Windows 10 multitasking-funktion sendt til tælling

blåt Windows logo november 2020
Windows 10. oktober 2020-opdatering, som kun er en opgradering i stil med de tidligere servicepacks, blev udgivet i oktober. Denne opdatering er altså en mindre udgivelse, men den kommer med to nye funktioner - temabevidst Start-menu og ny Alt-Tab-oplevelse. Nu har Microsoft anderkendt fejl i opdateringen, som blandt andet skaber problemer for Windows 10 multitasking-funktionen.

Som du måske allerede ved, er Alt + Tab en populær tastaturgenvej til multitasking, der har været i Windows siden Windows 2.0, og den blev sidst opdateret i version 20H2 med en ny funktion.

Windows 10 20H2 ændrer den måde, Alt-Tab fungerer i forhold til Microsoft Edge ved at lade browserfaner vises som et separat app-vindue på Alt-Tab-skærmen.

Alt + Tab giver dig mulighed for at skifte mellem åbne vinduer på Windows 10, og du kan også navigere mellem apps ved hjælp af piletasterne. Med Windows 10. oktober 2020-opdatering sagde Microsoft, at de har forbedret multitasking-oplevelsen ved at inkludere Microsoft Edge-faner i Alt-Tab-grænsefladen.

Windows-10-Alt-Tab.jpgSource: Microsoft

Microsoft mener, at standard Alt + Tab er temmelig grundlæggende, og inkludering af Edge-faner kan give dig mulighed for lettere at navigere gennem dine aktive opgaver.

Desværre er Alt + Tab interface nu sendt til tælling for nogle brugere, efter at de installerede Windows 10. oktober 2020-opdateringen. Ifølge nye rapporter, kan en fejl i opdateringen resultere i, at din Alt + Tab-rækkefølge ændres random, og kan resultere i det forkerte vindue åbnes, når du prøver at skifte mellem apps.

For eksempel, hvis du har tre app-vinduer åbne (A, B, C), og du prøver at skifte til det første vindue 'A', fokuserer Alt-Tab funktionen i stedet på vinduet efter det tilsigtede vindue. Når dette sker, kan det i flere tilfælde observeres, at markeringen i menuen Alt + Tab ikke er på posten 'A', som den skal, men på den anden post 'B'.

Flere brugere bekræftede problemet i Feedback Hub, og det ser ud til, at Microsoft er opmærksom på rapporterne.

“Alt-Tab has started acting very inconsistent. For example, if I am quickly switching between windows A and B using Alt-Tab, it will be fine 9 out of 10 times. Then on the 10th time I’m using Alt-Tab, it will randomly switch to window C which I haven’t opened in a while,”

Kilde: Feedback Hub

I et Feedback Hub-indlæg forklarede Microsoft, at de undersøger disse rapporter, og at de allerede har løst problemet i kommende preview-builds.

Det er højst sandsynligt, at Microsoft vil løse Alt-Tab-problemerne i en fremtidig opdatering til Windows 10. oktober 2020-opdateringen, men det er ikke ensbetydende med sker i 2020, da tech-giganten planlægger at frigive færre opdateringer indtil januar.


Source & Image credit: 

Microsoft