Razer DeathAdder Elite Gaming Mus

Vi skal have et kig på en gamermus fra Razer. Deathadder Elite er en videre udvikling, fra den allerede kendte mus Razer Deathadder, sammen med musemåtten Gigantus som er en større model af Goliathus. Vi skal selvfølgelig se om Razer endnu engang kan komme med produkter som er henvendt til den krævende gamer. 

Razer er ikke just en ukendt producent her på Tweak, og Razer byder på et stort udvalg af produkter i flere prisklasser, men en fælles ting ved dem alle, er at de henvender sig til gamer segmentet.

 

Razer Deathadder Elite, er ikke en ny model Razer er kommet med, men den model vi skal teste i dag, er derimod udvikling fra tidligere og har derfor navnet Razer Deathadder Elite. Jeg har fået den opdaterede Razer mus til test sammen med Razer Gigantus Special Black Edition, som er en storebror til Goliathus. Vi er klar til at gennemgå den nye mus sammen med musemåtten, og se om Razer kan leve op til det gode ry Razer har skabt sig.

 

 

 

Husk altid at tage en tur forbi PriceRunner.dk inden du køber dit næste stykke hardware.

 

 

 

De tekniske specifikationer fra Razer’s egen hjemmeside:

 

Razer Deathadder Elite

 • True 16,000 DPI optical sensor
 • Up to 450 IPS / 50 g acceleration
 • Razer Mechanical Mouse switches
 • Ergonomic right-handed design with textured rubber side grips
 • Gaming-grade tactile scroll wheel
 • 7 independently programmable Hyperesponse buttons
 • Razer Chroma™ lighting with 16.8 million customizable color options
 • Razer Synapse enabled
 • 1000 Hz ultrapolling
 • On-the-fly sensitivity adjustment
 • Gold-plated USB connector
 • Seven-foot, lightweight, braided fiber cable
 • Approximate size: 127 mm / 5 in (Length) x 70 mm / 2.76” (Width) x 44 mm / 1.73 in (Height)
 • Approximate weight: 105 g / 0.23 lbs

Gigantus Special Black Edition

 • Ultra large size for low DPI gameplay
 • Textured cloth finish for perfect balance between speed and control gameplay
 • Dense foam with rubberized base for optimal comfort
 • Anti-fray stitching
 • size: 455 mm (L) x 455 mm (W) x 5 mm (H)
 • Approximate weight: 617 g / 1.4 lbs


Vi skal selvfølgelig starte med at tage et kig på hvad der følger med i kassen, som Razer Deathadder Elite kommer i. Som mange andre produkter fra Razer, bruger de samme stil med en sort kasse og lys grønt rundt om. På bagsiden er der små highlights, hvor de blandt andet fremhæver at have monteret verdens mest avanceret optical sensor, ydermere kommer den med mekaniske museknapper som kan holde op til 50 millioner klik, og til sidst ergonomisk form.

Når vi åbner kassen finder vi gamermusen pakket ind i formstøbt plastik, sammen med en lille manual og 2 klistermærker som ligger inde i manualen.

 

 

Kassen til Razer Gigantus har samme design, med at være sort og den lysegrønne kant rundt om. Når vi åbner kassen finder vi faktisk kun musemåtten og et lille klistermærke med Razer logoet. På bagsiden er der tre highlight punkter, sammen med målene på musemåtten. De fremhæver musemåttens evne til at give både kontrol og hastighed, sammen med den større overflade til at have mere frihed at kunne bevæge gamermusen på, og til sidst det ultimative komfort og holdbarhed.

 

Som så mange andre musemåtter der er pakket ind, har de også et sted på pakken, hvor det er muligt at mærke musemåtten inden man åbner emballagen. Man får også hurtigt indtryk af at musemåtten er af et holdbart materiale, selvom det er lavet af stof.

 

Et nærmere kig på Razer Deathadder Elite

Vi har endelig fået musen ud af kassen og skal selvfølgelig have første dybdegående kig på selve musen. Kablet har stof på ydersiden og er 2 meter langt, er meget fleksibelt. Selve USB-stikket er guldbelagt, hvor plastikken inde i stikket er grønt, og matcher selve Razer’s grønne farve som er knyttet til deres brand.

 

 

På venstre side af Razer gamermusen finder vi frem-/tilbageknapper, som har en naturlig placering, sammen et mindre ”indhak” i siden, som skaber den ergonomiske form til hånden.  Lige under de to knapper har Razer placeret gummi, som skal sikre et bedre greb på computermusen, da fingeren ikke glider ned, men sidder fast på musen. Samme gummi findes også på højre side, og giver derfor et fast greb på musen, som selv ved meget intenst brug, sørger for at holde et konstant greb på musen.

