Philips SpeechOne professionelt headset til diktering

SpeechOne headset til talegenkendelse
Vi skal i dag se på et nyt produkt fra Philips. Der er tale om deres helt nye headset, SpeechOne, som markedsføres til professionelle med behov for diktering, og vi glæder os til at præsentere det for jer.

Alle kender til Philips. De er bedst kendt som en af de største virksomheder i Danmark og i verden der leverer alt inden for lyd, og produktet vi skal se på i dag er et af deres nyeste, og går under navnet Philips SpeechOne.

Philips SpeechOne er et trådløst headset der er yderst komfortabelt, har en lang række smarte funktioner, samt et innovativt og anderledes design. Headsettet byder på professionel lyd i studiekvalitet, med mulighed for optagelse, og så er det designet med talegenkendelse for øje. Derudover er det designet i materiale med en antimikrobiel overflade, og med en semi-modulær designfilosofi, så for eksempel ørepuder der kan udskiftes efter behov.

philips speechone headset.jpg

Vi tager i nedenstående video en visuel flyvetur henover SpeechOne:

Rent visuelt vinder Philips SpeechOne meget med et stilrent design uden dikkedarer.


Kort sagt, så er Philips SpeechOne det perfekte værktøj på kontoret, for de der har behov for at lave tekst-til-tale. Materialevalg i høj kvalitet, samt en mikrofon og software der kan genkende alt du kaster efter den. Philips SpeechOne gør det muligt at fokusere på sine arbejdsopgaver, i stedet for at sidde og skrive på tastaturet hele dagen. Og for at sætte det på sin prøve, har vi selvfølgelig valgt at “skrive” dagens test ved hjælp af tekst-til-tale, samt efterfølgende korrektur.

Som mange andre professionelle løsninger inden for lyd og produktivitet, kommer Philips SpeechOne i en klassisk papkasse i brune farver, med et billede af Philips SpeechOne på toppen. Der følger til gengæld en ordentlig udstyrspakke med, hvor der både er tale om en dock der dobler op som ladestation, samt kabler, ledninger og dele til headsettet. Det går vi i dybden med senere.

indpakning_philips_speechone.JPG

Som mange andre professionelle løsninger i lyd og produktivitet, kommer Philips SpeechOne i en klassisk papkassen i brunt, med et billede af Philips SpeechOne på toppen. Der følger til gengæld en ordentlig udstyrspakke med, hvor der både er tale om en dock der dobler som ladestation, og kabler, ledninger og dele til headsettet. Det går vi i dybden med senere.

philips_speechone_boom_mikrofon.JPG

mikrofon_philips_speechone.JPG


Hvad der følger med i kassen:

•    SpeechOne Wireless Dictation Headset

•    Dockingstation

•    SpeechExec Pro Dictate

•    USB kabel

•    Nakkebøjle

•    Klips til nakkebøjle

•    Magnetisk ørepude

•    To magnetiske puder til hovedhøjlen

•    Quick start guide
 

Specifikationer: 

Optagelse:

•    Mikrofontype: electret kondensator

•    Størrelse: 10 mm

•    Retning: uni-direktionel

•    Frekvensgang: 150 – 15 000 Hz Sensitivity: -37 dBV

•    Signal-to-noise ratio: > 70 dBA

Lyd:

•    Driverstørrelse: 23 mm

•    Akustisk frekvensgang: 300 – 7500 Hz

•    Output power: > 200 mW

•    Wireless: 2.4 GHz ISM

•    Modulation: 8-FSK

•    Rækkevidde: op til 5 m

•    Batteri: Li-polymer

•    Kapacitet: 360 mAh Battery lifetime

•    Standby: > 100 hours

•    Opladning: trådløst via dockingstation eller kablet via mikro USB

•    Ladetid (trådløs): 80% på 60 min, cirka to timer for fuld opladning

•    Certificering: CE, FCC, C-Tick

•    Temperatur: 5° – 45° C

•    Materialer: polymerer med antimikrobiel overfladebehandling og egenskaber

•    Farve: sort

•    Størrelse: 155 mm × 150 mm × 140 mm

•    Vægt, headset: 81 g

•    Dockingstation: 120 mm × 120 mm × 32 mm

•    Vægt, dockingstation: 395 g

headset_philips_speechone.JPG

Design:

