Google, Microsoft, og Mozilla i tæt samarbejde

browserudvidelse stor
Google, Microsoft og Mozilla har igangsat et nyt samarbejde om bedre browserudvidelser.

Google, Microsoft, Apple og Mozilla har lanceret WebExtensions Community Group (WECG) for at samarbejde om standardisering af browserudvidelser for at forbedre både sikkerhed og ydeevne.

"With multiple browsers adopting a broadly compatible model for extensions in the last few years, the WECG is excited to explore how browser vendors and other interested parties can work together to advance a common browser extension platform," lyder det fra samarbejdspartnerne

De fire organisationer ønsker at udvikle, hvad der svarer til webstandarder for browserudvidelser, standarder, der vil blive styret af et delt sæt HTML- og W3C TAG-designprincipper.

Disse principper inkluderer, men er ikke begrænset til "kompatibilitet, ydeevne, sikkerhed, privatliv, mobilitet, vedligeholdelsesevne og veldefineret adfærd."

De fremtidige udvidelseswebstandarder vil bruge et fundament bygget oven på eksisterende udvidelsesmodeller og API'er understøttet af Chrome, Microsoft Edge, Firefox og Safari.

"We aim to identify common ground, bring implementations into closer alignment, and chart a course for future evolution”

- Kilde: w3.org

Den nye sammenslutning bestræber sig på at arbejde på en fælles vision for browserudvidelser og mod fremtidig standardisering med fokus på:

- Gør oprettelse af udvidelse lettere for udviklere ved at specificere en ensartet model og fælles kerne af funktionalitet, API'er og tilladelser.

- Skitsere en arkitektur, der forbedrer performance og mere sikkerhed og modstandsdygtighed over for misbrug.

WECG's indsats vil imidlertid ikke være fokuseret på at specificere, standardisere eller koordinere underskrivelse eller levering af udvidelser, da disse mål er uden for anvendelsesområdet i henhold til gruppens målsætning.

I stedet vil hver browserudbyder fortsætte med at drive deres helt uafhængige udvidelses-shops med separate tekniske, gennemgangs- og redaktionelle politikker.


Source & Image credit:

WECG