Sådan vil Google spare på RAM-ressourcer

google-chrome-chromebook
Google har åbnet lidt for godteposen med hensyn til, hvordan de har skruet ned for RAM-ressourcer i Chrome-browseren til Mac, Windows og Android.

Chrome kritiseres konstant for sit tårnhøje hukommelsesforbrug, og Google har arbejdet for at løse udfordringen i de seneste browserudgivelser til Mac, Windows og Android.

Med den seneste Chrome-udgivelse inddrager Google sin egen avancerede memory allocator. PartitionAlloc er optimeret til lav allokeringslatens, pladseffektivitet og sikkerhed. Teknologien har nu fundet sin permanente plads overalt på Chrome til Android og 64-bit Windows.

“In Chrome M89, we’re seeing significant memory savings on Windows–up to 22% in the browser process, 8% in the renderer, and 3% in the GPU. Even more than that, we’ve improved browser responsiveness by up to 9%.”

Google har i samme omgang optimeret browseren, så der er kommet fokus på brug og kassering af hukommelse:

“Chrome now reclaims up to 100MiB per tab, which is more than 20% on some popular sites, by discarding memory that the foreground tab is not actively using, such as big images you’ve scrolled off screen.”

På macOS har Google for nylig formindsket hukommelseskravet for baggrundsfaner med op til 8%. Tabsbegrænsning/Tab Throttling - af JavaScript Timer wake-ups på sider, der ikke vises, blev introduceret med Chrome 87 (og gjort bredt tilgængelig i version 88). Denne tilføjelse er også ansvarlig for en forbedring på 65% af Apple Energy Impact-score for sider i baggrunden. Dette resulterer, ifølge Apple, et mere lydsvagt system.

På mobil bruger Google Android App Bundles til at optimere downloads på niveau pr. enhed og IsolatedSplits for at tillade, at funktionsopdelinger indlæses efter behov. Denne ændring har resulteret i færre nedbrud fra ressourceudmattelse i Chrome, en forbedring af hukommelsesforbruget med 5%, 7,5% hurtigere opstartstider og op til 2% hurtigere load af sider.

Chromes 64 bit version på Android 10+ enheder med over 8 GB RAM er gennemgået en optimering for at give en mere stabil oplevelse, der er op til 8,5% hurtigere, når sider indlæses.

Flere tørre tal og dybdegående forklaringer finder du HER


Source & Image credit:

Google

Vores partnere