Dropper smartphones efter stort milliardtab

LG stopper produktion af telefoner
LG Electronics ser ud til at droppe smartphones, og vil i stedet koncentrere sig om blandt andet at lave produkter til elbiler.

LG Electronics, den sydkoreanske elektronikgigant, har meddelt, at de fra 31. juli, vil stoppe al salg og produktion af smartphones. Dermed tager vi afsked med en velkendt spiller i smartphonebranchen.

LG sidder på ca. ti procent af det nordamerikanske marked inden for smartphones, hvor LG er den tredjestørste aktør efter Apple og Samsung, der nu kan se frem til at øge deres indflydelse inden for netop smartphones.

Læs også: Dropper smartphones efter stort milliardtab

Udmeldingen kommer efter, at virksomhedens mobilafdeling de seneste seks år, har noteret et tab på cirka 4,5 milliarder dollar. Dette svarer i runde tal til omkring 28 milliarder danske kroner.

Ved at trække sig fra et yderst konkurrencepræget marked får LG i stedet mulighed for at fokusere på markeder som at producere dele til elbiler og automatisering af de private hjem.

Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvor længe LG vil fortsætte med at yde kundesupport og softwareopdateringer til den kundekreds, der allerede ejer mobilprodukter fra LG.

LG sidder på nuværende tidspunkt på to procent af det globale marked for smartphones.

Ifølge Counterpoint solgte LG sidste år 23 millioner mobiltelefoner. Til sammenligning solgte Samsung 256 millioner mobiltelefoner.


Source & Image credit:

/ritzau/Reuters, LG