Fractal Design Meshify 2

01_fractal_design_meshify_2_frontbillede
Vi har allerede kigget på Fractal Design Meshify 2 XL, men de sendte os også den lidt mindre model med samme navn uden XL. Den skal vi kigge lidt på her i dag, hvor vi anmelder Fractal Design Meshify 2

fractal_design_logo.jpg

Fractal Design Meshify 2 er på banen her hos Tweak.dk. Kabinettet er lillebroderen til det Meshify 2 XL, som vi testede for ikke så længe siden. Det byder på mange af de samme features som XL modellen, men der er bare ikke helt lige så meget plads i denne omgang, selvom der er masser af byggeplads og ikke mindst muligheder. Vi forventer bestemt ikke, at Fractal Design svigter med denne lidt mindre model.


De tekniske specifikationer:

 • Motherboard compatibility:
   
  E-ATX (max 285 mm)
   ATX
   mATX
   Mini-ITX
 • Power supply type: ATX
 • PSU max length: 250 mm (with HDD cage installed)
 • GPU max length:
   
  Storage layout: 315 mm
   Open layout: 491 mm (467 mm w/ front fan)
 • CPU cooler max height: 185 mm
 • Radiator support:
   
  Front: Up to 360/280 mm
   Top radiator: Up to 360/420 mm
   Rear radiator: 120 mm
   Bottom radiator: Up to 240/280 mm
 • Cable routing space: 30 mm
 • Case dimensions (LxWxH): 542 x 240 x 474 mm
 • Net weight: Solid: 10.1 kg
 • Gross weight:  Solid: 12.8 kg
 • Volume: 59 liters


02_sidepanel_haerdet_glas.jpg

I modsætning til vores tidligere test af Fractal Design Meshify 2 XL, så har vi i denne omgang brugt Meshify 2 kabinettet til et reelt build, der skal tjene som gaming build på budget fremadrettet. Hardwaren til maskinen er som følger:

 • AORUS B460M Pro
 • Intel Core i5-10400KF
 • 16 GB Corsair Vengeance 3200 MHz CL16 DDR4 RAM
 • Kingston A2000 1 TB NVMe SSD
 • Seasonic Prime 600 watt fanless PSU
 • Asetek 280 mm AIO

03_fractal_front_io_panel.jpg

04_front_panel_headset_minijack_usb_type_c.jpg

Meshify 2 byder på samme frontpanel som XL modellen med USB 3.1 Type C samt USB 3.0 type A og minijack til mikrofon og lyd udgang i fronten. Derudover har vi en power- samt en reset knap.

05_stoevfilter_bund_af_kabinet.jpg

06_stoevfilter_front.jpg

07_front_420_mm_radiator_support.jpg

Støvfiltre er der masser af i Fractal Design Meshify S2. Vi har et i bund, top og i fronten i lågen. Åbner vi lågen, kommer vi ind til radiator mountet, hvor der allerede er monteret to 140 mm Fractal blæsere.

08_premonteret_120_mm_fractal_design_fan.jpg

I bagenden af Meshify S2 er der også formonteret en 140 mm blæser, der fungerer som exhaust på kabinettet.

09_bagside_bagplade_monteret.jpg

I Fractal Design Meshify S2 er der plads til et 2-slot vertikalt PCIe grafikkort i modsætning til XL modellen, hvor vi kunne installere et 3-slots kort.

10_bagplade_af_kabelfoering.jpg

Under sidepanelet har vi 30 mm plads til kabelføring, ligesom der er rigtig mange fastgøringsmuligheder og velcrobånd til at fastholde kabler med.

11_fancontroller.jpg

12_sata_stroem_fan_controller.jpg

Der er i toppen af bagsiden monteret en 9-kanals fancontroller med seks 3-pins- og tre 4-pins fan headers, som heldigvis er lavet med SATA strømtilførsel og ikke de alt for ofte anvendte molex-stik.

13_psu_cover.jpg

SUPERLATIVE_STORAGE_Black-1080x764.jpg

I bunden her er der, ligesom på Meshify 2 XL, et shroud til at skjule de mange kabler fra strømforsyningen samt de to 3.5" harddiskbure, som også findes herinde bag. Kabinettet er generelt utroligt modulært, og det kan nemt modificeres til at rumme mange harddiske, hvis det er formålet.

Videoen herunder viser, hvordan det interne layout nemt kan ændres

14_psu_mounting_bracket.jpg

15_psu_montage.jpg


Ens PSU monteres nemt ved at løsne fingerskruerne på beslaget som vist ovenfor og skrue PSU'en fast i beslaget. Derefter er det bare at skubbe den ind på plads og spænde fingerskruerne igen.

16_system_installeret_fractal_design_meshify_s2.jpg

Her til sidst skal vi lige have et billede af det samlede system i Fractal Design Meshify S2 kabinettet. Som vi kan se, er der masser af plads at gøre godt med, og kabelføringen er en leg med de mange gennemføringsmuligheder.

fractal_design_logo.jpg

Hvis I ønsker at læse mere om Meshify S2 kabinettet på Fractal Designs hjemmeside, kan I klikke på banneret ovenfor.


Pris

I skrivende stund, den 27. december 2020, koster Fractal Design Meshify S2 Dark Tinted Glass set til 1.238,00 kroner og opefter.


Konklusion

Fractal Design Meshify S2 er ligesom storebroderen S2 XL en vaskeægte genistreg fra Fractal Designs side. Kabinettet er rigtig lækkert at se på, og Mesh designet er gennemført i fronten med et støvfilter, der matcher frontens design. Kabinettet er dejlig enkelt at bygge i, og selvom det er mindre end XL modellen, så er der stadig oceaner af plads at gøre med, og med masser af radiatorplads indbyder Meshify S2 også til, at man skal bygge et lækkert custom vandloop deri. Kvaliteten er rigtig lækker, og kabinettet er modulært, så man kan tilpasse det efter ens personlige behov, hvad enten man så er interesseret i masser af harddiske eller et stort vandkølingssystem.

Prisen på 1.300,00 kroner er ikke totalt afskrækkende, selvom det måske er lidt i den høje ende for et ATX kabinet. Til gengæld er der ikke meget at komme efter, hvis der overhovedet er noget. Jeg har i hvert fald svært ved at finde noget, udover at en lille skruetrækker havde været fin at vedlægge, da kabinettet ellers er helt værktøjsfrit. Det havde bare fuldendt det hele.

Men udover den lille og egentlig ubetydelige detalje, så har jeg her, ligesom med Meshify S2 XL, ikke noget at komme efter, og jeg kan ikke gøre andet end at fastholde mit 10-tal med en Great Product Award. S2 XL fik en Editors Choice Award, da det klart er mit kabinet til næste vandkølingsloop, så snart jeg beslutter mig for at bygge om. Ikke desto mindre skal Fractal Design have stor ros for et fantastisk lækkert kabinet.

Godt:

 • Masser af plads
 • Gode kabelføringsmuligheder
 • 30 mm plads på bagsiden til kabler
 • Plads til en 480 mm-, to 280 mm- eller en 360- og en 280 mm radiator på samme tid
 • Rigtig lækker byggekvalitet
 • Støvfiltre overalt
 • Nemt at adskille uden brug af værktøj

Knapt så godt

 • Ikke noget nævneværdigt at komme efter her

Score: 10 + Great Product Award

17_system_installeret_water_cooled.jpg


Seneste kabinet

Vores partnere