Dreame Bot L10 Pro: Test

L10 vacuum støvsuger mop Xiaomi Bot scanning LiDAR Pro brushless 150runtime dreame robot watertank resize
Det er ikke lang tid siden, vi havde fornøjelsen at stifte bekendtskab, med et produkt fra virksomheden Dreame. Det var et modsvar til de ledningsfri støvsuger, og havde navnet Dreame T30 Cordless Stick Vacuum. Denne gang går vi over i den mere intelligente del af deres produkter, hvor vi tager et kig på deres Dreame Bot L10 Pro, en robotstøvsuger med flere muligheder end bare at samle støv op fra gulvet.

Da vi kiggede på Dreame T30 Cordless Stick Vacuum, endte den med at få en score på 9 og great produkt. Personligt har jeg høje forventninger til endnu et produkt fra Dreame, om de kan levere samme kvalitet. Dreame Bot L10 Pro er en robotstsøvsuger, som ud over at kunne støvsuge, så har den også indbygget en moppe, så du kan vaske gulv mens den køre. 

T30 ledningsfri wall-mount Eco Dreame cup Cordless støvsuger stick battery dust vacuumcleaner filter.png.png


Som altid starter vi med at tage et kig på nogle specifikationer på Dreame Bot L10 Pro fra Dreame. 

Specifikationer Dreame Bot L10 Pro 

 • Rated Voltage: 29.6V
 • Rated Power: 46W
 • Battery Capacity: 5200mAh
 • Weight: 3.7kg
 • Charging time: 6-8 timer
 • Motor: Dreame SPACE 5.0 Smart VF Motor
 • Runtime: 150 minutter
 • Suction Power: 4000Pa
 • Dust Tank Capacity: 570ml
 • Water Tank Capacity: 270ml
 • Dimensions: 353 x 350 x 96.8mm   

Rundt om Dreame Bot L10 Pro

Som vores andet produkt fra Dreame, kommer Bot L10 Pro i en sort kasse. Vi har et fint billede af selve robotten, og navnet oppe i venstre hjørne. Under navnet, bliver vi gjort opmærksom på at den både kan støvsuge og vaske gulvet. Det er ikke meget information vi ellers får på fronten. Det sorte giver et helt specielt look, og Dreame Bot L10 Pro giver følelsen af et mere eksklusivt produkt. 

Xiaomi watertank LiDAR brushless 150runtime støvsuger L10 robot dreame vacuum scanning mop Pro Bot.jpg

Hvis vi starter med at tage et kig på det tilbehør som kommer sammen med Dreame Bot L10 Pro. Det er ikke fordi vi får meget med, men må siges at være det nødvendige. Vi har en lille dockingstation, en ledning, en moppe med tank og til sidst nogle manualer. 

Pro mop 150runtime dreame Xiaomi støvsuger scanning vacuum L10 Bot watertank brushless LiDAR robot.jpg

Hvad angår form, har Dreame ikke genopfundet den dybe tallerken eller gjort noget helt specielt med Dreame Bot L10 Pro. Selve form og udseende ligner andre robotstøvsuger. Vi har den runde form, med en sort højglans på toppen. 

dreame L10 LiDAR Pro robot brushless Bot støvsuger 150runtime scanning vacuum Xiaomi mop watertank.jpg

Dreame Bot L10 Pro, har to lasere på toppen, som bruges sammen med sensorne på fronten. Det gør at den formår at scanne rummet helt og ikke kun gulvet, hvilket gør at den undgår at ramme et bord og sidde fast. Dreame siger selv at Dreame Bot L10 Pro planlægger 8 meter frem, hvilket gør den altid ved hvor den har været og hvor den skal hen. Hvordan Dreame Bot L10 Pro køre, vender vi tilbage til senere. 

robot Pro watertank dreame 150runtime Xiaomi Bot vacuum scanning LiDAR brushless støvsuger mop L10.jpg

På Dreame Bot L10 Pro sidder der tre knapper. Først en ”Spot clean knap”, en ”strøm knap” og til sidst en ”dock knap”  

vacuum mop dreame watertank Pro L10 Bot 150runtime LiDAR Xiaomi scanning støvsuger brushless robot.jpg

Åbner vi op for toppen, kommer vi ind til selve støvbeholderen. Her er også et lille kort som fortæller hvordan den tømmes, og en QR kode til at hente Mii Home / Xiaomi Home appen som bruges til at kontrollere støvsugeren. 

