Dreame T30 Støvsuger: Test

støvsuger T30 battery vacuumcleaner wall-mount filter stick ledningsfri Dreame cup Cordless dust Eco
Selvom vi tit kommer med tests af hardware, smart home enheder og andre gadgets. Så sker det også at vi engang imellem skal teste noget mindre sexet, men stadig ting som kan gøre din dag nemmere. Mange bruger den et par gange om ugen, nogle flere andre mindre. Vi skal i denne omgang kigge på en støvsuger fra Dreame, nemlig deres T30 Cordless Stick Vacuum. En støvsuger som fjerner besværet med pose og ledning, og som gør det nemt hurtigt at fjerne skidt fra blandt andet gulvet.T30 ledningsfri wall-mount Eco Dreame cup Cordless støvsuger stick battery dust vacuumcleaner filter.png


Dreame er et firma som blev etableret i 2005, med en vision om at forbedre livskvaliteten. Deres fokus var som du nok har gættet high-end rengørings gadgets. I 2017 blev Dreame en del af giganten Xiaomi, som vi blandt andet kender fra smartphones. 

Inden vi går videre med T30 Cordless Stick Vacuum fra Dreame, skal vi have kigget på nogle specifikationer.

Specifikationer Dreame T30 Cordless Stick Vacuum

 • Rated Voltage: 29.6V
 • Rated Power: 550W
 • Battery Capacity: 8 x 2.900mAh
 • Weight: 1.76kg
 • Charging time: 4 timer
 • Motor: Dreame SPACE 5.0 Smart VF Motor
 • Runtime: 90 minutter
 • Suction Power: 190AW
 • Suction Pressure: 27kPa
 • Filter Type: HEPA, Wasable 
 • Dust Cup Capacity: 600ml

Rundt om Dreame T30 Cordless Stick Vacuum

Som det måske nemt ses, så er det ikke en lille kasse vi har modtaget fra Dreame. Jeg har prøvet at holde afstanden fra kamera til selve kassen, som jeg plejer. Hvilket ender i at jeg næsten ikke kan få det hele med. Tager vi et kig på kassen, er der ingen tvivl om hvilket udtryk Dreame prøver at give. De vil give forbrugeren følelsen af et high-end produkt, og selv kassen virker lækker. Øverst har vi navnet Dreame, og under med navnet Cordless Vacuum T30. 

cup Eco battery wall-mount stick filter Dreame T30 dust vacuumcleaner Cordless støvsuger ledningsfri.jpg

Vi får på siden en smule praktiske informationer, som serienummer, kassens totalvægt. Udover det har vi også navn til hjemmesiden. Der er ingen andre informationer at finde end det på fronten og den lille label på siden. 

Cordless Dreame vacuumcleaner Eco dust støvsuger wall-mount cup T30 filter ledningsfri stick battery.jpg

Normalt vil jeg smide alt på bordet for at vise hvad der kommer med i kassen. Dette gør jeg selvfølgelig også denne gang, men jeg har været nød til at fordele det over flere billeder. Dreame Cordless Vacuum T30 kommer med rigtig mange ting, og jeg tror endda at der kommer mere end hvad de fleste husstande har behov for. Som billedet viser er det første del, med en masse forskellige hoveder til alle slags opgaver. 

T30 cup battery Cordless stick ledningsfri filter wall-mount støvsuger Dreame dust vacuumcleaner Eco.jpg

Nu har jeg fået samlet de sidste ting. Med selve støvsugeren, holderen til væggen, den lange slange stik til opladning og nogle manualer.  

cup stick filter Cordless Dreame dust T30 battery Eco wall-mount vacuumcleaner støvsuger ledningsfri.jpg

Selve støvsuger hovedet er bygget op som mange af de andre. Med håndtag og motor, efterfulgt at beholderen som kan tømmes. Selve hovedet har et kliksystem, som gør det nemt at skifte mellem de forskellige hoveder, som findes til hver sin opgave. 

wall-mount cup vacuumcleaner Dreame ledningsfri T30 stick støvsuger filter Eco battery dust Cordless.jpg

Som det ses, skal alle hoveder tilsluttes på en bestemt måde. Dreame har gjort det nemt ved at lave selve monteringen lidt speciel, hvilket gør den skal vende den rigtige vej, og du kan ikke gøre det forkert. 

Cordless vacuumcleaner T30 cup dust støvsuger Dreame ledningsfri filter stick battery wall-mount Eco.jpg

Selve knappen på håndtaget er i en rød farve, som adskiller sig markant fra resten af designet. Stadig holdes det lækre design og den skaber lidt kant til selve støvsugeren. 

stick Eco filter Cordless cup battery Dreame dust vacuumcleaner T30 ledningsfri wall-mount støvsuger.jpg

Går vi lidt videre op, har vi et lille display med to knapper. Den øverste bruges til at låse den røde start/stop knap. Du kan derfor selv bestemme om støvsugeren skal fungere ved du trykker på den røde knap, eller om den skal holdes inde for at køre. Under displayet er knappen til at skifte mellem sugeevnen. Den kan skifte mellem Auto, Eco, Medium og Turbo. Når du har valgt mode, skifter den over til et andet display, som viser hvor lang batteritid der er tilbage og hvor fyldt beholderen er.

ledningsfri vacuumcleaner Cordless støvsuger dust cup stick wall-mount Dreame Eco T30 filter battery.jpg

støvsuger cup Eco wall-mount battery Dreame Cordless dust vacuumcleaner filter ledningsfri stick T30.jpg

 

Testen – Brugen og komfort

Som tidligere skrevet er en støvsugeren hverken sexet eller sjov og det er svært at komme med en god test på om den faktisk er god eller bedre end andre. Da det er første gang jeg giver mig i kast med en ledningsfri støvsuger, så måtte jeg ned i butikkerne og kaste rundt med nogle andre modeller. 

