Astro A40 Gaming Headset: GIVEAWAY

Astro_a40_gaming_front
Astro går all-in med et tournament gaming headset, som skal give gameren mulighed for at skabe sit eget headset som ikke ligner naboens. Det er selvfølgelig Astro A40 TR vi skal kigge på idag. Vi skal se om "TR" kan leve op til sit navn, eller om det bare er endnu et headset i samlingen.

ASTRO Gaming er for mange en relativ ukendt aktør. Dog er de et stort brand unden for Danmarks grænse, Det er efterhånden noget tid siden vi frigav denne test, og vi vil i denne opdatering sætte et headset på højkant, Læs mere i artiklen


 Inden vi går i gang med selve testen af Astro A40 TR, skal vi have kigget på nogle facts.

Specifikationer & features på Astro A40 TR

Primary Specifications

 • Connector: 3.5mm Mini-stereo and PC splitter
 • Boom Mic: 6.0mm Uni-Directional

Technical specifications

 • Transducer Principle: Dynamic, Open 40mm Sound Driver tuned for Gaming
 • Frequuency Respons: 20 – 20,000 Hz
 • Norminal Impedance: 48 ohms

Physical Specifications

 • Weight w/o Cable: 369g
 • Length: 8 in
 • Width: 7.75 in
 • Height: 3.75 in

Requirements

 • 3.5mm port

Unboxing og de første indtryk

Ved første øjekast kan man se, at Astro har gjort meget for at gøre selve unboxing oplevelsen eksklusiv. Headsettet er pakket ind i en flot æske, som virkelig føles som kvalitet og allerede her starter en lækker brugeroplevelse. På fronten er Astro A40 TR i sin fulde form, sammen med navnet. I bunden finder vi tekst om, at headsettet er lavet til PS4, men fungerer også med andre enheder som Xbox, PC, Mac og Mobil. Udover dette reklamerer de også for at headsettet er MOD Kit ready, (dette vender vi tilbage til) og Tournament ready. 

Astro_a40_gaming_headset.jpg

På bagsiden kan vi se nærmere på key pointers omkring headsettet. Blandt andet hvad MOD Kits indebærer; det er muligt at skifte flere af delene ud på headsettet, med et andet kit, hvorved man så kan give Astro A40 sit eget design. Det kan være ydersiden på kopperne, mærket oven på bøjlen, mikrofonen eller selve kopperne. Vi skal selvfølgelig have åbnet æsken, for at se hvordan det fungerer i praksis. 

Astro_headset_a40.jpg

Når vi kigger på alt indhold fra kassen lagt ud på bordet, kan vi få et overblik over hvad vi får med i pakken, som er følgende: 

 • Astro A40 TR headset
 • Diverse papirer
 • Aftagelig mikrofon
 • Y-splitter
 • 3.5 mm mini-jack kabel
 • Aftagelige skjolde

Astro A40 Gaming Headset review

De to kabler som følger med til Astro A40 TR headsettet, er begge i lækker kvalitet i tyk silikone. Selvom det hele er plastik og silikone, føles det stadig holdbart og med et pænt finish for øjet. Mute knappen som sidder på den primære ledning er også i plastik, men føles hverken løs eller malplaceret. Alle udgangsstik som bliver brugt på begge ledninger er guldbelagt, hvilket er et stort plus i bogen. Det er dog underligt de ikke har valgt at gøre det ved indgangsstikkene.  

A40_gaming_wire

Astro A40 TR, kommer med et meget markant design, men det er også tydeligt at se, at de har valgt at skære ned på overflødige ting for at gøre headsettet mere letvægt. Det mørke design bliver dog brudt af stængerne i metal som samler bøjlen og kopperne. Det er også på disse metalstænger vi ser en lille sort tekst med ”Astro”, på den ene side og ”TR” på den anden. 

