker vi balance er der meget at savne. Med et lavt skadende øksekast og en shotgun der ikke kan måle sig med slayerens arsenal er mulighederne få.

marauder axe flex doom 2020 singleplayer gratis spil ryzen.jpg

Mancubus: Et must have. Vil man have success i multiplayeren er det en god ide at nappe den her basse af en demon. Den har både arsenal til langdistance og close up. Med en health pool dobbelt så stor som mange af de andre demons er den bedst beskrevet som en omvandrende tank med flammekastere. Ja tak!

mancubus multiplayer doom eternal id sofware

Pain Elemental: Nok den demon jeg havde sværest ved at spille imod men også sværest ved selv at have succes på. Det er den eneste demon der ikke binder dig til jorden nu og da og lader dig flyve rundt og angribe ovenfra. Stor, rund og langsom gør den til et oplagt mål for slayeren. Ikke blot for skade men kan også bruges i kombination med slayerens super shotgun, som et anchorpoint for meathooken, for at komme ud af sticky situationer eller for at jagte den sidste demon.

pain elemental id software spil eternal gratis spil gaming doom intel


Så hvor er vi nu?

Ikke mange uger efter release og problemerne er – for det meste – blevet taget hånd op. Multiplayer delen kan stadig have sine buggy queues men er ikke længere en konstant ”no games available at this time” Der er stadig desync og lag men til en langt mindre grad. 

Singleplayer problemerne er ikke eksisterende længere. Der burde efter Bethesdas eget statement ikke være problemer med at loade missions. Det er heller ikke noget jeg har oplevet sidenhen.

Derfor kan jeg på det varmeste anbefale at samle spillet op og give det et skud. Specielt her i corona tiden hvor underholdningen er sjælden og familien er træls. Det er et mindless gore-shooter der ikke nødvendigvis forlanger din fulde opmærksomhed, i hvert fald ikke før man skruer sværhedsgraden op til nightmare. Så der er både noget for dem der vil teste sig selv og sin mentale psyke, samt noget for dem der bare gerne vil føle sig som en badass demon killing machine.

Doom Eternal formår overordnet at skabe en interessant story line med gulerødder til dem der vælger at explorer og finder de secrets der måtte gemme sig. Det blev for første gang for mig et must at finde alle collectibles og secrets i hvert map. Noget der ikke sker ofte. Binder man det sammen med fantastisk combat har man et hit. Det er der vidst ingen tvivl om at Doom Eternal er hele vejen igennem.

Spillet er tilgængeligt på Playstation, Nintendo Switch, Xbox one og PC. Her kan det findes på Steam og Bethesda.net til henholdsvis 450,- DKK og 499,- DKK.

Vores partnere