Windows 10: Disse funktioner bliver valgfrie

microsoft logo IE zero day (1)
Windows 10 leveres med flere funktioner til både forbrugere og virksomheder. I Windows 10 er der en hel del funktioner, som du praktisktalt ikke bruger, og de er som standard deaktiverede. Sådanne funktioner er valgfrie, og de kan hjælpe med tilgængelighed, produktivitet-programmer eller hardwarebaserede områder.


Microsoft har uden den store bevågenhed fra medierne, annonceret, at de gør nogle populære og mindre poplære funktioner ”valgfri” på Windows 10 med 20H1-opdateringen. Disse valgfri funktioner kan altså fremadrettet afinstalleres for at reducere størrelsen på Reserved Storage i Windows 10 operativsystemet.

Relevante artikler:


Windows 10 version 2004 gør følgende funktioner valgfri, og du kan afinstallere dem fra via Indstillinger:

- Paint

- Notepad

- WordPad

- PowerShell (ISE) – Windows PowerShell Integrated Scripting Environment

- Print Management Console: This is used for enabling management of printers, printer drivers, and printer servers.

- Windows 7’s Steps Recorder, which is a tool with a keylogger, screen capture, and annotation feature, is now optional.

- Windows Fax and Scan: This adds faxing and scanning capabilities.

Kilde: Microsoft

Hvis du ikke bruger disse funktioner i Windows 10, kan du aktivere eller deaktivere efter behov, og de er tilgængelige via siden "Valgfrie funktioner" i Indstillinger, som også kan søges frem via søgefunktionen i Windows 10.

Selvom Paint, Notepad og WordPad er at finde mellem de populære for mange Windows 10 brugere, er disse funktioner ikke nyttige for alle brugere, da mange bruger tredjepartsalternativer som Paint.NET og Notepad ++.

Det er værd at bemærke, at valgfri funktioner ikke helt kan fjernes fra din enhed, og at de fortsat bruger en meget lille del af pladsen på din harddisk. Mange af disse funktioner er vigtige, og det kan muligvis ødelægge funktionaliteten på andre punkter på din computer, hvis du ikke har en erstatning installeret.


Source & Image credit:

howtogeek