Windows 10 bug skaber problemer for FLAC filer

ms logo lilla
Hvis du opretholder din egen samling af FLAC (Free Lossless Audio Codec) -downloads fra en onlinebutik, skal du være opmærksom på, at redigering af metadataene ved hjælp af Windows 10's Stifinder., kan skade dine FLAC-musikfiler. Dette er ifølge et nyt supportdokument udstedt af Microsoft.

I Windows 10 version 2004 og nyere, er der spottet en fejl, der kan ødelægge FLAC-musikfiler, hvis du ændrer deres metadata ved hjælp af Stifinder. Denne fejl påvirker Windows 10 Pro, Home, Enterprise, Workstation og andre udgaver af operativsystemet.

I henhold til et supportdokument, der blev offentliggjort tidligere i denne måned, kan Windows 10's Stifinder-fejl ødelægge visse FLAC-filer, der indeholder en ID3-frame, før FLAC-headeren. ID3 er en frame, og den er ansvarlig for lagring af information såsom musiktitel, kunstner, album, track-nummer osv.

På Windows 10 ignorerede FLAC-handler ID3-framen, fordi systemet antager, at FLAC-filer bruger 4-byte fLaC i starten. Da musikfilen blev redigeret af brugere, blev ID3-framen overskrevet uden startkoden. Som et resultat kunne musikafspillere efterfølgende ikke identificere den ændrede fil.

Musikfilerne kan ikke afspilles eller indlæses, hvis deres titel, kunstner eller andre metadata ændres i Stifinder.

Heldigvis har Microsoft identificeret årsagen, og en løsning er nu tilgængelig via Windows Update.

I changeloggen til KB5003214 bekræftede Microsoft, at fejlen er rettet, og Free Lossless Audio Codec (FLAC) -musikfiler kan ikke længere afspilles, hvis du ændrer deres titel, kunstner eller andre metadata.

For dem med beskadigede musikfiler har Microsoft frigivet et nyt PowerShell-script, som du kan køre for at gøre filen brugbar igen. Det kan dog ikke gendanne de tabte metadata, der blev gemt i ID3-framen.

For at undgå problemer med FLAC-musikfiler i fremtiden anbefaler Microsoft at anvende denne måneds valgfri kumulative opdatering.

For at være på den sikre side er det dog generelt en god idé at vente og se, hvordan andre brugere finder de nyeste opdateringer brugbare eller ej, før du beslutter dig for selv at opgradere. For eksempel har rapporter antydet, at KB5003214 forårsager problemer med proceslinje- og systembakkeikoner, især når funktionen Nyheder og interesser er aktiveret.

 

Source & Image credit