Nye Tesla batterier kan sænke prisen på elbiler

model-3-tesla
I modsætning til biler, der drives af fossile drivmidler, er elektriske biler stærkt afhængige af dets batteri, som udfordres af en række begrænsninger – herunder afstand, ladetid med videre. Disse udfordringer sammen med priserne, er uden tvivl bag beslutningerne hos mange, når de står overfor, om de skal hoppe på elbils-bølgen eller fortsætte med fossile drivmidler.


Ifølge en rapport fra Reuters ser det ud til, at Tesla har arbejdet på et ”hemmeligt batteri”, der vil ændre gamet. Rapporten hævder, at Tesla muligvis udvikler et billigt, men langtidsholdbart batteri, som de muligvis debuterer i en Model 3 bil i Kina senere på året.

Med dette billigere batteri forventes det, at det vil hjælpe med at sænke omkostningerne for hele køretøjet og gøre det mere overkommeligt, hvilket bringer det ned på priser, der er mere på linje med benzindrevne biler. Det hjælper også med den samlede levetid og miljøpåvirkningen af disse batterier, hvor de også senere vil kunne genbruges i el nettet.

Som Reuters bemærker, havde administrerende direktør Elon Musk teaset om, at virksomheden vil afsløre nogle markante fremskridt, de har gjort inden for batteriteknologi under et event med det sigende navn “Battery Day”.

Denne begivenhed siges at finde sted i slutningen af maj, så vi bør have flere detaljer at berette om i de kommende uger.


Source & Image credit

Reuters