Android

iOS


Pro scanning LiDAR watertank 150runtime Xiaomi vacuum mop Bot brushless støvsuger robot L10 dreame.jpg

mop Pro støvsuger 150runtime LiDAR robot L10 brushless Bot dreame watertank Xiaomi vacuum scanning.jpgOpsætning af Mii Home / Xiaomi Home og Dreame Bot L10 Pro

Inden vi skal have gang i selve testen af Støvsugeren, skal vi have sat den op via Appen som vi lige har hentet, enten til Android eller iOS. 

Det første vi bliver mødt med er valg af sprog. Af uforklarlige årsager, mente den jeg skulle vælge tysk. Med en hurtig søgning oppe i toppen, kunne jeg finde Danmark og var videre med det danske sprog. 

LiDAR Xiaomi robot mop 150runtime L10 dreame brushless watertank Pro støvsuger Bot vacuum scanning 01.jpg

Som mange andre Apps lever virksomhederne på oplysninger om os som forbruger. Xiaomi er selvfølgelig ingen forskel, og de skriver også at du vil miste funktioner, hvis du ikke acceptere. I det mindste skriver de det tydeligt og gemmer det ikke bag 20 siders lang forklaring som du skal læse igennem for at finde. 

LiDAR Xiaomi robot mop 150runtime L10 dreame brushless watertank Pro støvsuger Bot vacuum scanning 2.jpg

Vi er endelig kommet til at skulle oprette en konto, så vi kan få gang i robotten. 

LiDAR Xiaomi robot mop 150runtime L10 dreame brushless watertank Pro støvsuger Bot vacuum scanning 3.jpg

Da jeg aldrig har haft en Xiaomi konto før, skal jeg have oprettet en ny. 

LiDAR Xiaomi robot mop 150runtime L10 dreame brushless watertank Pro støvsuger Bot vacuum scanning 4.jpg

Igen skal jeg vælge land og min mail, som jeg vil bruge. 

LiDAR Xiaomi robot mop 150runtime L10 dreame brushless watertank Pro støvsuger Bot vacuum scanning 5.jpg

Aktivering og bekræftelse af din mail.

LiDAR Xiaomi robot mop 150runtime L10 dreame brushless watertank Pro støvsuger Bot vacuum scanning 6.jpg

Vi er nu kommet ind, og det er blevet tid til at oprette støvsugeren

LiDAR Xiaomi robot mop 150runtime L10 dreame brushless watertank Pro støvsuger Bot vacuum scanning 7.jpg

Som det kan ses har Xiaomi er stort eco-system med en masse produkter til det smarte hjem. Selvom de måske føles som en ny spiller på det danske marked, har de en bred produkt portfolio, som kan fylde dit hjem op med alverdens ting. 

LiDAR Xiaomi robot mop 150runtime L10 dreame brushless watertank Pro støvsuger Bot vacuum scanning 8.jpg

Jeg har fundet Dreame Bot L10 Pro, hvor appen tydeligt fortæller mig hvad jeg nu skal gøre. 

LiDAR Xiaomi robot mop 150runtime L10 dreame brushless watertank Pro støvsuger Bot vacuum scanning 9.jpg

Som det første bad den om en software opdatering, inden vi kunne komme i gang med at bruge robotten. 

LiDAR Xiaomi robot mop 150runtime L10 dreame brushless watertank Pro støvsuger Bot vacuum scanning 10.jpg

Testen – Brugen og komfort

Da huset har haft en robotstøvsuger før denne, giver det også en god mulighed for at sammenligne. Specielt også fordi at de ligger i samme prisklasse. Inden Dreame Bot L10 Pro skulle testes, har hjemmet været serviceret af Neato D7 Connected. 

Neato D7 Connected kører efter det som kaldes kaos princippet. Du kan ikke rigtig regne ud hvordan den køre, men alligevel formår den at have gjort hjemmet rent når den er færdig. Det har selvfølgelig været lidt ubelejligt fordi vi har aldrig vidst hvor den ville køre hen næste gang, og når man har været hjemme, kan den godt være lidt forstyrrende. Men den har virket rigtig godt, og larmet mindre end en almindelig støvsuger. 

