Windows 10 maj 2020 opdatering: Alle nye features

C25TDecMZxYhLgJtaTJuuP-650-80 (1) (1)
Vejen frem til lift-off af Windows 10 maj 2020 opdateringen har været lang. Vejen har også været brolagt med forhindringer undervejs, og med 10 maj 2020 opdateringen lanceret, dukker bunker af problemet op for Microsoft. I denne artikel skyder vi disse til side, og sætter fokus på hvad 10 maj 2020 opdateringen rent faktisk bringer med sig af features.


Gårsdagen Få Windows 10 maj 2020 opdateringen nu: Guide sammen med dagens KAOS: Store Windows 10 May 2020 Update problemer sætter i den grad Microsoft i fokus. Microsoft har oplyst, at de i første omgang vil tilbyde maj 2020 opdateringen som en valgfri opdatering til dem der manuelt søger efter opdateringen via Windows update. 

I løbet af de næste par uger vil Microsoft udvide implementeringen til flere brugere globalt, da Microsoft overvåger opdateringen for issues, der kan forårsage problemer. De problemer har beklageligt allerede meldt dig under fanerne.

Hvis du ikke får tilbud om maj 2020 opdateringen via Windows Update, kan du også bruge Media Creation Tool til at opgradere din computer eller oprette en ISO til en ren installation. Dette har vi allerede gennemgået HER 

I modsætning til den tidligere Windows 10 1909 funktionsopdatering, der føltes mere som en servicepakke, er maj 2020 opdateringen fuld af nye funktioner, forbedringer og performanceoptimeringer.

Med denne frigivet er den nyeste version Windows 10, version 2004 build 19041.264.

For dem, der ikke ønsker at fremskynde processen om en ny funktionsopdatering, kan du herunder få indblik i indholdet i version 2004 build 19041.264.


Nye funktioner og forbedringer i Windows 10 2004

Nedenfor redegør vi for de nye funktioner og forbedringer, der findes i Windows 10 2004, maj 2020 opdateringen.

Disse funktioner spænder fra en ny opdateringsoplevelse, den nye og forbedrede WSL2, forbedringer af task manager/Joblisten og ydeevneforbedringer, der reducerer diskhastighed i Windows 10.


Valgfri opdateringsoplevelse

En af de mest forventede funktioner i Windows 10 2004, er en ny valgfri opdateringsoplevelse, der vil blive brugt til blandt andet enhedsdriveropdateringer.

Nye drivere vil nu blive opnoteret som ”Valgfrie opdateringer” og vises på skærmen ”Vis valgfri opdateringer”, hvor de kan vælges til installation.

Denne dedikeret side findes under Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Windows Update > Vis valgfri opdateringer.

Mindre disks-trashing og processor-belastning fra Windows Search

Indexer-tjenesten er ansvarlig for indeksering af alle dokumenter og filer i Windows 10, der vises i søgninger ved hjælp af Windows søgning.

Desværre kan Windows Indexer, når indeksering af filer - undertiden forårsage kontinuerlig diskaktivitet, også kendt som disks-trashing. Denne proces vil også forårsage høj CPU-forbrug, der sænker den generelle performance på pc'en.

Med maj 2020 opdateringen bruger Windows 10 nu en ny algoritme, der kontrollerer for høj diskaktivitet, og hvis det opdages, vil Windows Indexer-processen automatisk bremse.

"Based on this, we’re introducing an algorithm that detects high disk usage and activity, so it can better identify peak usage times and manage the indexer accordingly. We’re also making changes for developers to prevent searches of certain repositories and project folders to improve disk usage"

- Microsoft

Andre forbedringer i Windows-søgning inkluderer:

- Forbedret stavekorrektion for Apps og Indstillinger og søgninger. Virksomheden foretager væsentlige ændringer af, hvordan Windows Search indbyggede stavekontrol fungerer, så du kan finde den nøjagtige fil, du leder efter.

- Windows-søgning vil nu intelligent forstå og korrigere små skrivefejl-tastefejl som “powerpiont” og “exce”.

- Windows-søgning viser nu tip til forbedring af de bedste matchresultater under en ”Relateret:” linje.


Windows Subsystem til Linux 2 (WSL2)

Med denne udgivelse bruger operativsystemet nu Windows Subsystem til Linux version 2 (WSL2) som sin standardversion, inklusiv adskillige forbedringer og tilpasninger.

I den forrige udgave anvendte WSL1 en Linux-kompatibel kerne, der ville oversætte Linux-systemopkald til dem, der er kompatible med Windows-kernen. WSL2 vil nu bruge en ”ægte Linux-kerne”, der giver større filsystemydelse og et større udvalg af kompatible Linux-programmer.

Når Microsoft frigiver nye Linux-kerner, opdateres de automatisk af Update-funktionen.


