Windows 7 Pro brugerne modtager besked om slutdato

windows7-laptop
Hvis din Windows 7 Pro PC ikke er en del af et domæne som for eksempel som en del af en virksomheds domæne, vil Microsoft påbegynde at sende dig pop-up-underretninger fra næste måned, og minde dig om, at planlægge din overgang til Windows 10, når virksomhedens gamle operativsystem, Windows 7, når slutningen for support den 14. januar 2020.


Tidligere i år begyndte Microsoft at udstede notifikationer om slutdatoen til Windows 7 Home, og informerede brugerne om det uundgåelige. Virksomheden udvider nu disse notifikationer til ejere af Windows 7 Pro pc'er, med undtagelse computere "that are domain-joined as a part of an IT-managed infrastructure" fortalte virksomheden i et opdateret blogindlæg.

Brugere kan forvente, at "høflighedspåmindelsen" vises flere gange i år, og som tidligere håber Microsoft, at de resterende par måneder vil give Windows 7 forbrugere nok tid til at planlægge en overgang til Windows 10.

I samme omgang fortæller Microsoft, at da de ikke vil give teknisk support, softwareopdateringer eller udstede sikkerhedsrettelser til Windows 7, når det har nået slutningen af support, løber enheder, der bruger dette OS, en større risiko for at få vira eller malware med fortsat brug.

For enhver, der stadig undrer sig over, er Microsofts holdning til sagen temmelig klar og afspejler virksomhedens flerårige indsats med at informere og overbevise deres enorme brugerbase i at skifte til Windows 10. Windows 10 er allerede installeret på over 900 millioner enheder globalt.