EPOS GSX 1000 2nd edition

edition sound EPOS 2nd External GSX audio surround soundcard sound 1000 digital gaming
Føler du at dit headset mangler lidt spark i sig, og køre det på den gode gammeldags jackstik. Så kan det være du skal læse med, når vi tager et kig på et ekstern lydkort fra EPOS. De har fået opdateret deres GS 1000, og kommer nu med GS 1000 2nd edition. Vi kigger nærmere om de kan løfte lyden yderligere i et sæt EPOS H6Pro Open headset.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne, jeg har været på EPOS hjemmeside for at finde nogle informationer frem.      

Specifikationer på EPOS GSX 1000 2nd edition

 1. Type: External sound card
 2. USB Type: USB 2.0
 3. Kabel længde: 1,2 m
 4. Indgange: 3.5 mm headset socket, 3.5 mm mikrofon socket, 3.5 mm loudspeaker, USB-C
 5. Kompatible: PC
 6. Undersøttet lyd samples: 7.1: 48 kHz @ 16 bit 

 

Rundt om EPOS GSX 1000 2nd Edition

GSX 1000 2nd Edition er et addon til at skabe bedre lyd end det dit bundkort formår at kunne skabe med dit headset. EPOS nævner selv, at med GSX 1000 2nd Edition tager du kontrol over din lyd. Det er muligt med lydkortet, at indstille flere ting, såsom stereo, 7.1 surround sound, samt fokus for hvor lyden skal komme fra, om det skal være front, bag eller centralt. Det er også muligt at justere lydstyrken på spil og chat, udfra hvad du ønsker skal være i fokus. 

edition soundcard sound GSX digital 1000 2nd EPOS External audio sound surround gaming.JPG

Ligger vi indholdet på bordet, har vi i den lille pakke, selve GSX 1000 2nd Edition lydkortet, et USB-A til USB-C kabel og nogle manualer. 

audio sound 2nd EPOS gaming surround digital GSX 1000 sound soundcard edition External.JPG

GSX 1000 2nd Edition er sort, hvor vi på fronten har EPOS stående i tekst. Udover det har vi også den justerbare knap til lydstyrken, og en touchskærm. 

GSX surround 2nd edition soundcard EPOS digital 1000 gaming External audio sound sound.JPG

digital surround GSX gaming sound sound edition External audio 1000 soundcard 2nd EPOS.JPG

På bagsiden har vi indgang vi USB-C samt tre 3.5mm jackstik indgange til henholdsvis headset, mikrofon og højtaler.

digital gaming soundcard External 2nd 1000 audio surround GSX sound edition sound EPOS.JPG

GSX sound 1000 EPOS 2nd edition audio surround sound gaming External soundcard digital.JPG

Testen – Lyden

Vi skal selvfølgelig have set om det hjælper at bruge et ekstern lydkort fra EPOS fremfor bundkortets eget lydkort. Headsettet som vi bruger til denne test er H6PRO Open, som vi tidligere har haft testet, og som endte med en score på 9 sammen med ”Great Product” award.

Under testen af headsettet, fandt jeg ud af headsettet var født til at lade musikken komme til sin ret, og den formåede at give et nyt lydbillede, end hvad jeg før har oplevet fra de headsets som har været til test. 

Heldigvis så er der stadig mere som kan presses ud af headsettet, hvilket GSX 1000 2nd edition formår at gøre. Blandt andet mangler headsettet 7.1 surround funktion, ved at det kommer med jackstik, men ved at køre det igennem GSX 1000 2nd edition, kommer der pludselig flere muligheder. Ikke nok med at vi åbner op for 7.1 surround sound, så har GSX 1000 2nd edition også prekonfigurerede profiler, som er: Standard, FPS, Musik og Film. 

EPOS 2nd External edition sound gaming digital sound soundcard surround audio GSX 1000.JPG

Heldigvis er det ikke tom luft, og det giver rigtig meget ekstra lyd, ved at skifte imellem dem, an på hvad du høre. Musikken får meget dybde, en tilpas mængde bas og diskant og ved film bliver lyden dynamisk at høre på. Hvad angår FPS(Gaming profilen), kommer det dog lidt an på spillet, og her fungere det rigtig godt til FPS spil, men nogle af tonerne bliver dog lidt flade i det. Så her handler det mest af alt om man spiller for oplevelsen eller konkurrence. 

Under testen, kunne jeg ikke lave nogle indstillinger inde i softwaren, men jeg havde dog heller ikke følelsen af det var et behov jeg havde. 

Pris

GSX 1000 2nd edition fra EPOS har et prisskilt på 1499,- DKK. Hvilket godt kan virke dyrt i forhold til det er et addon til dit headset. 

sound edition 1000 surround External soundcard digital EPOS GSX gaming audio 2nd sound.png

Konklusion

Om du står og mangler et eksternt lydkort er op til dig selv. Men efter at have prøvet GSX 1000 2nd edition, får jeg svært ved at se om jeg vil køre uden et i fremtiden. Selvom en pris på 1499 kroner måske er mange penge, så er det stadig penge som er givet godt ud, selvom du har et godt headset med jackstik i forvejen, så formår det at få dit headset op på et nyt niveau, hvor du kan høre forskel på om du bruger GSX 1000 2nd edition eller ej. 

Selve designet er meget diskret, og med touch skærmen til at aktivere de forskellige funktioner, er det nemt at arbejde med GSX 1000 2nd edition. 

Ved siden af at kunne tilslutte headsettet, kan du også tilslutte et sæt højtaler med jackstik, som igen giver dig muligheden for at pifte lyden yderligere op også på den front. 

De forud installeret profiler fungere rigtig godt, og jeg så ikke et behov for selv at kunne indstille på equalizer eller ændre på tingene. Selvom jeg kun har godt at sige om GSX 1000 2nd edition, så kommer det jo også med en pris, for med 1499 kroner, vil den nok skræmme mange væk, og det er også det som gør vi ikke rammer helt i mål. Det er forbeholdt for en mindre samling af folk, som vælger at køre med jackstik i deres headset, og som ønsker at få lidt mere lyd ud af headsettet, uanset kvalitet. 

Vi ender derfor med en 9 ud af 10, sammen med ”Enthusiast Exclusive” award. Da jeg tror det er et niche produkt, som ikke alle vil kaste sig ud i. Men vælger du at gøre det, kommer du ikke til at fortryde dit valg. 

Godt

 • Forbedre lyden markant
 • Diskret design
 • Justerbar knap og touch display
 • Mulighed for tilslutning af højtalere, med jackstik
 • Forud installeret profiler

Knap så godt

 • Pris

Score: 9 + ”Enthusiast Exclusive”

edition sound EPOS 2nd External GSX audio surround soundcard sound 1000 digital gaming.JPG


Vores partnere