Dreame Bot L10 Pro

dreame-bot-l10-pro
Lad mig slå fast med det samme; Dreame Bot L10 Pro har været et særdeles positivt bekendtskab! Det er til trods for, at forventningerne i forvejen var ret høje til denne model som, inden lancering, blev nævnt som det nye flagskib for robotstøvsugere. Testen er såmænd ikke forløbet uden hump på vejen, men udfordringerne har ikke kunnet ændre på det overordnede positive indtryk.

Normalt er det TWEAKs ”super nøder” som tester, men denne gang har vi krydret det med en "forbruger" test. Personen som har lavet denne anmeldelse er helt almindelig familiefar, der bor i et parcelhus og uden nogen udpræget interesse for IT.

En forbrugertest lavet ud fra en forbrugers øjenhøjde. Hvis du også ønsker at læse, hvordan en af vores IT nørder ser på dette produkt, kan du læse det her: Dreame Bot L10 Pro test 


Herhjemme erstattede Dreame Bot L10 Pro den lidt ældre “Roborock S5”. Begge modeller er fra Kinesiske Xiaomi, hvilket gjorde det lidt nemmere at lave sammenligninger og, ikke mindst, se hvilke teknologiske fremskridt der er gjort.


robot-udpakning0.jpg


Det var ultra-let at komme i gang og selve opsætningen er gjort meget simpel. Dreame Bot L10 Pro kommer i ét stykke, med undtagelse af side-børsten, som man selv lige skal klikke i. Ladestanderen sættes i stikkontakten, støvsugeren sættes og går straks i gang med at lade op – en proces på max 2 minutter fra udpakning til fuld opstilling.

robot-udpakning1.jpg

robot-udpakning2.jpg

Herefter skal Dreame bot L10 Pro registreres  og kobles til det trådløse netværk. Her var jeg begunstiget af, allerede at have appen “Xiaomi Home/Mi Home” installeret på min telefon, så det eneste jeg skulle gøre var at tilføje det nye “device” og følge instrukserne i appen – men ellers følger der en letforståelig quick guide med.

Da Dreame Bot L10 Pro var ved at forbinde sig til mit trådløse netværk, blev den ved med at påstå at den muligvis var for langt fra routeren og sagde, at jeg skulle flytte støvsugeren tættere på. Dette skal man dog ikke lade sig narre af, for samme meddelelse kommer hver gang jeg har genstartet eller flyttet på standeren, men alligevel har den forbundet sig ligeså fint i alle tilfælde.

   


app-med-kort-over-huset.png

Al begyndelse er svær

Den feature jeg var mest spændt på at teste med Dreame Bot L10 Pro var afgjort “3D sensoren”, der efter sigende skulle kunne hindre støvsugeren i at køre henover og suge ting op, der kan få børsten til at sætte sig fast og bremse en støvsugning. Intet er mere irriterende end at sidde på arbejde og få besked på mobilen om, at hovedbørsten har sat sig fast – blot for at komme hjem timer senere og hive en sok eller en Iphone ledning ud af støvsugeren. Dette har jeg oplevet utallige gange med den gamle model, så skuffelsen var til at tage at føle på, da Dreame bot L10 kørte over et stykke kattelegetøj og gik i stå, allerede på sin jomfrutur☹. MEN det skal straks siges, at det samme kun er skete en gang siden til trods for, at jeg undervejs har lagt mange forhindringer ud; strømper, ledninger, legetøj, osv. – Dreame bot L10 ser tingene på afstand og kører i en lille bue udenom.

Faktisk har det været min oplevelse, at støvsugeren er blevet bedre og “dygtigere” jo flere gange den har været i brug. De første ture bruger den selvfølgelig til at lave en optegnelse af huset og de rum den skal køre i, og nu hvor den har en 1-til-1 tegning af mit hus i hukommelsen, så er det som om den er blevet mere intelligent og lettere finder vej rundt. Skræmmende og fascinerende på en gang.

