Microsoft Teams får endelig end-to-end-kryptering

Microsoft Teams får E2EE
Lige siden arbejde-fra-hjemmekulturen trådte i kraft under den igangværende COVID-19 pandemi, har vi set en stigning i brugen af videokonference-apps. Vi har set virksomheder haste nye funktioner til deres platforme for at tiltrække nye brugere, og nu hopper Microsoft også med på vognen.

Microsoft tilføjer endelig end-to-end-kryptering (E2EE) support til sin populære videokonference-app, Microsoft Teams, sammen med en masse nye funktioner.

Den Redmond-baserede tech-gigant annoncerede for nylig nye funktioner til Microsoft Teams under sin virtuelle Ignite 2021 konference. Disse nye funktioner inkluderer nye mødetilstande og forbedrede webinar-funktioner. Et af højdepunkterne er dog tilføjelsen af E2EE support, der nu ankommer til Teams.

For at gøre Microsoft Teams VOIP-opkald sikre, tilføjer support til end-to-end-kryptering til en-til-en-opkald på platformen. Appen understøtter i øjeblikket ikke E2EE og krypterer i stedet data under transit og i dvale. Som et resultat giver dette autoriserede tjenester mulighed for at dekryptere data efter behov.

Med understøttelsen af E2EE, vil brugerne kunne tilbydes krypterede VOIP-opkald på Microsoft Teams.

Dette vil være gavnligt for personfølsomme samtaler mellem ansatte i en organisation. Det kan også være nyttigt i situationer, hvor it-administratorer har brug for at give adgangskoder til ansatte eller klienter via et Microsoft Teams opkald.

Oprindeligt fungerer funktionen kun med en-til-en ikke-planlagt opkald. Microsoft siger dog, at de sigter mod at udvide understøttelsen af E2EE til planlagte opkald og onlinemøder i den nærmeste fremtid.

Support til E2EE vil være tilgængelig i en preview funktion for kommercielle kunder i første halvdel af 2021.

 

Source & Image credit:

Microsoft

 

Vores partnere