Forskningslaboratorium ramt med Ransomware-angreb

ransomeware
Forskningslaboratorium ramt med Ransomware-angreb, efter at studerende har installeret piratkopieret software.

hackOfficiel software kan være være en kostbar affære, hvorfor folk nogle gange tyer til piratkopiering. Dette betyder ikke, at dette er et berettiget alternativ, men det er en del af hverdagen i branchen.

Desværre for et europæisk biomolekylært forskningsinstitut ser det ud til, at en beslutningerne fra en studerende, der arbejder på laboratoriet, har resulteret i et ransomware-angreb.

Ifølge rapporten besluttede en af universitetsstuderende, som laboratoriet arbejder med, at downloade en piratkopieret version af en datavisualiseringssoftware fra et warez-site. Det viser sig imidlertid, at denne piratkopierede version af softwaren var en trojan i forklædning, der loggede tastetryk, stjal udklipsholderhistorik og adgangskoder.

Ifølge Sophos' Rapid Response-team, der hjalp med at neutralisere angrebet, er det sandsynligt, at operatørerne af den piratkopierede software og dem, der startede Ryuk-angrebet, er forskellige profiler, så det er muligt, at de hackere, der lancerede ransomware-angrebet, købte legitimationsoplysninger stjålet fra trojanen.

Heldigvis blev der ikke udbetalt løsepenge, men forskningslaboratoriet mistede en uges forskningsdata og led under en uges netværksnedbrud, da serverne skulle genopbygges fra bunden, og data skulle gendannes ved hjælp af sikkerhedskopier.

Så helt omkostningsfri har angrebet ikke været.

Læs mere her


Kilde: fuentitech.com

Vores partnere