 

Større og stærkere

Ydeevnen og kapaciteten har i den grad fået et nøk opad med Dreame bot L10. Med en sugeevne der er dobbelt så høj (4000 pa), så har den bare nemmere ved at suge skidt op end sin forgænger og især på tæpper synes jeg man mærker en stor forskel. Selv efterladenskaber fra 3 kikse-spisende børn, fik den fint fjernet fra vores lille pelsede hygge-gulvtæppe under sofabordet. På træ/trælaminat gulv er forskellen mindre, men Dreame bot L10 efterlader stadig et bedre og generelt super godt indtryk. Støvbeholderen er også gjort næsten 25% større, så man ikke behøver tømme ligeså ofte.

 robot-åben.jpg

Dreame bot kan køre i 4 forskellige “modes” alt efter hvor hårdt du vil have den til at suge, og hvor meget du vil tillade den at larme. Selvfølgelig er den ikke lydløs, men her er igen en punkt hvor jeg mærker tydelige forbedringer.  På “standard mode” er den meget lidt generende og faktisk har jeg nogle gange ikke engang bemærket den, når den har været igang i et andet værelse end det jeg har befundet mig i. I “strong” og “turbo mode” er den mindre lydløs, men stadig  på et acceptabelt niveau – og er man alligevel ikke hjemme, så får man en bedre støvsugning i disse modes.

 

Vaskefunktion:

Dreame bot L10 har også indbygget “moppe”-funktion, så den kan vaske gulvet. Igen en feature jeg havde glædet mig til at prøve, for jeg blev aldrig helt overbevist af min gamle model, der skulle kunne det samme. Men jeg blev positivt overrasket; både af hvor let det er og selvfølgelig af resultatet, for jeg synes mine gulve var synligt pænere efterfølgende.

Processen er let: Vandbeholderen, der kommer med kassen fyldes og påføres den tilhørende vaskeklud, der lige skylles og vrides hurtigt. Herefter klikkes det let på støvsugeren, der selv registrerer at der nu skal vaskes gulv og ikke støvsuges.

Det er vigtigt at understrege, at Dreame bot L10 IKKE gør det ud for en manuel gulvvask, for den går ikke i dybden på samme måde – f.eks. har forsøg med indtørret chokolade vist hvilke begrænsninger vaskefunktionen trods alt har. Men jeg synes det er et fantastisk supplement til hver 4.-5. støvsugning, lige at køre en gulvvask på.  Dog vil jeg foreslå at bruge appens “zone clean” funktion, da maskinen ellers også vasker tæpperne med.

 robot-med-vaskeklud-påsat.jpg


App:

Xiaomi Home/Mi Home appen har mange gode funktioner, som også er værd at nævne.

Zone clean:   Her kan du frit vælge hvilket område du ønsker at få støvsuget. Du indrammer blot området på tegningen af dit grundplan, som støvsugeren har gemt.

No-Go Zone: Hvis der er områder du ikke ønsker støvsugeren skal bevæge sig i, så kan du sætte usynlige barrierer op. Igen tegnes området blot op på plantegningen i appen.

Scheduled setting:   Her er de muligt at lave et fast skema for støvsugeren, så den f.eks gør rent man-fredag kl. 10, mens huset alligevel er tomt.

Accessory usage: Her kan man løbende følge med i, hvornår de forskellige dele (børster, filter, osv.) trænger til service/rensning.

 app-med-accessory-usage.png



Konklussion:

Dreame bot L10 er bare en fin maskine og baseret på en lille måneds test, så kan jeg kun anbefale den. Der er forbedringer på alle parametre og vælger man at lave et fast skema, så den kører 5-6 gange om ugen, så er det uhyre sjældent man har behov for også at bruge den manuelle støvsuger. Helt undvære den kan man dog ikke, for edderkopperne fortsætter nok med at lave spind i hjørnerne og hvis du spilder et kilo sukker på gulvet, så skal du heller ikke sætte din lid til, at Dreame bot L10 får hvert et korn med op. Men en pris på ca. 3.400 kr. bør bestemt ikke bør afskrække nogen og jeg synes absolut, der er god “value for money”.


Læs også hvordan vores IT nørder ser på dette produkt: Dreame Bot L10 Pro test 

Vores partnere