watchOS 7 udgivelsesdato & nye funktioner

credit apple watchos 7 release
Apple bekræftede den nyeste version af sit Watch-operativsystem til Apple Watch på sin årlige WWDC-keynote. Blandt mange nye features, kommer tracking af vores søvnrytme, automatisk detektering af håndvask og nye træningstyper, hvilket ifølge Apple, skal hjælper brugerne med at forblive sunde, aktive og connected.

WWDC keynoten 2020 omhandlede altså andet end iOS 14, og vi har i denne artikel samlet informationer om, hvad du kan forvente i watchOS 7, og hvornår det frigives.


Hvornår frigives watchOS 7?

Apple annoncerede watchOS 7 på WWDC 2020 sammen med en række spændende funktioner. En udvikler-beta-version af watchOS7 vil være tilgængelig for Apple Developer-programmet fra 22. juni, og en public beta-version kommer i næste måned.

Softwaren ankommer i sin komplette version i efteråret til Apple Watch Series 3 til Series 5 parret med iPhone 6s eller frem, der kører iOS 14. Du kan se et preview af watchOS 7 hos Apple.

watchOS 7 apple.JPG
Image credit: Apple

Release-cyklus for watchOS har været stabil, siden Apple Watch første gang blev introduceret tilbage i 2015. Opdateringer til watchOS annonceres normalt på WWDC i juni og derefter frigivet under Apples september event, som også typisk agerer udstillingsvinduet for de nyeste iPhones. Dette ledsages oftest af nye modeller til Apple Watch familien, som alle ryger i butikkerne ugen efter begivenheden har fundet sted.

De seneste toner fra jungletrommerne omtaler den anden eller tredje uge i september 2020.


Får mit Apple Watch watchOS 7?

Apple Watch Series 3 til Series 5 fungerer med watchOS 7, parret med iPhone 6s eller senere, der kører iOS 14 (eller nyere). Den nye Apple Watch Series 6 vil derfor også have watchOS 7 kompatibilitet, når den frigives i september.

Den originale serie Watch (eller Series 0, som det kendes under) vil miste fornøjelsen af watchOS 7. Kompatibiliteten efterlader også serie 1 og serie 2 i slipstrømmen. Apple ønsker uden tvivl at sætte en streg i sandet og komme videre med hensyn til funktioner, og den ældre hardware vil ikke være i stand til at klare kravene.


Hvilke nye funktioner vil der være i watchOS 7?

WatchOS 7 er en betydelig opgradering i forhold til sin forgænger med et særligt fokus på personalisering, sundhed og fitness. Med watchOS 7 har Apple introduceret flere funktioner, der længe har været på Apple Watch-brugernes ønskeliste.

WWDC 2020 annoncerede større fremskridt i watchOS 7's Complications. Med watchOS 7 kan brugerne nu få adgang til flere Complications og tilpasse udseendet baseret på personlige prioriteter og interesser, og disse kan tilmed deles med andre.

Dette kommer som en direkte udvikling af Infografen, som muliggjorde op til 8 Complications og først dukkede op på Apple Watch 4.

watchOS 7 vil også omfatte Chronograph Pro med et tachymeter, der kan vise detaljer om hastighed baseret på den kørte tid over afstand.


Face sharing

I en ny funktion kaldet Face Sharing vil watchOS 7 give brugerne mulighed for at dele og tilpasse nye ansigtskonfigurationer på deres egne enheder som er udviklet mod tredjepartsapps, sociale medier, websteder og endda personlige kontakter.

WatchOS 7 giver nu dine venner mulighed for at sende deres layout til dig og få din enhed til automatisk at tilpasses deres opsætning.


Søvnovervågning

Sleep Monitoring endelig en realitet på Apple Watch. Med Watch OS 7 tilbyder Apple det, de kalder en "holistisk" tilgang til søvnhygiejne, herunder funktioner til at opbygge en sund rutine før sengetid. WatchOS 7 fungerer med afviklingsfunktioner på iOS 14, der reducerer distraktioner og hjælper brugere med at tilpasse en sund (ifølge Apple) natrutine.

Apple-watch-watchos7_sleep-health-app_06222020_inline.jpg.large.jpg
Image credit: Apple

Machine learning på watchOS 7 giver Apple Watch mulighed for at overvåge søvnkvaliteten ved hjælp af accelerometeret til at måle bærerens mikrobevægelser, hvilket indikerer brugerens vejrtrækning i vågen i vågn eller sove-tilstand. Brugere kan se visualiseringer af deres sovemønster om morgenen sammen med trends.

De integrerede alarmer på watchOS 7, giver brugerne mulighed for at vågne op ved hjælp af tilpassede lyde eller haptisk feedback, som brummer, så du ikke forstyrrer din partner.

Søvnovervågning er en længe ventet funktion på Apple Watch .


Træningstyper og fitness

Den største tilføjelse til Watch OS 7 træningstyper er inkluderingen af Dance, der tracker populære dansestilarter som Hip Hop, Latin, Bollywood og cardio-baseret dans. Gennem accelermometer og gyroskop, kan watchOS 7 nu registrere forskellene og kombinationerne af bevægelser i over- og underkroppen og kombinere dette med pulsdata.

Også nyt inden for træning er Core Training, Functional Strength og Cooldown.

Activity appen er nu branded som Fitness, og vil fortsat give brugerne målinger om daglige aktiviteter, træning, priser, konkurrencer og trends.


Håndvaskdetektion

Covid-19 har sat sit præg på os alle, og det samme gælder watchOS 7. WatchOS 7 kan nu automatisk registrere håndvask. Ved hjælp af bevægelsessensor og mikrofon kan den registrere lyden af sprøjtende vand og sæbe, og giver dig efterfølgende notifikationer om, at du skal huske at vaske dine hænder i 20 sekunder. Skræmmende!


Maps

Også muligvis som svar på Covid-19, vil iOS 14's forbedringer på Maps udvides til watchOS 7 med større optimering af cykelnavigation - en velkommen opdatering, da de fleste på nuværende tidspunkt samlinger, som typisk finder sted i offentlige transportområder. Her vil segmentet af pendlere være stødt stigende.

iOS 7's fokus på cykling, vil give brugerne informationer om tid og afstanden sammen med oplysninger om cykelstier, trapper, og hvornår du muligvis skal af cyklen for at gå.


watchOS 7 add-ons vi mangler

En anden sundhedsrelateret funktion, der meget vel kommer senere i watchOS 7, er evnen til at måle iltindholdet i dit blod via hjertemonitoren. Dette vil efter alt at dømme ikke være med i starten, men et rygte fra 9to5Mac omtaler, at dette er spottet som en del af koden til kommende iOS 14.

https://9to5mac.com/guides/watchos-7/

Dette kan være en meget vigtigt feature for nogen, da målingen indikerer, om bæreren er i fare for hjertestop eller har potentielle åndedrætsproblemer. Det er endnu uklart, om den krævede teknologi vil være begrænset til den kommende Apple Watch Series 6 eller ej.


Forældrekontrol

Med et stødt voksende yngre publikum til Apple Watches, forbereder Apple angiveligt nogle kontrolfunktioner til forældre til den nye version af watchOS. Disse må formodes vil omfatte begrænsninger på apps, tidspunkter, hvor enheden kan bruges, og aldersrelateret adgang til indhold med videre. Her er der ved flere lejligheden nævnt en ScreenTime-funktionen i iOS.


I kan finde den komplette liste over indholdet i watchOS 7 HER

 

Source & Image credit:

Apple