Der er tale om et helt enkelt design af Philips SpeachOne headsettet. Det holder en strømlinet designfilosofi, hvor det er let at se hvad det er Philips vision, med fokus på simplicitet og funktionalitet i alle aspekter. SpeechOne har en mikrofon på en boomarm, samt en enkelt højttaler. De kan justere således at de placeres på højre eller venstre øre. Hovedbøjlen på SpeechOne er lavet i metal, og hvis man ikke kan lide bøjlen Kan man skifte den ud med en fleksibel nakkebøjle der går bag om hovedet og sidder omkring ørerne.

philips_speechone_nakkebøjle.JPG

nakkebøjle_philips_speechone.JPG

boom_mikrofon_philips_speechone.JPG

hovedbøjle_philips_speechone.JPG

philips_speechone_hovedbøjle_i_metal.JPG

Mikrofonen kan dreje 360 grader rundt om headsettet, så der er mulighed for at justere til både på højre og venstre øre, og justere den lige så tosset man lyster, uden at den kommer i vejen. Selve højttaleren på headsettet er opbygget semi-modulær, hvor dele af højttaleren kan afmoteres. Man kan udskifte gummipuden der sidder på højttaleren, som er monteret med tre små, men meget kraftige magneter. Dermed kan en anden person bruge headsettet, hvis man for eksempel arbejder et sted med risiko for smitte, bakterier eller andet.

philips_speechone_boom_mikrofon.JPG

SpeechOne headsettet er sat op med dansk tale og dansk talegenkendelse. Gennem Philips SpeechExec softwaren, og naturligvis DragonNaturallySpeaking, som er nødvendigt hvis du vil lave dansk tale-til-tekst, som vi tidligere har været inde på i vores anmeldelse af diktafoner. SpeechOne kan konfigureres med op til 10 forskellige sprog, som kan vejlede når der skal parres med nye enheder, orientere om batteristatus eller bevægelses radios og så videre.

Med i pakken, findes der også en lækker dock, som har en god tyngde, så den kan stå godt fast. Docken har trådløs opladning, hvilket er en sindssygt fed nice-to-have feature. Den er ikke et must, men hold da op det er rart i brug, at man ikke behøver at fifle med ledninger, men blot kan placere headsettet på den magnetiske dock. Det virker bare. Der er selvfølgelig også mulighed for at lade headset op gennem et microUSB kabel hvis man ønsker at gøre dette.

philips speechone trådløs diktafon.JPG

Dockingstation har desuden mulighed for at blive låst med en Kensington lock, hvis det er normal forretningsgang på arbejdspladsen. Derudover medfølger der et simpel stykke tech, der er et redskab man kan montere på alle overflader. Der er tale om et status lys som kan sidde på fx en computerskærm. Det lyser grønt når SpeechOne ikke er i brug, og når det er i brug, lyser den rødt, for at signalere at man er optaget.

philips speechone trådløs diktafon dockingstation.JPG

SpeechOne er født med en støjreducerende præcisions kondensatormikrofon, hvilket betyder at den optager krystalklar lyd med 100% lossless optagelser. I teorien er det bedre end både standard Bluetooth og DECT teknologien. Det er hvad Philips vil ud med om teknologien i hvert fald, og det kommer som en del af pakken med SpeechOne headsettet.

Når headsettet er i brug snakker det sammen med Philips egen SpeechExec Pro software. Philips markedsfører derfor selv SpeechOne headsettet som det professionelle headset til diktering og tale-til-tekst for både læger, advokater og andre der har et behov for krystalklar lyd på kontoret.

