Guide: Valg af headset til gaming 2019

corsair_hs70_wireless_gaming_headset_side_overview_tweak_dk
Valg af headset kan være en jungle, og for at danne os så et nuanceret overhovedet muligt har vi inkluderet både kablet headsets og trådløse headsets. Vi inddrager både hovedtelefoner vi selv har testet, men også produkter vi har personlige erfaringer med krydret med udenlandske anbefalinger.


Tweak.dk har gennem årene testet mere end 200 forskellige headsets, så vi mener godt vi kan tillade os at påråbe os titlen ”headset specialister”, og en viden og erfaring vi lader jer drage fordel af.

Gældende for alle er, at vi linker til eksterne anmeldelser af headsets samt eksterne tests af headsets, så I får en del af baggrundshistorien med, som danner grundlaget for vores anbefalinger.

Nutidens pc-spil giver et rigt lydbillede, som du ikke ønsker at gå glip af. Uanset om du leder efter en topnotch lydoplevelse, når du dør igen og igen i Sekiro: Shadows Die Twice, eller du bare vil have noget lækker lydefekt fra Division 2, må målet være at have de bedste computerhøjttalere, eller et af de bedste pc-gaming headsets.

De bedste computerspil headset, vi har valgt, har alle fordele og ulemper på samme måde som vi finder på de bedste computerhøjttalere. En af de basale forskelle er dog, at med headsets er du sikret privatliv, og muligheden for ikke at genere omgivelserne lige meget hvor meget du end drejer volumehjulet op, og sætter trommehinderne på overarbejde.

1. HyperX Cloud Revolver S

3__DSC0023.jpg

Lækker byggekvalitet, lydkvalitet og acceptabel pris.

Interface: Kablet (USB), Features: 7.1 kanals surround sound, 50mm drivers, Dolby DSP, 3.5mm jack.

+ Super all-around lydbillede og komfort

- Lidt problematisk med hensyn til mikrofon positionering

- Kablet er LANGT

Et personligt anbefalet gamer headset, der på den ene side tilbyder fantastisk 7.1 kanals surround sound, leveret gennem Dolbys digital branded signalprocessor, men på den anden side er meget dyrt sammenlignet med andre lignende headsets i samme liga. Lyden og komforten er dog i topklasse, som kompenserer for sin høje pris og underligt placerede aftagelige mikrofon. Derfor er dette placeret i toppen af vores liste over de bedste pc-spil headset på markedet.

Pris: Fra 1.149 kroner til 1.699 kroner.

Læs test af HyperX Cloud Revolver S


2. SteelSeries Arctis Pro

Steelseries_Arctis_PRO_+_GameDAC_gamer_headset_tweak_dk_8.jpg

Gaming headset fra øverste hylde.

Interface: Kablet (USB), Features: 40mm drivers, Aftagelig boom mikrofon, DTS hovedtelefon: X v2.0, RGB lys, inkluderet GameDAC. (digital til analog converter (DAC)

+ Indkluderet Included DAC
+ Audiophile værdig lyd
- Surround sound billedet kunne være bedre

SteelSeries er kendt for at tilbyde kvalitets lyd, men SteelSeries Arctis Pro bringer tingene til et andet niveau. Dette headset giver dig nogenlunde tilfredsstillende begrænset surround lyde fra eksplosive handlinger i dine yndlingsspil, Takket være den inkluderede DAC (digital til lydkonverter) pleaser Arctis Pro dig også, når du kobler af til dine yndlingssange. Et af de bedste computerspils headet til dato, som dog er lidt til den dyre side, men trækker den behagelige komfort og lyd ind i ligningen, ja, så er det let at se, hvorfor det er et af de bedste gaming-headset, du kan købe i dag.

Pris: Fra 999 kroner til 1.829 kroner

Læs test af SteelSeries Arctis Pro

3. Corsair HS50 Stereo Gaming Headset

tweak_dk_Corsair_HS50_stereo_gaming_headset_23.jpg

Budget kongen over dem alle.

Interface: Kablet (analog), Features: 50 mm drivere, Nem on-ear justering af lydstyrken og mute, Multi-platform kompatibilitet.

