Hvad gør du når din PC ikke understøtter Windows 11?

windows-10-vs-windows-11
Der er et stykke tid til endnu, men understøttelsen af Windows 10 nærmer sig. Så hvilke muligheder er der, hvis dit system ikke officielt understøtter Windows 11? Læs med og se hvad du kan gøre.

Windows 10's End of Support (EoS) er nærmer sig, og mange af jer er efterladt i tvivl om hvilke muligheder der er hvis ens system ikke understøtter opgraderingen til Windows 11. Der er ingen klarhed om de tilgængelige muligheder. Alt vi ved er, at Windows 10 ikke vil modtage nogen opdateringer, sikkerhedsmæssige eller andre, efter den 25. oktober 2025! 

Hvis din PC ikke opfylder systemkravene til Windows 11 og ikke kan opgraderes til den nyeste version, skal du ikke bekymre dig! Du kan fortsætte med at bruge Windows 10, opgradere til Windows 11 med et par tricks, eller skifte til et andet operativsystem. 

Lad os udforske alle mulighederne for der er heldigvis et par muligheder 

1. Installer Windows 11 efter at have omgået systemkravene 

I øjeblikket, hvis du spørger os, er den bedste mulighed at installere Windows 11 på ikke-understøttede PC'er. Mens Microsoft hævder, at disse systemer muligvis ikke modtager opdateringer, har vi ikke set mange tilfælde hvor det rent faktisk sker. Selvfølgelig kan dette ændre sig i fremtiden! Da opgradering til Windows 11 er så vanskelig, især de registreringsjusteringer, der skal omgå systemkravene, tilbyder mange værktøjer til at oprette en bootbar USB, som Rufus, nu en dedikeret mulighed for at fjerne kontroller for krav som TPM 2.0, Secure Boot og 4 GB RAM. Så opgrader til den nyeste version. Da vi sammenlignede Windows 11 og Windows 10, fremstod den første som et bedre operativsystem af mange årsager, herunder forbedret spil, problemfri multitasking, hurtigere søgning og forbedret sikkerhed. 

2. Fortsæt med Windows 10

Selv om den officielle skæringsdato for support på Windows 10 er den 25. oktober 2025 så er det faktisk ikke helt rigtigt for man kan få mulighed for at forlænge den support. 

Microsoft har udviklet et 3-årigt Extended Security Update (ESU) program, hvor Windows 10 PC vil fortsætte med at modtage sikkerhedsopdateringer, hvis du køber det årlige abonnement. Det er tilgængeligt for både virksomheder og individuelle brugere. Så hvis du er imod ideen om nogen ændringer endnu, men vil have Windows 10 PC til at have all-round beskyttelse, er abonnering på Extended Security Updates en mulighed!

Security-bridge-alarm-on-computer-520524.jpg

2.2 Brug den ubeskyttede Windows 10 

Det anbefales ikke, men du kan stadig fortsætte med at bruge Windows 10 i yderligere nogle år, selv efter dens levetid. I de indledende dage er den eneste risiko sikkerhed. Så du bliver nødt til at være forsigtig og også få en effektiv antivirusløsning. Efter et par år vil udviklere stoppe med at fokusere på iterationen, og populære apps som Google Chrome, Mozilla Firefox, Discord og Steam vil stoppe med at fungere. Det samme er sket tidligere, men det vil tage yderligere 3-5 år. Millioner stadig bruger Windows XP, og supporten for det sluttede for 10 år siden. Så Windows 10 vil bestemt forblive relevant, selv om det ikke er det primære fokus, i yderligere nogle år. 

05cAYKK7zk3e4e9cS9FFEn0-82.webp

3. Skift til ChromeOS 

Hvis du er villig til at skifte operativsystemer, er ChromeOS en god mulighed! Google foreslog for nylig, at Windows 10-brugere installerer ChromeOS Flex for at sikre, at enheden forbliver sikker og fortsætter med at modtage regelmæssige opdateringer. ChromeOS har en ret lav brugerbase, men det begynder langsomt at tage fart. ChromeOS har naturligvis også visse begrænsninger. Du kan ikke køre .exe filer på det, softwarekompatibilitet er et problem, filhåndtering er ikke så effektiv, og det kan ikke køre spil særlig godt. ChromeOS er mere webcentreret. Så det vil fungere perfekt, hvis du bare har brug for at browse på nettet og ikke kræver adgang til Microsoft 365 og andre lignende apps. Hvis du er interesseret, skal du installere ChromeOS Flex og teste det! 

4. Gå med Linux 

Linux er et letvægts og open-source operativsystem, men almindelige Windows-brugere finder det ofte lidt komplekst. Hvis du tidligere har skiftet bekendtskab med Linux og/eller er komfortabel med ændringerne, kunne Linux være det perfekte alternativ til Windows 10. Selvom det ikke understøtter Windows-baserede applikationer som standard, kan du bruge programmer som Proton og Wine til at køre dem. Så softwarekompatibilitet vil som regel ikke være et problem. Det er bare et helt nyt miljø, der måske har en læringskurve man skal overkomme.

linux-01-2c9d9cbbfba6fcb9.webp

5. Køb en ny PC

Hvis ingen af de, måske lidt omstændige eller usikret, muligheder herover er tillokkende, så er den sidste mulighed at købe en ny PC som understøtter WIndows 11.

I alle tilfælde, når du får en ny enhed, skal du sørge for, at den leveres med Windows 11 forudinstalleret. Det vil spare meget tid! Få også en fremtidsklar PC, hvilket betyder, at den har optimale specifikationer og ikke vil blive forældet om et par år. Evaluer og sammenlign mulighederne, og gå med den mest passende til dine behov. Heldigvis er det ikke et problem som er lige om hjørnet. Du har stadig mere end halvandet år, før Windows 10 når enden af sin levetid. Der er ingen grund til at skynde sig. Ifølge Statcounter kører 66,45% af PC'er fortsat Windows 10, hvilket er højere end de 27,83%, der kører Windows 11.

Vores partnere