 

 

Hvis vi ser på toppen af musen, er der et RGB Razer logo, i bunden, som du har mulighed for at ændre indstillinger på. Længere oppe er der to knapper, som giver dig mulighed for at ændre DPI hastigheden, efterfulgt at scroll-hjulet, som også er udstyret med RGB lys.

 

 

I bunden af Razer Deathadder Elite gamer musen finder vi 2 teflonfødder med den optiske sensor placeret i midten. Der er som resten af musen udstyret med en mat overflade, som matcher resten af musens udseende.  

 

 

 

Selve Razer Gigantus Special Black Edition

Vi skal selvfølgelig have musemåtten ud. Da størrelsen er noget helt andet, end hvad jeg plejer at bruge, skulle jeg lige sørge for at have rokeret mit skrivebord lidt om, så der var plads til at musemåtten kunne ligge der uden problemer.

 

 

 

 

Bagsiden er lys grøn og har en skridsikker overflade, der hjælper med at Razer Gigantus bliver liggende hvor du vil have den. På forsiden, som er den vi kommer til at kigge mest på, er hele overfladen meget neutral. Oppe i venstre hjørner har vi Razer logoet i sort, hvilket er det eneste som afslører det er en Razer musemåtte. Materialet er meget robust stof, med en tykkelse på 5mm.

 

 

 

 

Software

Razer har udviklet en software som fungere sammen med deres produkter, Razer Synapse. Fordelen med softwaren, er du kan styre alle dit hardware fra Razer, uden at skulle have et program til hver kategori, det gør det nemt hvis man har flere ting fra Razer også at kunne synkronisere dem, blandt andet med RGB lyset, og kunne sætte ens lys på dem alle, uden at skulle gætte sig frem til, hvordan man ramte en bestemt farve.

 

Under Razer Deathadder Elite menuen, finder vi 4 kategorier, med hver deres underkategorier. Vi skal selvfølgelig kigge på den første kategori, som er den mest relevante for os, nemlig MOUSE. Her er der customize, hvor det er muligt at kunne tilpasse de forskellige knapper på PC musen, til den ønsket funktion. Det er også muligt at kunne lave profiler, så du derved hurtigt kan ændre fra profil til profil, an på dit behov.

 

 

Yderligere finder vi performance, hvor sensitivity, acceleration og polling rate kan indstilles. Den næste er lighting, hvor du kan ændre på farven i RGB lyset på musen, du kan også ændre på brightness samt tilføje farven til dine andre Razer enheder.

 

 

Den sidste kategori under mouse, er calibration, hvor du kan kalibrere din mus. Blandt andet skal du vælge om det er en Razer musemåtte eller andre. Sammen med indstilling af liftoff range på musen. Desværre er det endnu ikke muligt at vælge Gigantus, som musemåtte, her valgte jeg at tage Goliathus control, hvilket jeg ikke oplevede problemer med.

 

 

 

Test af Razer Deathadder Elite

Vi skal selvfølgelig i gang med testen af Razer Deathadder Elite, for at se hvordan den fungere både i det daglige, hvor man sidder og surfer samt laver flere forskellige opgaver på computeren, selvfølgelig skal vi også have spillet nogle spil med den, for at se om Deathadder Elite kan leve op til Razer’s gamer brand.

 

 

 

Når vi kigger på komforten med denne Razer computermus, fik jeg med det samme en rigtig lækker oplevelse. Normalt bruger jeg Mad Catz R.A.T.5 mus, som har en støtte til tommelfingeren, jeg var derfor lidt skeptisk hvordan det ville fungere, nu når jeg havde vænnet mig til at kunne lade fingeren hvile, når den ikke bruges. Men med Deathadder Elite oplevede jeg ingen problemer, selve det gummi greb, som sidder på siden, fik automatisk min finger til at blive der.

 

Hånden ligger naturligt på Razer musen, og den har en rigtig god størrelse at arbejde med. En anden ting som hurtigt faldt mig ind var selve vægten, musen vejer ingenting, og gør den derfor utrolig let at arbejde med, sammen med selve teflon under musen, føles både mus og musemåtte som skabt for hinanden. Jeg måtte selvfølgelig lige prøve min egen musemåtte som er plastik, for at se om musen også kunne med andre overflader, og her var det samme oplevelse, musen havde ingen problemer med at køre smertefrit rundt, og den modarbejdede på intet tidspunkt.

 

  

Vi skal have sat DPI til 7000, så jeg kan følge med og vi kan gå videre til selve oplevelsen, hvordan musen så fungere i det daglige og under spil. Nu er jeg en person som spiller meget strategispil og MOBA, det er lidt 2 forskellige måder musen bliver brugt på, hvor MOBA spillene er der mange hurtige klik hele tiden, er strategi mere humant. Det var selvfølgelig under DOTA 2, at musen blevet testet helt igennem.