SpeechExec Pro software.JPG

SpeechOne har en ekstremt Lav kampvægt på kun 100 gram i brug. Det er derfor yderst behagelig der sidder med i flere timer uden at det begynder at klemme på hovedet. Med en fuld opladning på headsettet, er der op til 12 timers taletid. Det betyder at der nok batteri til en hel arbejdsdag uden at du behøver at lægge headsettet fra dig. Du kan derfor nøjes med at lade det op på docking stationen når du kører fra arbejde hver dag.

diktafon philips speechone wireless.JPG

Headsettet er i det hele taget meget let at bruge. Der er kun et enkelt drejehjul på headsettet. Det styrer volumen på højtaleren, og fungerer samtidig som en knap, hvor man kan starte eller stopper optagelser, ved at trykke drejehjulet ind.Denne er placeret på bagsiden.

speechone philips trådløs diktafon knap til lyd.JPG

Docking station er tung og meget solidt bygget. Der er tre knapper på den, som kan bruges til at tage imod opkald eller starte eller stoppe optagelser. Under knapperne findes der tre lysdioder der angiver hvor meget batteri der er tilbage på headsettet. Bag på docken er der tilslutningsmulighed af forskelligt udstyr, blandt andet signallampen som vi tidligere har omtalt. Ud over at SpeechOne kan bruges til diktater og tekst til tale kan man selvfølgelig også bruge det til Skype for Business hvis man ønsker det. Knapperne på dockingstationen er programmeret til at tage imod opkald og lægge på, så der der er ikke behov for yderligere opsætning. Det kan bruges out-of-the-box.

Philips SpeechExec Pro software er standard til de fleste af Philips enheder i denne prisklasse og følger med i købet med dette SpeechOne. SpeechExec Pro er forholdsvis enkel, og intuitiv at sætte sig ind i, og lære at bruge. Man er godt i gang inden for de første fem minutter, når man har gennemgået setup af programmet. SpeechExec Pro kan bruges til at optage lyden fra SpeechOne. Når det er gjort, kan man sende lydfilen videre til Dragon Naturally Speaking som kan hjælpe med at lave tekst til tale. Her er det dog vigtigt, at man er klar over at både Philips SpeechExec Pro og Dragon Naturally Speaking koster penge, og skal købes ved siden af SpeechOne, medmindre man køber en af de større pakker hvor SpeechExec Pro følger med.


Lyd:

Lyden i headset er ikke noget at prale af, i forhold til det vi jeg vant til at lytte til. Men det er vigtigt at man har for øje, at SpeechOne selvfølgelig ikke er lavet til at lytte til musik, men har fokus et helt andet sted, nemlig på at skabe den højest mulige produktivitet på arbejdspladsen. Og det lige præcis det man kan med Philips SpeechOne headsettet. Lyden går klart igennem højtaleren, og i forhold til størrelsen, er der tale om fin lyd. Det er selvfølgelig heller ikke lyden i SpeechOne som Philips sælger, men den eksemplariske mikrofon, og masser af funktionalitet.

Som vi skrev tidligere, er der tale om en kondensatormikrofon, noget vi ikke er vant til at se i denne type headsets. Kondensatormikrofoner ser vi oftere i dedikerede mikrofoner som Blue Microphones, og har kun et fokus, den klare og rene lyd. Og mikrofonen er selvfølgelig hvorfor vi er her i dag. En kondensatormikrofon er en mikrofontype, der er baseret på en elektrisk kondensator og sådan en, bliver typisk anvendt i lydstudie til professionelle lydoptagelser. Den har en højere følsomhed end almindelige dynamiske mikrofoner som vi er vant til at se i gamer headsets. Mikrofonen har et Uni-direktionel optagelsesmønster hvilket betyder at den skyder ind mod munden når du sidder med headsettet og taler. Dagens test er faktisk lavet med SpeechOne og tekst-til-tale, som bliver set efter i korrekturen, inden den ryger online.