Hvis vi kigger over på Dreame Bot L10 Pro, så har de taget en lidt anden tilgang. Her planlægger L10 Pro sin rute, og den kører tydeligt fra linje til linje. Den sørger også for at tage et rum færdigt før den kører videre til næste. Som det også kan ses på billedet er den meget struktureret omkring sin kørsel. 

LiDAR Xiaomi robot mop 150runtime L10 dreame brushless watertank Pro støvsuger Bot vacuum scanning 11.jpg

Når vi kommer til støjen på Dreame Bot L10 Pro, så er det også i en hel anden liga. Hvis du vælger ”quiet” på L10 Pro, så er den stille, meget stille  Jeg vil næsten tro den kan køre om aften, mens børnene sover og du ser tv, og den vil larme mindre end selve tv’et. Det er helt klart en forbedring herhjemme, og det gør at den pludselig ikke er til gene når den kører. 

Kigger vi til sidst på selve gulvvask. Det er muligt at indstille i tre niveauer omkring hvor meget vand den skal bruge til at vaske gulvet. Som standard er den på medium, og det lod jeg den være under første kørsel. Det er tydeligt den får vasket gulvet, men dette er en overfladisk gulvvask og det vil kun tage det overfladiske pletter. Ved andre pletter skal du desværre gøre brug af knofedt for at få dem væk. 

L10 vacuum støvsuger mop Xiaomi Bot scanning LiDAR Pro brushless 150runtime dreame robot watertank.jpg

Pris

Dreame Bot L10 Pro en pris på 2796,- DKK eksklusiv fragt. Dette er helt klar en god pris for en robotstøvsuger kommer med de features og design.   

T30 ledningsfri wall-mount Eco Dreame cup Cordless støvsuger stick battery dust vacuumcleaner filter.png.png

Konklusion

Det er blevet tid til at vi skal have rundet testen af på Dreame Bot L10 Pro. Som det måske allerede kunne tydes, så er jeg positivt overrasket over Dreame Bot L10 Pro. For mig skal en robotstøvsuger ikke være det pæneste stykke gadget du har i hjemmet, men det skal være effektivt og støjsvagt så det forstyrrer mindst muligt. 

Alligevel så er Dreame Bot L10 Pro udstyret med et pænt og neutralt design, sammen med den er effektiv og mere en støjsvag. Så allerede her er minimumskravene for mig opfyldt. Går vi så videre, så kommer der også lige en masse ekstra features, såsom muligheden for gulvvask, selvom den er overfladisk så gør den det. Det giver dig måske muligheden for at vaske gulvet mindre og bruge mere tid til andre ting som betyder noget for dig. 

Min oplevelse omkring sensoren var også positiv, hvor Neato godt kunne finde på at tackle dig, hvis du stod i vejen, så registrere Dreame Bot L10 Pro sine omgivelser bedre, og er lidt mere forsigtig omkring sig. Jeg havde endda en periode med en masse ting, som fyldte gulvet. Hvor Neato ville have sat sig fast, kørte Dreame Bot L10 Pro rundt om og fik stadig støvsuget uden at sidde fast.

Docking stationen som følger med, er også i en lille størrelse, så du kommer ikke til at føle hele væggen er blevet indtaget for at din rengøringshjælper kan være der. Det er altså et lækkert stykke produkt som Dreame har fået lavet med deres Dreame Bot L10 Pro. 

Alt dette gør også at vi slutter testen af med at give Dreame Bot L10 Pro en karakter på 9 ud af 10 sammen med editors choice. Der er ingen tvivl om at dette er favoritten i hjemmet af flere grunde. Prisen er meget fornuftig i forhold til andre modeller, og her får du en støvsuger som er støjsvag, sammen med den stadig får ordnet gulvet. Den er nem at indstille i appen, så den arbejder efter din hverdag. Selvom jeg ikke havde forventet den kunne overtage gulvvask, så syntes jeg stadig den gør den del fornuftig, og det gør gulvet lige får den ekstra rengøring med det samme. 

 

Pros

 • God pris
 • Pænt design
 • Sensorerne fungerer godt
 • Brugervenlig
 • Lavt lydniveau 
 • Lille dock

Cons

 • Kan ikke fjerne slemme pletter fra gulvet 


Læs også en test af dette produkter udført af en forbruger person, en er helt almindelig familiefar, der bor i et parcelhus og uden nogen udpræget interesse for IT.

https://tweak.dk/smart-home/dreame-bot-l10-pro