+ Solid stereo lyd
+ Værdi for pengene
- Mikrofonen kunne være bedre

Corsair HS50 leverer til fulde for prisen, og er et fantastisk budget gamer headset, og et af de bedste på markedet til prisen. Corsair HS50 har lyd- og mikrofonkvalitet, der konkurrerer med headset, der er dobbelt så dyre. Byggematerialerne udstråler kvalitet til trods for en relativ lav pris. Hvis du ikke har noget imod at opgive visse features, som f.eks. 7.1 surround og Bluetooth forbindelse, kan vi varmt anbefale.

Pris: Fra 339 kroner til 699 kroner

Læs testen af Corsair HS50

4. SteelSeries Arctis Pro Wireless

Steelseries_Arctis_PRO_Wiresless_trådløst_gamer_headset_tweak_dk_24.jpg

Et trådløst headset med lydkvalitet i topklasse.

Interface: Wireless (Bluetooth), Features: Opladningssystem med dobbelt batteri, Bluetooth forbindelse, 40mm drivers.

+ Voldsomt imponerende lydbillede!
+ Praktisk dobbelt batterisystem
+ Masser af inkluderet tilbehør

- Prisskiltet er ret voldsomt

SteelSeries Arctis Pro Wireless er så godt at det tæver andre kablede headsets, hvilket ikke siger så lidt. Lyden er behagelig, detaljerig og så kan headsettet spille HØJT. Arctis PRO Wireless gør det godt lige meget om du ønsker at lytte til din yndlingsmusik, se en film eller spille på computer, konsol eller sågar smartphone via Bluetooth. Komforten er spot on takket være den god udformning på headsettet, og SteelSeries´ lækre Airweave stof på ørebøfferne som gør at dine ører kan ånde. Der er masser af tilbehør i kassen, som gør at du kan bruge Arctis PRO Wireless til både PC eller dine konsoller via optisk input – valget er dit.

Pris: Fra 1.899 kroner til 3.190 kroner

Læs testen af SteelSeries Arctis Pro Wireless

5. Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition

tweak_dk_Creative_soundblaster_X_H7_tournament_edition_7.1_gamer_headset_33.jpg

Forbedring af en perfekt formel.

Interface: Kablet (USB og Analog), Features: 50mm drivers, forstærket stål og aluminium design, aftagelig og fleksibel mikrofon.

+ Komforten er rigtig god

+ Rigtig lækker lyd over all

+ Kan spille imponerende højt uden at forvrænge

- Lukker meget lyd ude (for nogen)

- Kablet er tykt og stift

Komforten er et rigtig stærkt punkt ved Sound BlasterX H7 Tournament Editon headsettet. Det sidder rigtig godt på hovedet, har gode indstillings muligheder og lukker tæt om ørene. Lyden er utrolig detaljerig og volumen er imponerende, selv uden nogle justeringer i softwaren. Men når først du får lavet dine egne profiler, leget med Scout Mode og ikke mindst lyset, kan du næsten ikke blive andet end tilfreds.

Pris: Fra 845 kroner. til 1.235 kroner. 

Læs testen af Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition

6. Logitech G Pro Gaming Headset

logitech-g-pro-gaming-headset.pngSubstans over stil og design.

Interface: Kablet (Analog), Features: Passiv støjisolering, Pro-G drivers, Aftagelig mikrofon, Dolby Atmos understøttelse.

+ Afdæmpet design

+ Komfortabel i lange gaming sessioner

- Bas kan være for tung i visse scenarier

Logitech G Pro gaming headset stiller mange udenlandske medier tilfreds og dertilhørende kundegruppe med rå ydelse og behagelig komfort under gaming sessioner, men som dog ikke tilbyder meget andet. Logitech G Pro Gaming fokuserer på at levere fremragende kvalitet snarere end at udfylde en lang liste med features og finurligheder. Hvis value er det, du leder efter, er Logitech G Pro bestemt et godt bud på et gamer headset.

Pris: Fra 398 kroner til 1.761 kroner.

Læs testen af Logitech G Pro Gaming Headset

7. Razer Nari Ultimate

bøjle_razer_nari_ultimate_tweak_dk.jpg

Fantastisk synergi med computerspil.

Interface: Trådløs, Features: 8 timers batterilevetid, HyperSense haptisk feedback, kompatibel med mange enheder, 50 mm drivere.

