Reset Windows 11 eller Windows 10

windows-11-logo-cNIH3XVAA-Ygwbi88JDuzQ
Det kan ind imellem blive nødvendigt at starte på en frisk med din PC. Her er en trinvis guide til at udføre en reset på både Windows 11 og Windows 10:

Der kan være mange gode grunde til at nulstille sin Windows installation. Det kan meget simpelt være fordi man gerne vil starte på en frisk med sin Windows installation og rydde ordentligt op. Det kan dog også være hvis PC'en skal gives videre til en ny i familien eller sælges. Heldigvis er processen dejligt ligetil og nem at klare. 


Reset på Windows 11:

Reset Windows 11

 1. Åbn Indstillinger: Klik på Start-knappen og derefter på Indstillinger-ikonet (gear-ikonet) for at åbne Windows 11-indstillingerne.

 2. Naviger til "System": I Indstillinger-vinduet skal du klikke på "System" i venstre sidepanel.

 3. Vælg "Gendannelse": I System-vinduet skal du klikke på "Genoprettelse" i højre sidepanel.

 4. Start Reset-processen: Under "Nulstil denne pc" skal du klikke på knappen "Nulstil PC".

 5. Vælg Reset-metode: Du vil blive præsenteret for forskellige reset-metoder, herunder "Bevar mine filer" eller "Fjern alt". Vælg den metode, der passer bedst til dine behov.

 6. Bekræft og Begynd Reset: Følg vejledningen på skærmen for at bekræfte dit valg og starte reset-processen. Windows 11 vil derefter begynde at nulstille din pc til fabriksindstillingerne.


Reset på Windows 10:

 1. Åbn Indstillinger: Klik på Start-knappen og derefter på Indstillinger-ikonet (gear-ikonet) for at åbne Windows 10-indstillingerne.

 2. Naviger til "Opdatering og sikkerhed": I Indstillinger-vinduet skal du klikke på "Opdatering og sikkerhed".

 3. Gå til "Genoprettelse": I menuen til venstre skal du vælge "Genoprettelse".

 4. Start Reset-processen: Under "Nulstil denne pc" skal du klikke på knappen "Kom i gang".

 5. Vælg Reset-metode: Du vil blive præsenteret for forskellige reset-metoder, herunder "Bevar mine filer" eller "Fjern alt". Vælg den metode, der passer bedst til dine behov.

 6. Bekræft og Begynd Reset: Følg vejledningen på skærmen for at bekræfte dit valg og starte reset-processen. Windows 10 vil derefter begynde at nulstille din pc til fabriksindstillingerne.

Genoprettelse på Windows 10

Bemærk: Under reset-processen vil din computer genstarte flere gange, og det kan tage noget tid afhængigt af din computers hastighed og mængden af data, der skal behandles. Sørg for at tage sikkerhedskopier af vigtige filer, før du udfører en reset for at undgå at miste data hvis der skulle gå noget galt undervejs som strømsvigt eller lignende. 


Vores partnere