Derfor er iPhone 11 Pro's batterilevetid bedre

iphone_11_farver_apple
Forbrugerne har længe har kæmpet for bedre iPhone batterilevetid, og med de nye Pro modeller får de netop det stillet til rådighed.


Apple introducerede tirsdag en trio af nye iPhones inklusiv en iPhone 11 og to Pro modeller. De to nye Pro-modeller, leverer betydeligt længere batterilevetid sammenlignet med deres forgængere - op til fire timer mere på iPhone 11 Pro versus iPhone XS og op til fem timer mere på iPhone 11 Pro Max sammenlignet med sidste års iPhone XS Max.


Apple vil gerne have dig til at tro, at disse effektivitetsforbedringer er et direkte resultat af den mere effektive A13 Bionic chip eller måske forbedringer af batteriteknologien eller software, men djævelen skal findes i detaljerne.

En ting vi bemærkede under Apples præsentation, var, at deres nye iPhones så lidt chunky ud sammenlignet med sidste års iPhones. Efter alle specifikationer var blotlagte, blev vi bekræftet i formodningen af en iPhone 11 Pro der måler 8,1 mm i tykkelsen og en vægt på 188 gram. Til sammenligning er iPhone XS 7,7 mm tyk og vejer 177 gram.


iPhone 11 Pro Max er 8,1 mm tyk og vejer 226 gram, mens iPhone XS Max rammer 7,7 mm og 208 gram.

Overraskende nok er iPhone 11 og iPhone XR næsten identiske med hensyn til tykkelse og vægt, hvorfor forskellen i batterilevetid - kun en time - er langt mindre mellem disse to enheder.

Apple har uden tvivl fundet effektivitetsgevinster i A13 Bionic og via softwaretricks. Tilføjelsen af mere dybde og vægt til fysisk at rumme for et større batteri til at realisere disse gevinster, har helt klart været en del af ligningen for at nå i mål.

Det er en strategi, der står i skarp kontrast til tidligere mål mod at slanke iPhone for enhver pris, og det bliver efterfølgende spændende at se folks reaktioner, når de først bliver klar over hvad der sker.

Vil folk være villige til at leve med en tykkere og tungere iPhone i bytte for bedre batterilevetid?


Image credit & Kilde
Apple