Synology lancerer DSM 7.1 software

Disk Station Manager 7-1
Synology gør klar til at bygge videre på det fundament der ligger i en stor del af deres netværksprodukter. Deres Disk Station Manager kommer i version 7.1. Det kommer med et bredt udvalg af forbedringer og tilføjelser når det bliver rullet ud.

DSM 7.1 er en betydelig funktionsudvidelse, som introducerer to vigtige funktionsopdateringer og en lang række mindre opdateringer: Den længe ventede mulighed for at udføre komplet backup fra bunden af hele systemet og delt mappesammenlægning - så flere Synology NAS/SAN kan få adgang til de samme delte mapper med forskellig logon. 

"Vi anslår, at der er mere end 5 millioner aktive DSM-installationer installeret som private skyer, backupservere, overvågningsserverinstallationer og meget mere," siger Shamrock Ko, System Product Management Team Manager. "Vi bygger videre på det solide fundament, vi har lagt med 7.0, og vi kan nu fokusere på at forbedre kundeoplevelserne ved at håndtere de mere specifikke udfordringer, som vores kunder møder i løbet af deres daglige brug af platformen."

Vigtige lagerforbedringer

DSM 7.1 forbedrer lagerstyring væsentligt. Deling af data mellem flere Synology NAS/SAN på forskellige steder er nu betydeligt nemmere. Aggregering af delte mapper bruger SMB DFS til at oprette symbolske links mellem delte mapper på flere Synology-enheder og viser flere Synology SMB-filservere på dit netværk som én stor portalmappe.

Fuld systembeskyttelse

DSM 7.1 introducerer komplette backups fra bunden af hele systemet. Drevet af Synology Active Backup for Business betyder det nu, at evnen til at tage billede af og replikere hele Synology-systemet sætter skub på RTO (Recovery Time Objectives), hvis der opstår en total lokal fejl. Muligheden for systemgendannelse introducerer også en hurtig og praktisk måde at implementere systemer med samme konfiguration på.

UI-opdateringer og forbedringer af ydeevne

Den nye interface, der blev introduceret i 7.0, er nu yderligere optimeret med konsoliderede baggrundsopgaver i en administratorvenlig oversigt. Dette giver større gennemsigtighed i, hvad der sker i systemet, selv på tværs af forskellige brugerkonti. Til Synology High Availability-klynger kan brugerne nu se og administrere diske på begge systemer fra en enkelt instans af Lagerstyring, hvilket sikrer nemmere vedligeholdelse og administration.

I forbindelse med ydeevnen har DSM længe understøttet flash caching for at øge vilkårlig I/O-ydeevne på en omkostningseffektiv måde. Denne nye version vil spare yderligere SSD-cachelagring med mulighed for at øge hastigheden af flere lagerdiskenheder på samme tid.

Forbedringer i hele økosystemet 

Synology lancerer desuden flere store forbedringer af applikationer og tjenester.

  • Active Backup for Business: Båndbreddestyring, udvidet overvågnings- og rapporteringsfunktioner samt understøttelse af DSM-backupkopier
  • Active Insight: Centraliseret loginaktivitet og overvågning af Hyper Backup-opgavestatus samt mulighed for at opdatere overvågede systemer i batch
  • Synology C2 Hybrid Share: C2-snapshots på serversiden foruden lokal filversionsstyring leveret af Synology Drive til nemmere gendannelse
  • Directory Server: Understøttelse af skrivebeskyttede domænecontrollere for at forbedre installationssikkerheden og fleksibiliteten
  • Synology Drive: Udvidede indekseringsfunktioner, forbedret mobil brugeroplevelse og forbedrede overvågnings-/registreringsfunktioner
  • MailPlus: Virtual DSM-understøttelse, udvidede administrationsmuligheder, import-/migreringsforbedringer
  • Virtual Machine Manager: Lager I/O-ydeevneforbedringer og QoS-funktioner

Derudover frigiver Synology Surveillance Station 9.0, som introducerer betydelige forbedringer af brugervenlighed, administration af flere lokationer, sikkerhed og meget mere. C2 Surveillance, som er en tilføjelsestjeneste, lanceres også samtidigt. C2 Surveillance udnytter den nyligt introducerede dobbelt optagekapacitet i Surveillance Station 9.0 til sikker opbevaring af vigtige videofeeds i tilfælde af fysisk beskadigelse eller tyveri af NVR'en. Få mere at vide.


Synology udgiver også SRM 1.3 sammen med lanceringen af RT6600ax Wi-Fi 6-routeren. Denne opdatering effektiviserer, hvordan netværksadministration kan udføres ved at introducere netværkssegmentering og understøttelse af flere SSID'er og VLAN'er. Sammen med SRM 1.3 lanceres en forbedret mobilapp, DS router 2.0. Få mere at vide.

Tilgængelighed

DSM 7.1, Surveillance Station 9.0 og andre DSM-applikationer er nu generelt tilgængelige og er allerede ved at blive implementeret i Synology-systemer.

SRM 1.3 lanceres først med RT6600ax og udrulles efterfølgende til tidligere Synology-routere i det 3. kvartal 2022.


Vores partnere