Nyt Snipping Tool på vej til Windows 11

windows 11
Med Windows 11 redesigner Microsoft flere inbound-apps, såsom Paint og Microsoft Photo. Det ser også ud til, at virksomheden ligeledes arbejder på et nyt Snipping Tool til operativsystemet, og testere i Windows Insider-programmet vil kunne prøve den nye version senere i indeværende måned eller i begyndelsen af næste måned.

På Twitter bekræftede Panos Panay, at det nye værktøj snart kommer til Windows Insiders med flere mindre ændringer i grænsefladen for det ældre Snipping Tool. I stedet for at trække det gamle Snipping Tool tilbage, har Microsoft flettet Snipping Tool og Snip & Sketch sammen, og den nye app vil blive kaldt "Snipping Tool".

I et supportdokument bekræftede Microsoft tidligere, at det gamle design og funktionaliteten af "Snipping Tool" vil blive erstattet med dem i appen, der i øjeblikket kaldes "Snip & Sketch".

Snipping-Tool.jpgKilde: Microsoft

Snipping Tool sendes dog ikke på pension, men modtager i stedet markante ændringer. Som du kan se på ovenstående og nedenstående billeder, har Microsoft udskiftet ikonet til snip-knappen med et plustegn, og tilstandsknappen har drop-down toggles.

Alle ikoner og knapper er blevet opdateret, så det stemmer overens med Windows 11s nye designsprog.

Snipping-window-1.jpgKilde: Microsoft

Som nævnt vil Snipping Tool nu bruge funktioner fra Snip & Sketch appen. Som følge heraf vises kontroller til valg af fri form og valg af vindue øverst på skærmen, når du klikker på den nye snip-knap.

I klipningstilstand vil Windows ”mørkne” din skærm og lade dig vælge mellem valg i fri form, rektangulær snip og en snip af det aktuelt valgte vindue. Udklipningen åbnes i vinduet Snip & Sketch. I Snip & Sketch -appen kan du kopiere indholdet til udklipsholderen efter at have foretaget ændringer i skærmbilledet.

Du kan også gemme udklipningen i dit valg af JPEG, PNG eller andre formater).

Du kan fremhæve, tegne eller beskære skærmbilledet for at opfylde dine krav. Du kan tilføje grundlæggende notationer ved hjælp af en pen og highlighter. På en desktop kan du tilføje tekster i stedet.

Derudover vil brugerne for nemheds skyld kunne indsætte et udsnit af deres skærm direkte i en mappe. I Windows 10 skal brugerne gemme skærmbilleder manuelt ved hjælp af knappen "Gem som" i MS Paint, Snip & Sketch eller en tredjeparts-app.

Med Windows 11 vil brugerne kunne kopiere og indsætte klip direkte i en mappe i Stifinder. Denne funktion kan dog muligvis ankomme lidt senere.

 


Source & Image credit:

Microsoft