Nu fjerner Facebook like-knappen

likeknap fjernes
En af Facebooks mest bemærkelsesværdige designhenvisninger er like-knappen. Nu vil virksomheden snart vil fjerne like-knappen fra Facebook-sider. Gældende fra og med i dag med et endnu uspecificeret antal sider, vil der være et nyt design, et dedikeret nyhedsfeed, et Q & A-format og mere, som sideadministratorer kan bruge fremover.

Den mest betydningsfulde ændring med denne opdatering er fjernelse af like-knappen og antallet af likes, hvilket er ret chokerende i betragtning af at like-knappen har været et kendetegn for Facebook i over et årti. Facebook siger, at dette vil hjælpe side-ejere med at få et bedre overblik over deres egentlige fanbase, hvilket giver mening; der er masser af sider, som jeg "kunne lide" for mange år siden, som jeg siden ikke har fulgt.

I stedet vil Facebook-brugere snart kun kunne følge sider, og sider vil også kunne følge konti. Visuelt får Pages en opdatering, som Facebook siger vil gøre det lettere for følgere at se biografier og indlæg.

facebook like-knap fjernes.png

Like-knappen fjernes facebook.png

Facebook-sider får også deres eget nyhedsfeed, hvor de kan se indlæg og opdateringer fra de konti, de følger. Kommentarer fra sider vises øverst i kommentarsektionerne, og der vil være en følgeknap ved siden af disse kommentarer. Der vil også være en Q & A-funktion, som sideadministratorer kan bruge.

Endelig får sidestyring mere funktionalitet; sidejere vil være i stand til at vælge nøjagtigt, hvilke sektioner (indsigt, annoncer, indhold og fællesskabsaktivitet og meddelelser) hver person vil være i stand til at kontrollere. Derudover siger Facebook, at de også forbedrer tracking af hate speech samt voldeligt, seksuelt og spamindhold.

Alle disse ændringer ruller tilsyneladende ud i dag med en bredere udrulning i de kommende måneder.

 

Source & Image credit:

Facebook