Apples Face ID fungerer snart med masker

Face ID Apple vmaske iOS beta
Startende med iPhone X deaktiverede Apple Touch ID til fordel for Face ID. Og for mange mennesker fungerer det fint - indtil den globale pandemi gjorde masker til fast inventar. Nu kæmper Face ID med at genkende brugerne, selv med markedets nyeste genkendelsesteknologier. Men den nyeste iOS-beta trækker et nyt trick ud af ærmet til at løse problemet: Brug din Apple Watch som en nøgle.

Inden du bliver for begejstret, er denne nye funktion en del af Apples nyeste beta. Så funktionen er ikke ude til offentligheden endnu, og der er altså stadig en mulighed for, at det aldrig bliver til noget. Men meget tyder altså på, at de nyeste iOS 14.5 beta bedre kan håndtere, når du har en maske på, hvis du vel og mærke også har et Apple Watch.

Når telefonen registrerer din ansigtsmaske under Face ID-processen, søger den at oprette forbindelse til dit Apple Watch. Har du et Apple Watch om håndleddet, og indstillingen "Face ID & adgangskode" er aktiveret, vil uret gennemføre oplåsningsprocessen, ligesom det kan for Mac-enheder. Uret vil give dig et ”nudge” for at indikere, at processen har fungeret. For at holde fokus på sikkerheden, skal dit ur være i nærheden og låst op. Det er også muligt hurtigt låse din iPhone fra dit Apple Watch.

Klik på billedet herunder, og se videodemonstrationen af Luca Ansevini.

Luca Ansevini.JPG

Kommer Apple i mål med denne funktion, lyder teknologien en tand mere gennemtænkt end vi kender det fra Androids Smart Lock procedure, som forhindrer din primære enhed i at låse, hvis nogen af dine parrede Smart Lock enheder (næsten al Bluetooth) er i nærheden.

Igen er dette stadig bare i beta, og vejen til et færdigt og brugbart resultatet kan være lang og fyldt med udfordringer.

Kun Apple ved, om og hvornår det vil nå ud til offentligheden. Men hvis det sker, og vores maske-bærende dage fortsætter (som de sandsynligvis vil), nu mere end nogensinde, skal du købe et Apple Watch til at gå med sammen din iPhone, hvis du skal drage nytte af den forbedrede ansigtsmaskefunktionalitet.

Læs mere her


Source & Image credit:

Apple, Engadget