Astro headset A40 Gaming

Konstruktionen på Astro A40 TR headsettet er en kombination af plastik, metal og stof. Den generelle byggekvalitet virker god, men der kan godt forekomme lidt knirkelyde når man trækker lidt i headsettet. Dette sker dog ikke når headsettet først er kommet på hovedet. Størrelsen og vægten er meget fornuftig. 

Astro ørebøffer A40 Gaming Headset

Som mange andre headsets er det også muligt at indstille størrelsen på Astro A40 TR. Astro har dog gjort det nemt for brugeren ved at lave små sorte streger på metalstængerne. Så det er nemt for brugeren at sætte begge sider til samme længde. De kan dog ikke låses, men virker stadig til at være en solid konstruktion, så headsettet ikke begynder at justere sig selv. Det er også på de stænger hvor de har indvendigt markeret med et ”L” og ”R” til at indikere højre og venstre side af headsettet.    

gaming headset Astro a40 driver bøjle

Som vi gennemgik tidligere er det muligt at ændre de udvendige kopper, hvis man vælger at tilkøbe et mod kit. En anden fordel ved det, er muligheden for at skifte placering for mikrofonen. Så den kan placeres både i højre og venstre side. Det gør også et selve indgangen til mikrofonen er skjult på den modsatte side, og derved holder et pænt design som ikke bliver brudt. 

headset gaming a40 driver bøjle ørekop

Vi har selvfølgelig mulighed for at afmontere ledningen til headsettet, hvilket gør det nemt at pakke sammen, for eksempel under transport. Både ledning og mikrofon sidder stadig godt fast, hvor mikrofonen bliver ”klikket” fast, så den ikke pludselig mister forbindelse under et spil. 

headset tilslutning gaming a40 bøjle ørekop

Efter alt er blevet monteret på Astro A40 TR, skal vi nu kigge nærmere hvordan det fungerer, både til musik, men specielt til spil, når nu Astro har lavet det specielt til det.

headset a40 driver bøjle ørekop gamingheadset

Testen – Brugen og komfort

Ved første try-out opdager jeg hurtigt, at de har fokuseret på høj komfort, og det kan mærkes. Headsettet vejer næsten ingenting, og puderne der omslutter ørene er bløde og behagelige at have på. De er gode i størrelsen, hvilket sikrer at der er god plads til øreflipperne og der er ikke noget der sidder og klemmer. 

Headsettet sider fast og selvom siderne ikke kan låses, oplever jeg ikke, at headsettet udvider sig. Astro har gjort det rigtig godt og har lavet et headset som giver mulighed for at fokusere på spillet fremfor at sidde med et headset som bliver for varmt, eller klemmer om hovedet. 

Når vi kigger på komforten, er det både godt og skidt at det er stof puder. De er ikke så vedligeholdelses frie som ved kunstlæder, men de er behagelige at have på selv efter flere times brug

ASTRO A40 TR Headset

Efter at have lyttet til forskellige genrer, er det tydeligt at mærke det ikke er her Astro A40 TR har deres fokus. Selvom headsettet ville fungere fint til dagligdags musik som høres i radioen, oplevede jeg at der var for meget diskant i headsettet. Som blandt andet kom til udtryk med Killswitch Engage, hvor headsettet hurtigt gav en kedelig oplevelse og ikke lod musikken omslutte en. 

ASTRO TR Headset A40

Vi skal selvfølgelig igennem det, som headsettet er beregnet til, nemlig gaming delen. Jeg vælger at gøre brug af CS:GO, og Wildlands, til at teste headsettet. Da det er et headset med turneringer som fokus, vil CS:GO være en oplagt kandidat som Astro A40 TR vil blive brugt til. Det er også to spil, hvor lyden er altafgørende, med CS:GO hvor det er vigtigt at kunne høre hvor modstanderen kommer fra. Wildlands kræver en god lyd for at kunne give en oplevelse med spillet, hvor det med at kunne blive skudt fra flere sider og eksplosioner også sætter sit krav. 

