Wi-Fi 6E-routere gør sit indtog på markedet

WiFi 6E april 2021
En ny generation af routere kan prale med adgang til det ultrabrede 6 GHz bånd. Alt lyder fryd og gammen, men faktum er at meget få i et globalt marked rent faktisk kan udnytte det i det gennemsnitlige hjemmenetværk.

Den sjette generation af Wi-Fi - 802.11ax eller Wi-Fi 6 - er en veletableret standard på nuværende tidspunkt, og knivskarp til at styre overfyldte netværk med mange klientenheder og med understøttelse af bundsolide Wi-Fi-hastigheder

Wi-Fi 6 er allerede fremtrædende i de fleste af de nyeste smartphones og bærbare computere, for ikke at nævne toppen af poppen inden for Wi-Fi 6 routere, der gør en ofte høj investering alle pengene værd.

Et ofte frustrerende element er, at alt imens du har sikret dig al nyeste og topmoderne teknologi på markedet, så trækker industrien en ny kanin op af hatte. Denne gang i form af Wi-Fi 6E.

Der er ikke tale om en ny version af Wi-Fi-protokollen som Wi-Fi 6, men snarere en særlig betegnelse for Wi-Fi 6-enheder, der er udstyret til at sende i det nyåbnede 6 GHz-bånd, hvilket routere ikke kunne tidligere.

I runde tal, er 6 GHz-båndet mere end dobbelt så bredt som 5 GHz-båndet med tilstrækkelig båndbredde til op til syv ikke-overlappende 160 MHz-kanaler. Anken er, at kun 6E-enheder får adgang til alt det sjove.

I 2021 begynder vi at se routere, der understøtter standarden, og producenterne står næsten på nakken af hinanden for at showcase alle deres Wi-Fi 6E-routere og dertilhørende periferiudstyr.

Hvis du gerne vide mere om Wi-Fi 6E, så læs vores artikel om Hvad er Wi-Fi 6E og adskiller det sig fra Wi-Fi 6