Nu begrænses RAM-forbruget på Google Chrome

november 2020 chrome bugs
Nu sættes der en stopper for RAM-forbruget fra Google Chrome på Windows 10, Android. I henhold til nye informationer, arbejder Google på ”PartitionAlloc-everywhere” support for at forbedre performance for Chrome på Windows 10 gældende for Android, Linux og muligvis andre platforme.

PartitionAlloc-everywhere til Chrome giver browseren mulighed for at starte hurtigere, indlæse interne sider hurtigere og ikke mindst tilbyde forbedret ressourcestyring (reduceret RAM-brug).

Google påbegyndte arbejdet på denne funktion i 2020, og den rulles nu ud til brugere i beta-channel i Chrome til Android og Windows. Google bringer også PartitionAlloc til Linux, men det er i øjeblikket plaget af problemer, og det er uklart, hvornår det bliver aktiveret i den stabile kanal.

“Switch to PartitionAlloc on Linux. This is already the default on Windows and Android, and has been shipping to the beta on both platforms. Nevertheless, issues may remain on Linux,” skriver en en Google-medarbejder i et Chromium-bug-indlæg.

I et andet eksperiment observerede Google, at sammenlægning af de regelmæssige og tilpassede partitioner, kunne reducere hukommelsesforbruget og bidrage til bedre ydeevne i Chrome.

Læs også: Store problemer for Nordea og deres netbank i det nye år

“Having two separate partitions is required when the regular one doesn’t provide the desired alignment. Without that, it’s beneficial performance and memory-wise to have a single partition. Performance is better since aligned allocations (which are actually plentiful in Chromium) can leverage the thread cache. Memory footprint improves from lower fragmentation, and not paying the fixed cost of partition metadata,”

- Kilde: Google

Ud over Windows 10 og Linux tester Google også "PartitionAlloc-Everywhere" til Android. Ifølge Google-tests, er dette en gevinst for hukommelse, ydeevne og stabilitet.

Ligesom Google udforsker Microsoft også nye ideer til at reducere hukommelsesforbruget af Edge. For eksempel blev Edge for nylig opdateret med understøttelse af ”sleeping tabs support”, som har til formål at reducere hukommelsesforbruget af inaktive faner uden tab af data.