Windows Defender markerer CCleaner som uønsket

ccleaner markeret på blackliste af microsoft
Sidste år benægtede Microsoft, via Microsoft Answers, og forklarede i samme omgang: “CCleaner is not in any Microsoft Blacklist and there are no Blacklists regarding other domains in the official Microsoft forums”

I dag er Microsoft ikke længere så tilbageholdende og har officielt markeret CCleaner som en potentielt uønsket applikation på deres Microsoft Security-site.

Microsoft forklarede ikke, hvorfor de tog beslutningen, men virksomheden har aldrig været tilhænger af register cleaners.

pua microsoft ccleaner 2020.JPG

CCleaner er tidligere anklaget for direkte at levere malware til Windows pc'er, men dette er efterhånden nogle år siden og lidt for længe til Microsoft kan hænge dem op på denne. Der har også været nogle problemer med CCleaner, som ikke var kompatible med Windows 10, skønt disse problemer nu er rettet.

Generelt leverer CCleaner imidlertid funktioner, der allerede er indbygget i Windows 10 og dermed, i Microsoft øjne, kan opfatter som værende overflødig i dag

Ikke desto mindre er virksomheden sandsynligvis ikke tilfreds med, at Microsoft tager sådanne direkte handlinger imod det. Vi følger udviklingen løbende…


Source & Image credit

Microsoft