Microsoft sætter fart på Windows 10

microsoft-windows-update 20-12-2021
I anden halvdel af 2021 får Windows 10 et revideret interface med et nyt look, der blandt andet omfatter Fluent Design og WinUI. Ændringerne inkluderer en ny Start-menu, proceslinje og med forskellige animationer - og forud for den officielle lancering, vil Microsoft fremvise preview builds.

Microsoft vil ikke redesigne operativsystemet radikalt, men tilføje nogle ret interessante tweaks for at forbedre den samlede oplevelse af Windows 10. Her vil måden apps åbner, få en markant overhaling.

Microsoft har allerede bekræftet, at de arbejder på nye animationer, og det ser ud til, at virksomheden nu tester en anden variant, der vil være ”faster’ and ‘smoother”.

“Based on feedback, we’ve made some small adjustments to the new app launch animation to improve speed and make it a little smoother,” forklarer Microsoft i Build 21313 changeloggen

Ifølge kilder med insiderviden, vil Windows 10 Sun Valley også bringe nye animationer til Start Menu og kontekstmenu.

Windows-animation.gif

Source: Microsoft

Ud over hurtigere og mere flydende animationer vil Windows 10 Sun Valley-opdatering bringe nogle af Windows 7s designfunktioner (transparent og afrundede hjørner) tilbage, mens der fokuseres på UI-konsistens og et simpelt design.

En af hovedfunktionerne i Windows 10 Sun Valley-opdateringen er support til WinUI, som dybest set muliggør hurtigere designudvikling af kernekomponenter, og det vil også tilføje sløringseffekter eller afrundede hjørner til vinduer og sidebjælker for et mere gennemgående UI-look.


Andre mindre forbedringer

I de seneste preview-build afprøver Microsoft mindre ændringer til Windows 10. Dette inkluderer den nye ”voice typing experience”, som først blev annonceret i september 2020, og den er endelig på vej til alle beta-testere i Windows Insider-programmet.

Ligeledes eksperimenterer Microsoft også med ændringer for både udklipsholderhistorik og emoji-søgefelt. Som en del af eksperimentet muliggør Microsoft understøttelse af at kunne fastgøre emner i udklipsholderhistorikken og hurtigere / nøjagtig søgemaskine i emoji-panelet.

 

Source & Image credit:

Micfrosoft

Vores partnere