Microsoft erstatter Kontrolpanelet i Windows 10

kontrolpanel windows 10 erstattes
Inden for nær fremtid erstattes det velkendte Kontrolpanel med en ny Indstillings-app i Windows 10, hvilket betyder, at Kontrolpanlets ”System”-menu omdirigeres nu til Indstillinger.

Microsofts kæmper en brav kamp for at fjerne alle spor af "det gamle Windows" i sit nyeste Windows 10-operativsystem, og selvom ændringerne er kommet i små bider, tog virksomheden endnu et stort skridt mod dette mål med sin seneste Windows-opdatering.

Dem med en opdateret kopi af Windows kan angiveligt ikke længere få adgang til Kontrolpanels systemmenu.

I stedet rapporterer TechRadar, at brugere, der forsøger at navigere til systemsiden i kontrolpanelet, automatisk omdirigeres til Windows 10’s tilsvarende indstillingsbrugergrænseflade

Funktionelt set er der ikke mange forskelle mellem de to brugergrænseflader for almindelige brugere: du kan udføre mange af de samme grundlæggende opgaver på tværs af dem begge.

For brugere som undertegnet, der altid har foretrukket den mere basale brugergrænseflade i Windows 7 (og endda Vista), er det trist at se kontrolpanelets død krybe tættere på. Jeg har afværget det uundgåelige midlertidigt takket muligheden for at udskyde Windows 10's opdateringscyklus, men før eller siden må jeg give fortabt.

Windows 10 kontrolpanel.JPG

Nyd det mens tid er

Desværre, som TechRadar påpeger, vil sågar tredjepartsapps, der normalt giver en bruger direkte adgang til systemsiden i Kontrolpanel, ikke længere virke til dette formål. Det forlyder Microsoft "blokerer" sådanne løsninger, hvor de kan.

Over tid vil Microsoft sandsynligvis fortsætte med at gøre yderligere områder af Kontrolpanelet utilgængelige for den almene forbruger, selvom smarte alternativer nok skal gøre processen svær for Microsoft.

Faktisk er det netop, hvad virksomheden gør for undermenuen "Programmer og funktioner" i Windows 10 preview-builds. I de nævnte builds omdirigeres menuen angiveligt til Indstillinger-appens "Apps & Features" -interface i stedet.

 


Source & Image credit:

TechRader