+ HyperSense

+ Komfort

+ Razer Synapse opsætning

+ Ørepude design med gel

- Batteritiden i brug

Razer Nari Ultimate er i vores optik et af de mest nyskabende headsets de sidste par år, og bringer noget nyt på banen, som har en fantastisk synergi med computerspil. Det er ikke et hifi headset, men det prøver det heller ikke at være. Nari Ultimate er desuden begavet med THX spatial audio, der betyder at der er lyd hele vejen rundt i dit favorit kampsimulationsspil. HyperSense teknologien fungerer, og den løfter spil-, musik- og filmoplevelser op på et helt andet niveau. Min eneste tanke er bare: “wow!”. Hvorfor er det ikke andre der har gjort det før?

Pris: Fra 1.275 kroner til 1.699 kroner.

Læs testen af Razer Nari Ultimate


8. HyperX Cloud Flight

tweak_dk_hyperx_cloud_flight_2.jpg

Komforten har været helt i top

Interface: Trådløst, Features: God batteritid, Fleksibelt, Justerbar slider, PC- og PS4 kompatibilitet, aftagelig noise cancellation mikrofon

+ God lyd

+ Lækker pasform

+ Fornuftig batteritid (hvis man slukker for LED'en)

+ Prisen (når det er på tilbud)

- Meget kort laderkabel

- Mangelfuld software

Cloud Flight headsettet er HyperX’ bud på, hvordan et trådløst headset anno 2018 skal lyde og se ud. Det afdæmpede design med de røde detaljer gør, at headsettet ikke ligner noget der er designet til 14-årige, der bare skal have fuld skrue på RGB og ”gamer udseende”. Komforten er i top, og selvom dette er individuelt fra person til person, så synes vi at headsettet sidder ret godt på hovedet og hverken trykker, er for tungt eller bliver for varmt efter mange timers gaming.

Pris: Fra 838 kroner til 1.219 kroner.

Læs testen af HyperX Cloud Flight


9. Corsair HS70 Wireless Gaming Headset

corsair_hs70_wireless_gaming_headset_side_overview_tweak_dk.jpg

Simpelt, funktionelt og afdæmpet look.

Interface: Trådløst, Features: Corsair CUE, Virtual 7.1 surround, Discord certificeret ensrettet mikrofon.

+ God pris

+ Solid ydelse

+ Fornuftig mikrofon

- Den virtuelle 7.1 surround halter lidt

- Ingen mulighed for 3,5 mm stik

Vi foretrækker looket på HS70 gamer headsettet over Corsair Void, men det afhænger nok lidt af personlig smag. Det mere simple og afdæmpede look er mere cool og klassisk i sin udformning. Ydelsen er super god specielt med prisen taget i betragtning. Vi mener at Corsair har ramt deres målsætning med en god balance imellem pris og ydelse.

Pris: Fra 639 kroner til 1.000 kroner.

Læs test af Corsair HS70 Wireless Gaming Headset


10. Corsair Void Pro RGB Wireless

tweak_dk_corsair_void-wireless_3838_576px.jpg

Kvalitet for alle pengene

Interface: Wireless, Features: 50mm drivers, noise-cancelling mikrofon, RGB lys, Dolby Headphone 7.1 lyd.

+ Tilfredsstillende lyd
+ Lækkert gennemført design

- Kun RGB på logoet

Corsair var tidligere udelukkende kendt for pc komponenter. Men i løbet af det sidste årti, er producenten blevet bedre kendt for sit konkrete gaming udstyr. Med produkter som Corsair Void RGB Wireless, er det ikke svært at se, hvorfor Corsair fylder godt i markedet. Void Pro RGB Wireless rammer en god kobling mellem pris, byggekvalitet, fantastisk lyd og - måske vigtigst - RGB-belysning. Et plus, hvis du allerede har et komplet arsenal af Corsair perifere enheder, hvor Void Pro RGB Wireless passer fint ind, og kan endda synkronisere lyseffekter med andre perifere enheder gennem Corsair Utility Engine.

Pris: Fra 820 kroner til 1.199 kroner.

Læs test af Corsair Void Pro RGG Wireless

Vi er nået til vejs ende. Markedet er enormt inden for gamer headsets, og der findes gode alternativer til de modeller vi har hevet frem i rampelyset.

Heriblandt gaming hovedtelefoner som Sennheiser GSP 300 og SteelSeries Arctis 3. Vi har som altid valgt produkter, som vi selv ville smide egne penge efter.

I næste guide tager vi et kig på, hvilke elementer du skal have fokus på inden du vælger nyt headset til gaming.