 Astro - A40 TR + MixAmp Pro TR PS4/PC Gaming headset

Astro A40 TR, klarede opgaven rigtig godt. Det leverer en rigtig lækker lyd, og den ubalance i diskanten jeg oplevede under musikken, har muligvis været med til at forstærke lyden i spillet. Når fjenden nærmede sig, var det muligt at kunne få en fornemmelse af, hvilken side han kom fra, eller hvor tæt på han var. 

Samlet set giver det en fornemmelse af at blive omsluttet af spillet, og mange detaljegrader i spillet giver en god oplevelse. Både når der er tale om et spil som bruges til konkurrence men også til casual gaming. 

Inden vi runder helt af, vil jeg også nævne mikrofonen. Her har Astro også lavet en god sammensætning, hvor alt spiller. Mikrofonen har klarhed i stemmen, og støj omkring en bliver lukket ude. 

 Astro - A40 TR Pro TR PS4/PC Gaming headset

Pris

Prisen på headsettet er i skrivende stund, d. 15.03.2020, på 1089,- og du får heldigvis også et godt kvalitets headset for pengene. Hvis man vælger at gå op på 1498,- får man både headset og MIXAMP, hvilket kunne give mere mening, da det så giver mulighed for at justere equalizeren. Selvom vi måske ligger i den høje ende i forhold til mange andre mærker, får man også noget for pengene. 

Ønsker du alle detaljerne på A40 TR, fra Astro selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret. 

tweak_astro_logo.png
 

Konklusion

Vi skal selvfølgelig have rundet testen af og efter at have brugt ASTRO A40 i forskellige spil, vil jeg klart mene, at det lever op til den standard der kræves af et gamer headset. Selvom jeg ikke har haft mulighed for at justere equalizeren, havde jeg stadig en god oplevelse, hvor at smældet fra et skud gav en lækker følelse når de fløj forbi og fodtrin som indikerede hvor modstanderen kom fra.

Astro A40 TR har en god komfort med en fornuftig byggekvalitet med kombinationen af metal og plastik, som giver den nødvendige støtte, men også holder vægten nede på headsettet, så det ikke bliver ubehageligt over længere tids brug. 

Selve ideen med at kunne justere headsettet, er en god tanke. Specielt når vi kigger omkring det at kunne flytte mikrofonen til enten højre eller venstre. Men når headsettet i forvejen har en høj pris, kan det hurtigt føles som om Astro prøver at skabe endnu flere penge ved at sælge ting, som ikke giver headsettet en ekstra funktionel værdi, men kun skaber nyt udseende. 

Som headsettet kommer, er det ikke muligt som udgangspunkt at kunne finjustere equalizeren. Der medfølger ikke softwaren til det. Derfor vil det kræve, at man skal parre A40 med en MIXAMP, for at dette kan lade sig gøre, og få flere muligheder. Dette er et tilkøb, hvilket godt kunne mangles, specielt under musikbrugen, hvor det kunne være spændende at se om det kunne have en positiv indvirkning. 

 

Pros

 • God lyd til spil
 • Lang ledning
 • God komfort
 • God mikrofon
 • Mulighed for at personliggøre (hvis man er til det)

 

Cons

 • Ikke det bedste til musik
 • Der skal en del tilkøb til for at udnytte det fulde potentiale
 • Ikke vedligholdelses frit


VINDEREN ER FUNDET

Stort tillykke til brander9400. Hører vi ikke fra brander9400 inden for 7 dage, trækker vi en ny vinder. 


***GIVEAWAY***

Vi udlodder i samarbejde med ASTRO Gaming deres A40 TR headset. 

Det eneste du skal gøre for at deltage, er at smide en kommentar i nedenstående kommentarfelt.

Vi trækker en vinder den 1 oktober 2020, hvor efter vinderen kontaktes. Hører vi ikke fra den udtrukne vinder inden 7 dage, vil en ny vinder udtrækkes. Vinderen offentliggøre i denne artikel 1 oktober 2020.