Windows 11 følger Windows 10s servicemodel

windows 11
Der har været stakke af indikationer på, at Windows 11 kommer til at følge Windows 10s servicemodel, men nu har Microsoft bekræftet procedure fra Windows 10 trækkes med ind i Windows 11.

Microsoft har bekræftet, at Windows 11 bliver serviceret ligesom Windows 10 med månedlige sikkerhedsopdateringer, valgfrie kumulative opdateringer, opdateringer out-of-band, servicering af stack -opdateringer med videre. Derudover har Microsoft bekræftet, at der vil være en Long-Term Servicing Channel (LTSC) version af Windows 11.

Windows 11 er en del af Microsofts "Windows as a service"-model, og den bliver serviceret månedligt ifølge opdateret dokumentation. I en opdatering af dokumenterne bemærkede Microsoft, at der ikke vil ske ændringer af den eksisterende servicemodel, og opdateringer vil fortsat frigives mindst to gange om måneden.

Den anden tirsdag i hver måned frigives sikkerhedsopdateringer til både Windows 10 og Windows 11. Disse opdateringer vil indeholde både sikkerhedsrettelser og ikke-sikkerhedsrettelser (hvis du springer de valgfrie eksempelopdateringer over). Kun opdateringer af Patch Tuesday downloades automatisk, og valgfrie kumulative opdateringer vises under sektionen med valgfrie opdateringer.

I modsætning til Windows 10 vil Windows 11 opdateringer være mindre i størrelse.

Der er også valgfri C- eller D -opdateringer, der frigives i den tredje eller fjerde uge i måneden. Disse opdateringer er generelt klar til brug i produktionen, men de er valgfri og rettelser vil blive inkluderet i den følgende Patch Tuesday udgivelse.

Brugere kan installere valgfrie opdateringer, hvis de ønsker fejlrettelser tidligt til test (Det bliver en nej tak herfra).

Windows 11 og Windows 10 får også “out of the band”-opdateringer. Disse opdateringer kan frigives uden forudgående meddelelse, hvis der er en sikkerhedsrettelse, der ikke kan vente til den obligatoriske opdatering af Patch Tuesday.LTSC 

For dem, der ikke kender, er LTSC (Long-term service service channel) en version af Windows, der ikke behøver konstant opdatering, og den bruges typisk af virksomheder. Hvis du har en LTSC version af Windows, kan du springe over funktions- eller større opdateringer og modtage månedlige sikkerhedsopdateringer i en længere periode.

De normale Windows 10 versioner understøttes indtil slutningen af 2025, men LTSC-udgivelser (typisk brugt af virksomheder) vil fortsat modtage opdateringer, selv efter 2025.

Microsoft frigiver nye LTSC -versioner af Windows cirka hvert tredje år, og hver version indeholder alle de nye muligheder. Windows 10 version 21H2, der ankommer senere på året, bliver en LTSC-udgivelse, og den understøttes i fem år.

Under en AMA-session bekræftede Microsoft, at det fungerer på LTSC-versionen af Windows 11, men vi ved ikke, hvornår det vil blive frigivet.

Microsoft planlægger i øjeblikket at frigive Windows 11 i oktober 2021, og en større udbredelse forventes i 2022. Flere detaljer vil blive delt i de kommende uger.


Source & Image credit:

Microsoft