Download throttling-indstillinger til Windows Update

For dem, der har en langsom internetforbindelse, giver Windows 10 nu større kontrol over, hvor meget båndbredde der bruges af Windows Update. Du kan nu begrænse downloadhastighederne med en procentdel af båndbredde eller et specifikt antal Mbps.

Brugere kan få adgang til denne indstilling via Indstillinger > Opdatering & sikkerhed > Leveringsoptimering > Avancerede indstillinger.


Joblisten viser nu disketypen

Windows 10 Task Manager/Joblisten viser nu også disketypen, der er installeret på computeren. For eksempel kan du nu skelne mellem en fast HDD og en flytbar enhed.


Opgavestyring viser nu GPU-temperaturer

Windows 10's Jobliste kan nu vise temperaturen på alle installerede grafikkort.


Windows Hello uden password krav

Du kan nu logge ind på dine Microsoft-konti ved hjælp af Windows Hello. Denne nye funktion stiller nu ikke længere krav om at huske på lange og komplekse Microsoft-adgangskoder, og vil i stedet bruge Windows Hello biometriske godkendelsesfunktioner eller din pinkode.

Ud over de kodeordsløse logins giver Windows 10 2004 dig mulighed for at aktivere Windows Hello i fejlsikret tilstand.


Ny Cortana Experience

Cortana får en ny chatbaseret interaktionsmulighed, hvor du kan indtaste spørgsmål og interagere med den digitale assistent.


Downloads mappe fjernet fra Diskoprydning

For at forhindre utilsigtet sletning af filer har Microsoft fjernet mappen Downloads fra Diskoprydningsværktøjet.

Nydesignet netværksstatusside

Microsoft har opdateret landingssiden til Netværk og internet i Indstillinger. Det giver nu mere information om netværket, så du nemt kan forstå din enheds tilslutning. Den nye netværksside viser alle tilgængelige forbindelsesinterfaces på statussiden, og du kan nu også se dataforbruget på denne side.


Ny Nulstil denne PC feature

Windows 10's Nulstil denne pc fra Cloud er en ny cloudgendannelsesfunktion, der giver brugerne mulighed for at nulstille deres pc ved hjælp af Windows-filer, der er downloadet fra Microsofts servere og dermed cloud-baseret. 


Opdateret interface til valgfri funktioner

Windows 10s indstillinger > Apps & funktioner > Valgfrie funktioner får følgende nye funktioner:

- Multiple tilvalg: Siden giver dig mulighed for at vælge og installere flere valgfri funktioner på samme tid.

- Mere nyttig information: Den viser nu installationsdato for hver valgfri funktion.

- Du kan også se status for dine seneste installationer og afinstallere.


Notepad, Paint og WordPad er nu valgfri funktioner

Notepad, Paint og WordPad programmerne har altid været påkrævet og beskyttet Windows-applikationer.

Med denne udgivelse har Microsoft gjort Notepad, Paint og WordPad-programmer til valgfri funktioner, som du kan afinstallere. 


Omdøb virtuelle desktops

Du kan nu omdøbe dine virtuelle desktops for at organisere dine personlige og arbejdsprojekter og finde disse uden alt for meget bøvl. 


Windows Sandbox forbedringer

Windows Sandbox, der blev introduceret med opdateringen i maj 2019, får forbedringer af tilgængeligheden. 

Med Windows 10 2004 får Windows Sandbox support til mikrofoner og lydindgangsenheder og de følgende to tastaturgenveje:

- Shift + Alt + PrintScreen aktiverer dialogen med let adgang til at aktivere High Contrast Mode.

- Ctrl + alt + break giver adgang til / deaktivering af fuldskærmstilstand.


Kontobillede i Windows

Du kan nu opdatere konto-billedvisning på Windows 10 loginskærmen ved hjælp af et kamera eller gennemse dine billeder. Denne ændring afspejles derefter på tværs af Windows, apps og Microsoft-websteder, som du logger på.

Dette kan gøres fra Windows 10's ”Din info” side med ”Opret dit billede”. 


SwiftKey's Typing Intelligence får ny sprogunderstøttelse

Microsoft introducerede for nylig SwiftKeys Typing Intelligence til Windows, og maj 2020 opdateringen tilføjer dermed support til flere sprog: 

windows 10  2004 opdateringsproblemer nye sprog føjes til.JPG


Sprogindstillinger

Microsoft opdaterer sprogindstillingerne for at gøre det lettere for dig at forstå den sprogpakke, du har aktiveret til din Windows 10 installation. Denne ændring giver dig mulighed for hurtigt at finde ud af, hvilke sprog der er valgt som standard til Windows, regionalt format, tastatur og tale.  

Umildbart er vi gennem listen af nye features til Windows 10, version 2004 build 19041.264. Vi holder øje med ændringer til disse. Er du på jagt efter et Windows 10 download, kan du med fordel læse vores Download Windows 10 gratis og opgrader Windows 7

Via linket kan du finde flere artikler om Windows 


Source & Image credit:

Microsoft