Mød Celia, Huaweis Google Assistant pendent

huawei_mate_20_pro_screen_tweak_dk 2020 juli
Siri, Google Assistant, Bixby, Cortana, Alexa og nu Celia. Ja, der er endnu en stemmeassistent på markedet takket være Huawei. Men hvad adskiller Celia fra konkurrencen, og hvad betyder det for det bredere stemmeassistent-økosystem?

Hey Celia

Huawei annoncerede Celia første gang i slutningen af marts 2020. Funktionen var en del af deres EMUI 10.1-software, der debuterede på Huaweis P40 Pro flagskibstelefon og udstyret med Android. På et grundlæggende niveau gentager Celia meget af andre assistenters funktionalitet.

For at vække Celia, siger du simpelthen "Hey Celia" Du kan også dobbelt-tappe på afbryderknappen på telefonen. Celia er derefter klar til at behandle din anmodning. Som det er med mere etablerede rivaler, kan du også indstille alarmer, sende tekstbeskeder, kontrollere vejret osv.

Hey Celia Huawei stemmestyring.png

Derudover kan Celia bruge din telefons kamera til at finde produkter online og give anslåede ernæringsoplysninger til mad. Denne funktion er afledt af Huaweis HiVision-teknologi, der første gang blev frigivet i 2018 for at falde sammen med lanceringen af daværende flagskibe i P20-serien.

Som virksomhed har Huawei længe haft en interesse i AI og de mange fordele ved kunstig intelligens. En af hovedfunktionerne i deres smartphone-kamerasoftware er Master AI, der automatisk justerer kameraindstillingerne baseret på det motiv, der fotograferes.

Ifølge Huawei, er denne teknologi så præcist afstemt, at den genkende flere hunderacer. Så det er næppe overraskende, at Huawei besluttede at understrege det i sin nye AI-assistentteknologi.

Celia er baseret på Xiaoyi (ikke at forveksle med XiaoYi-kameraer eller telefonproducent, Xiaomi), Huaweis eksisterende stemmeassistent, som blev frigivet til det kinesiske marked i 2018. Dette fik sat rygter i gang om, at Huawei ville frigive et alternativ til sidstnævnte assistenter.

Sådan får du Celia

Indtil videre har Huawei afstået fra at tilbyde Celia til tredjepartsenheder. For at få det, skal du have en Huawei-enhed, der kører EMUI 10.1-software. For kunder i Vesten inkluderer dette P40 og P30 serien og Mate 30 og Mate 20 enheder.

Indtil videre har Huawei valgt at frigive Celia på kun en håndfuld markeder (Storbritannien, Spanien, Frankrig, Sydafrika og flere latinamerikanske nationer), og Celia understøtter engelsk, fransk og spansk.

Du skal muligvis manuelt aktivere Celia for at få den til at fungere. For at gøre dette skal du gå til Indstillinger > Huawei Assistant > AI Voice. Tryk derefter på "Voice Wakeup" og indstil den til "Til", og gør det samme for " Wake with Power Button / sluk-knap”

huawei Celia.png

Huawei som producent

I løbet af første kvartal af 2019 tegnede Huawei sig for 26 procent af alle solgte telefoner i Europa. På det kinesiske fastlands hjemsted stod Huawei for en andel på 34 procent af alt telefonsalg i samme periode. I første kvartal af 2020 var dette tal vokset til 41 procent.

Huawei omfatter også fremstillingen af det netværksudstyr, der driver mobil- og bredbåndsnet i mange lande.

I maj 2019 placerede Trump-administrationen Huawei og dets tilknyttede datterselskaber på finansministeriets blacklist. Dette forbyder blandt andet amerikanske virksomheder i at handle med det kinesiske firma uden tilladelse.

Som et resultat er nyere telefoner fra Huawei frigivet med open-source-versionen af Android, uden Googles proprietære ekstramateriale som en option. Det betyder basalt set, du ikke har mulighed for Google Play Store, YouTube, Gmail eller Google Assistant.

Det ser ud til, at denne konflikt med den amerikanske regering fortsætter ind i de kommende måneder - hvis ikke år. Dette har resulteret i, at Huawei blev tvunget til at erstatte så meget af Googles økosystem med sine egne alternativer så hurtigt som muligt. I betragtning af dette, er det ikke overraskende, at Huawei også arbejder på et nyt operativsystem kaldet Harmony OS.

Kernen i Huaweis Android-økosystem er Huawei Mobile Services. Dette inkluderer et sæt applikationsprogrammeringsgrænseflader (API) til at håndtere ting som DRM, godkendelse og køb i appen. Oven på alt dette har Huawei også sin egen applikationsbutik, Huawei AppGallery.

AppGallery Huawei.png

På tidspunktet for denne artikel, er AppGallery dog en tam oplevelse. AppGallery mangler mange af de apps, du sandsynligvis vil betragte som væsentlige. For eksempel er der næsten ingen bank- eller financielle apps. Facebook, Messenger, Instagram og WhatsApp er også synligt fraværende.

Huawei har dog formået at score nogle tidlige sejre, da Snapchat og forskellige Microsoft- og Amazon-apps er tilgængelige i AppGallery. Vi finder også Here WeGo, en kortlægningsapp, der tidligere blev afsendt med Nokias Windows-telefoner og er en af de mest populære uafhængige optioner fra Huawei.

Hvis Huawei kan opretholde sin fremdrift, er det ikke helt usandsynligt, at Huawei kan trække et par stærke Android-stik hjem med to separate økosystemer, der kæmper om dominans - og Celia vil være en vigtig del af det.

 

Source & Image credit:

Huawei