Google Chrome 91 er 23% hurtigere

Chrome 23 procent hurtigere
Nye tal viser, at Google Chrome 91 er 23% hurtigere på Windows og andre platforme.

Google Chrome, der er bygget på Chromium, får endnu et hastighedsboost, som Google håber, vil hjælpe deres browser til at køre hurtigere på alle platforme som vi kender det fra Windows 10. Ændringen er tilgængelig med Chrome 91, og den rulles ud til Windows 10 og macOS-brugere i de kommende dage.

JavaScript-udførelsestiden er vigtig for den samlede performance gældende for alle webbrowsere. Google forsøger at gøre JavaScript-motoren hurtigere med en ny Sparkplug-compiler, og ændringen er tilgængelig med Chrome 91.

Læs også: Sådan installeres og afinstalleres Google Chrome

Efter opdateringen vil Chrome være op til 23% hurtigere. Denne nye compiler er designet til at udfylde hullet mellem udførelse og optimering af JavaScript-koden for maksimal ydelse.

Ud over den nye kompilator bruger Google også "indbyggede opkald" til at optimere processer, hvor browseren bruger genereret kode for at reducere ”hop”, når der kaldes til funktioner.

 

Flere præstationsforbedringer på vej

Google har bekræftet, at de arbejder på flere ændringer for at forbedre Chromes samlede ydeevne.

For eksempel planlægger Google at indføre understøttelse af "back-forward cache" på Windows 10, macOS, Linux og andre platforme med Chrome 92. Som navnet antyder, muliggør denne eksperimentelle funktion øjeblikkelig sideindlæsning, når brugerne navigerer mellem åbne faner ved hjælp af "tilbage" ”Eller” frem ”-knapperne.

Det fungerer kun, når en side tidligere er besøgt, og sessionen er i browserens cache.

I et af dokumenterne forklarede Google, at cache tilbage-frem forventes at forbedre brugeroplevelsen og den samlede ydeevne ved at holde de tidligere besøgte sider i live, efter at brugeren navigerer væk fra den ved hjælp af browserens tilbage / frem-knapper.

“The pages in the cache are frozen and do not run any JavaScript,” forklarer Google.

Interesserede brugere kan allerede teste tilbage / fremad cachen ved at aktivere de eksperimentelle flag. Til generel udrulning er en præcis udgivelsesdato endnu ikke afsløret, men Google planlægger i øjeblikket at teste funktionen med en udvalgt gruppe af brugere med Chrome 92 eller nyere.

I stedet for Origin Trials-frigivelsesmetoden planlægger Google at følge en gradvis implementeringstilgang, hvilket betyder, at nogle brugere får funktionen hurtigere end andre.

Det er også vigtigt at bemærke, at lignende funktioner er blevet understøttet i Chrome til Android og Safari i mange år.


Source & Image credit

Google