Med den samlede pakke man får med Philips nye headset, er der inkluderet Philips SpeechExec Pro software, en dock med høj funktionalitet, heriblandt trådløs opladning, et attraktivt design og en byggekvalitet der ikke er til diskussion. Det er derfor svært ikke at være begejstret over Philips SpeechOne headset og den samlede pakke som vi har testet i dag. Det oser af kvalitet og funktionalitet i brug, og ser professionelt ud, uanset om du sidder på kontoret eller er til et møde via Skype, og det føles mindst lige så professionelt i brug. Jeg er slet ikke i tvivl om at Philips SpeechOne headsettet kan klare det daglige slid der opstår i brug dag til dag, på kontoret eller et professionelt arbejdsmiljø.

Philips patenterede lydteknologi er ifølge dem selv lossless, og siges at være bedre end DECT. Lyden er klar og tydelig, både i gengivelse af toner og volumen, og fungerer derfor perfekt med talegenkendelse. Philips har formået at imponeret os med deres samlede pakke som SpeechOne, docken og SpeechExec Pro er.  Vi er i hvert fald ikke i tvivl om, at Philips SpeechOne lige nu er det bedste headset på markedet til tale-til-tekst, og vi har derfor heller ikke svært ved at anbefale det til professionelle der har et behov for at kunne diktere og lave tale-til-tekst.


Pris:

Philips SpeechOne kan findes med et prisskilt på knap 3300 kroner inklusive levering. SpeechOne kan købes flere steder i Danmark. Om prisen matcher behovet er op til den enkelte, men vi mener at man får fuld valuta for pengene med SpeechOne og den medfølgende dock.


Konklusion:

Philips SpeechOne er det perfekte headset til kontoret. For det første er det lavet i kvalitetsmaterialer. Det føles lækkert, og det er lækkert i brug. For det andet, har Philip formået at lave en skarp match mellem pris og kvalitet. SpeechOne pakken består af et headset, en dock, og SpeechExec Pro softwaren, som skal bruges til at optage lyd, og er et krav for at kunne lave tale-til-tekst gennem DragonNaturallySpeaking.

Philips gør med SpeechOne brug af en patenteret lossless audio transmissionsteknologi, og vi har ikke haft held til at hive mere information ud af Philips om hvad det præcist indebærer. Hvad vi til gengæld kan berette om, er at Philips hævder at den er DECT og Bluetooth teknologierne overlegen. Vi har ikke lavet en side-by-side sammenligning af dette i dag, men kan dog erfare, at SpeechOne leverer krystalklar lyd, både når vi ser på frekvenserne, men også volumen. Philips har alle dage været skarpe på professionel lyd, og SpeechOne er ingen undtagelse, med tanke på at de denne gang leverer en headset med en kondensatormikrofon i en meget lille indpakning. Og de har lavet det til UG. Det er svært ikke at være tilfreds med et headset i denne kaliber. Headsettets lave vægt og mulighed for at skifte bærestile, gør det til en vinder rent ergonomisk, hvor man kan lave flere forskellige mulige opsætninger, inklusive puder der kan tilføjes eller fjernes på hovedbøjlen, for at finde frem til den perfekte pasform. SpeechOne er derfor et lækkert headset at bruge over længere tid, og det kan man netop grundet den gode batteritid og mulighed for trådløs opladning når det ikke er i brug. Det er et headset designet med fokus på funktionalitet, og kan være med til at sætte dagsordenen for hvordan du kommer til at styre din arbejdsgang og indrette dit kontor.

Prisen lander på knap 3300,00 DKK inklusive levering, og det er en skarp pris der matcher hvad du får, både i byggekvalitet og funktionalitet. Vi har været ekstremt glade for at prøve det af, og se hvad det kan. Testen i dag er lavet via tale-til-tekst, og rettet til efterfølgende, så det er endt med mindre talesprog og så har vi rettet nogle af de grammatiske fejl til. Det har været en sjov og spændende øvelse for os, og kan meget vel være en del af fremtiden, ikke kun på advokatkontoret eller på sygehuset, men også andre steder. Teknologien er her nu, og den virker fremragende. Vi runder dagens test af med en karakter på 10, og en Great Product award til Philips og deres SpeechOne headset. Det kan hvad det lover, og det lover rendyrket professionalisme og rå funktionalitet.

Vores partnere