Windows 10: Nye skjulte funktioner afsløret

skjulte funktioner i preview build
Med nyeste Windows 10 Insider build er der fundet nye skjulte funktioner, der tilføjer den meget efterspurgte mediekontroller til volume og en ny landingsside for Indstillinger, der blandt andet viser et ”What's New'' -afsnit til den aktuelle Windows-udgivelse.


Når Microsoft-udviklere arbejder med nye funktioner og features til Windows 10, skjuler de dem typisk i første omgang indtil Microsofts Slow Ring og Fast Ring har testet disse på kryds og tværs. Disse funktioner kan dog aktiveres af udviklerne efter behov for testning.

Disse skjulte funktioner kan aktiveres ved hjælp af værktøjer som Mach2 eller ViVe, men da de stadig er under udvikling og kan medføre, at Windows ikke fungerer korrekt, holdes de oftest tilbage indtil alt spiller efter hensigten. På grund af dette foreslås det, at du kun aktiverer dem i en virtuel maskine, hvor du har et gemt snapshot, som du kan gendanne til, hvis noget går galt i processen.

Nedenfor er de nye kommende og nye features, som på nuværende tidspunkt er i udviklingsfasen, og som nu er spottet Windows sleuth Albacore i nyeste Windows 10 Insider build.

media-flyout-controls.jpg

Image credit: Microsoft

I Windows 10 Insider buid, 19603, udvikler Microsoft en ny funktion, der tilføjer mediekontroller i lydstyrken. Denne gennemgik vi også i vores Windows 10 version 2004 gennemgang

Som du kan se på billedet herunder, understøtter disse mediekontroller Windows 10-musikstreaming-applikationer som Groove og Spotify, og giver dig mulighed for at kontrollere programmet direkte fra flyout

Denne funktion kan aktiveres med mach2 ved hjælp af kommandoerne:

- mach2 enable 23403403 

- mach2 enable 23674478

ADVARSEL: Som tidligere nævnt anbefales det, at du ikke aktiverer dette på en produktionscomputer og kun tester via VM-miljø.


“What's New” Indstillinger viser nye features

Microsoft tilføjer som tidligere nævnt en ny “What's New” landingsside, der viser alle de nye funktioner, der er tilføjet til Microsoft, med detaljerede instruktioner om, hvordan de bruges.

Når denne skjulte funktion er aktiveret, tilføjer den et “What's New” afsnit News under Indstillinger > Opdatering og sikkerhed som vist nedenfor.

whats-new-settings.jpg

Image credit: Microsoft

Hvis du klikker på en af funktionskasserne, åbnes et mere detaljeret informationspanel, der forklarer, hvordan du kan bruge denne funktion.

detailed-info.jpg

Image credit: Microsoft

Denne funktion kan aktiveres med mach2 ved hjælp af kommandoen:

- mach2 enable 20446796 

ADVARSEL: Som tidligere nævnt anbefales det, at du ikke aktiverer dette på en produktionscomputer og kun tester via VM-miljø.


Der vil gennem 2020 komme mange nye ændringer på blandt andet Windows 10. Senest har producenten forklaret, at Windows Defender får nyt navn i Windows 10

Relaterede artikler:

Windows 7 stadig installeret på millioner af pc'er


Source & Image credit:

Microsoft