Jeg kunne ikke rigtig stå og sammenligne sugeevne og batteri tid i praksis. Men jeg fik en god fornemmelse af vægt fordelingen og hvordan dyson er at arbejde med. Omkring brugen og min erfaring af Dreame T30 vender vi tilbage til. 

Til at starte med, vil jeg gerne kigge på designet først. Personligt får jeg følelsen af et high-end produkt med T30, dette er på trods af at produktet har en masse plastik, og beholderen er klar, hvilket gør du nemt kan se snavs. Det er også med til at gøre den hurtig kan se beskidt ud, hvis du ikke får den tømt ordentligt, og det tager lidt at det eksklusive udseende. 

støvsuger T30 battery vacuumcleaner wall-mount filter stick ledningsfri Dreame cup Cordless dust Eco.jpg

Der havde jeg personligt været til et mørkt glas, også fordi støvsugeren kan fortælle mig, hvis den er fyldt. Jeg er dog vild med sølvgrå design, sammen med carbon looket, som virkelig gør Dreame T30 til noget pænt, diskret og eksklusivt. 

Vender vi tilbage til min tur ud og prøve en Dyson. Dyson V10 og V11 har beholderen som en forlængelse af hovedet, hvor Dreame T30 og Dyson V8 har under sig. Der er måske også en grund til at Dyson er mere kendt herhjemme fremfor Dreame. Dyson ved hvad de laver og det gør helt klart noget for vægtfordelingen at have beholderen monteret på den måde.

Dreame stick wall-mount ledningsfri cup battery dust vacuumcleaner filter støvsuger Cordless Eco T30.jpg

Det har dog ingen betydning for betjeningen hvis du bruger den lange slange, og støvsuger gulvet. Her oplevede jeg at Dreame T30 var nemmere at manøvrere med. Der hvor placeringen af beholderen får en betydning er når du kun bruger hovedet, fordi du enten skal støvsuge sofaen, bilen eller et andet sted hvor det giver mening, her kan Dreame T30, godt føles lidt tung og uhandy. 

filter dust ledningsfri Cordless battery støvsuger stick Eco cup Dreame T30 wall-mount vacuumcleaner.jpg

Pris

Den 26.06.2021 har T30 Cordless Vacuum fra Dreame en pris på 3070,- DKK eksklusiv fragt. Hvilket må sige at være en god pris for et produkt som ligger sig mellem en Dyson V10 og V11 på specs og tilbehør.  

Du kan læse mere om produktet, ved at klikke på logoet herunder.T30 ledningsfri wall-mount Eco Dreame cup Cordless støvsuger stick battery dust vacuumcleaner filter logo.png 

Konklusion

Selvom jeg har delt mine holdninger under testen, har jeg stadig prøvet at gemme lidt til afslutningen, hvor vi skal have samlet op og givet en karakter. Dreame T30 den sexede støvsuger som fjerner ledning, snavs og pryder din væg som et maleri, måske ikke så meget det sidste. Allerede fra modtagelsen af Dreame T30 følte jeg mig som en del af en særlig klub, en klub som vidste hvordan en støvsuger skal se ud, emballagen var eksklusiv og med en masse ekstra tilbehør. Følelsen fortsætter mens jeg gennemgår alt det tilbehør som Dreame vælger at give dig med til din T30 Cordless Vacuum, du skal ikke ud og købe ekstra. Der er ingen sjove farver eller en stor klodset støvsuger, som ser grim ud. 

Selve oplevelsen af at bruge den har også været en fornøjelse og den har virkelig gjort hverdagen nemmere specielt med børn, hvor snavs kommer igen så snart du vender ryggen til. Den er nem at tage frem og få i gang og den er lige så nem at pakke væk igen. 

Jeg undrer mig dog over, at jeg får så meget tilbehør med, men da jeg skulle sætte det fast til holderen, så endte jeg alligevel med at stå med tilbehør som ikke kan stå nogle steder. Her kunne Dreame godt have lavet holdere til tilbehør som både vendte op og ned, for at have plads til det hele. 

Selvom T30 Cordless Vacuum kan føles klodset når den bruges med det mindre tilbehør, så syntes jeg personligt at den kommer med så mange andre ting at det opvejes i forhold til andre modeller. Dreame har formået at sætte det rigtige prisskilt på, og de giver deres brugere en masse med oveni. Derfor ender T30 Cordless Vacuum fra Dreame også med at få en score på 9 ud af 10 sammen med et great product, hvor de positive ting overskygger de få negative ting, som jeg er sikker på Dreame har rettet når de udvikler deres næste T model.  

 

Pros

 • God pris
 • Pænt design
 • Meget tilbehør
 • Brugervenlig
 • Ingen ledning

Cons

 • Mangler plads på holderen til alt tilbehør
 • Kan føles klodset, når du skal bruge selve støvsuger hovedet med kort tilbehør
 • Du skal stadig selv støvsuge ;)

Vores partnere