Så er den gal igen: Microsoft bekræfter nye fejl

microsoft-logo november bsod
Efter en periode med ro, er der igen kommet gang i indrapporteringen af Windows 10 fejl. Denne gang bekræfter Microsoft BSOD-fejl i Windows 10 og en genstartfejl.

Vores Windows 10-nyhedsfeed er igen kommet på overarbejde efter en periode med færre Windows 10 opdateringsfejl.

Et par uger efter, at Microsoft rullede ud den nyeste Windows 10-version 20H2 ud, har virksomheden udsendt to separate advarsler og anbefaler brugere at rulle systemet tilbage til den tidligere version af Windows, hvis de oplever Blue Screen of Death-fejl (BSOD) eller tvungen genstartsadvarsel efter login.

Tiltaget fra Microsoft kommer efter brugere rapporterede, at de seneste Windows 10-opdateringer er årsag til de berygtede Blue Screen of Death (BSOD) fejl.

Efter at have analyseret feedback fra early adopters identificerede Microsoft to problemer i både Windows 10 version 2004 og version 20H2.

I et supportdokument bemærkede Microsoft, at et kompatibilitetsproblem med Windows 10-funktionsopdatering vil resultere i en Blue Screen of Death-fejl med følgende fejlkode:

DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION (e6) An illegal DMA operation was attempted by a driver being verified

Microsoft og Intel har i denne forbindelse fundet kompatibilitetsproblemer med nogle NVMe Solid State Disk (SSD) -drev. Virksomheden har allerede aktiveret en kompatibilitetsblokering for at blokere opgraderingen på berørte systemer.

Windows-10-BSOD-error.jpg

De tvungne installationer ser ud til at forårsage Blue Screen of Death-fejlene, og andre problemer såsom endeløs systemgenstart (reboot loops) eller systemet fryser/låser

Hvis du har en enhed, hvor opdateringen ikke er tilgængelig via Windows Update, kan det være bedst at undgå Media Creation Tool og lignende programmer indtil probleerne meldes løst. Hvis du stadig er bekymret for opdateringerne, kan du altid slå automatiske opdateringer fra i Windows 10.

Du bliver nødt til at afinstallere opdateringen manuelt og tilbageførsel til den tidligere version af Windows, hvis du allerede har opgraderet enheden, og du nu får BSOD.Læste du også:

- Windows 10 får nyt driversystem: Alt du skal vide

- Microsoft løser alvorligt Windows 10 problem


Tvungen genstart

I et separat supportdokument har Microsoft anerkendt en anden fejl, hvor Windows 10 tilfældigt vil bede dig om at logge ud og genstarte. Dette skyldes et problem med to funktioner: Local Security Authority Process og MMC snap-in.

Hvis du er berørt af disse, modtager du en besked, der beder dig om at genstarte pc'en. Meddelelsen vises igen, selv efter at du har fulgt trinnene og genstartet enheden eller logget ud fra din Microsoft-konto.

Microsoft siger, at problemet primært opleves, når brugerne prøver at få adgang til siden med indstillinger for login-indstillinger. Microsoft har ligeledes anvendt en kompatibilitetsblokering på berørte enheder, men du skal fjerne opdateringen manuelt, hvis din enhed er berørt.

Tidligere på ugen rapporterede vi om, at Windows 10 fejl resulterede i sort skærm