 

Selve respons når jeg klikkede var perfekt sat, du får lige en lille tilpas modstand fra knapperne, men ikke nok til at du skal kæmpe for at trykke dem ned. De var præcise hele tiden, og det skabte en super følelse at kunne bruge musen i spil. Der var ingen problemer når musen kørte rundt for at finde et nyt punkt på skærmen, og det føles som om Razer Deathadder Elite bare er skabt til at glide over musemåtten uden problemer, og er skabt til gameren der har de højeste krav til en computer mus.

 

 

Vi skal selvfølgelig ikke glemme scroll-hjulet, det er også en ting som er blevet brugt flittigt. Selve scroll funktionen, fungerer rigtig godt, den giver en mindre modstand, og kan mærke når du bruger den. Den har dog ikke så meget modstand den er umulige at bruge, og den kan også bruges i et højt tempo, dog syntes jeg at selve knappen godt kunne have været lidt blødere. Man skal alligevel når man trykker på den bruge en smule energi på at trykke den ned, det gør selvfølgelig også man ikke får brugt den ved et uheld.

 

Selve Razer Gigantus har en rigtig god overflade og det er slet ikke muligt at sætte en finger på selve kvaliteten af musemåtten. Mit største problem er måske størrelsen af måtten, den har en stor størrelse, selvom det giver mere frihed til at kunne bevæge musen på, kunne den godt have været en smule mindre.

 

 

Pris & Konklusion

Lige nu ligger Razer Deathadder Elite med et prisskilt på 548.- DKK, hvor Razer Gigantus musemåtte har en pris på 225.- DKK. Begge produkter har en fornuftig pris, hvor de fleste burde have mulighed for at være med.

 

 

Du kan læse mere om Razer Deathadder Elite og Razer Gigantus musemåtte på Razers hjemmeisde, som banneret herunder linker til.

 

 

Det har været en fornøjelse at kunne arbejde med disse to produkter fra Razer. De fleste vil nok have høje forventninger til de produkter som kommer fra Razer, gerne med god grund. Heldigvis formår Razer ikke at skuffe, de leverer produkter som virkelig lever op til deres brand.

 

Hvis vi skal komme ind på en ting som kunne have været forbedret ved Deathadder Elite, ville det være scroll-knappen som godt kunne have haft lidt mindre modstand. Det er selvfølgelig en mindre detalje, og det er ikke noget som skal kassere musen, da den udover det har gjort et fantastisk arbejde.

 

Når det gælder Gigantus, har Razer også leveret et godt produkt. Måtten giver god kontrol med deres nye gamermus, og de fungerer rigtig godt sammen, dog syntes jeg personligt at musemåtten måske er lidt i den store ende, specielt ved at den har en kvadratisk størrelse.

 

Vi skal selvfølgelig have rundet testen af; Razer har formået at lave 2 gode produkter som virkelig kan levere kvalitet for pengene. Vi slutter af med at give både Deathadder Elite og Razer Gigantus en score på 9.

 

Godt

 • Begge: Fantastiske i brug
 • Begge: God kvalitet
 • Begge: Fair pris
 • Deathadder: God pasform
 • Deathadder: God respons
 • Deathadder: Fyldt med lysfunktioner og indstillinger
 • Deathadder: Perfekt modstand ved tryk
 • Deathadder: God vægt
 • Gigantus: God højde

Knap så godt

 • Gigantus: En smule for stor (smagssag)
 • Deathadder: hård scroll knap

 

Price & Conclusion 

Right now, Deathadder Elite has a price tag of 548.- DKK where Razer Gigantus mouse pad has a price of DKK 225.-. Both products have a reasonable price, which most should be able to afford.

 

You can read more about Deathadder Elite and Gigantus mousepad on Razer's homepage that the banner below link. 

 

 

It has been a pleasure to work with these two products from Razer. Most will probably have high expectations for the products coming from Razer, often with good reason. Fortunately Razer manages not to disappoint, they provide products that truly live up to their brand. 

 

If we are to get into a thing that could have been improved by Deathadder Elite, it would be the scroll button as well could have had a little less resistance, it is of course a minor detail and it is not something that should discard the mouse, as the mouse generally has done a fantastic job. 

 

In the case of Gigantus, Razer has also provided a good product. The pad provides good control of the mouse and they work really well together, but I personally felt that the mouse pad is perhaps a little on the large end, especially when it has a square size.

 

We must conclude this test; Razer has managed to make two good products that really deliver value for money. We conclude with providing both Deathadder Elite and Gigantus a score of 9

 

Pros

 • Both: Amazing in use
  • Both: Good quality
  • Both: Fair price
  • Deathadder: Good fit
  • Deathadder: Good response
  • Deathadder: Filled with light functions and settings
  • Deathadder: Perfect resistance at pressure
  • Deathadder: Good weight
  • Gigantus: Good height

 

Cons


 • Gigantus: A bit too big (tastes)
  • Deathadder: hard scroll button