Windows 11 Home kræver en Microsoft-konto

2 juli 2021 Windows 11
Med Windows 11 har Microsoft fjernet indstillingen, der lader dig opsætte en ny enhed og boote til skrivebordet med en lokal konto.

Foranstaltningen ser ud til at være live med den første preview af Windows 11, som er tilgængelig for dem i Insider-programmet. Ifølge flere tests har Windows 10 Home fjernet den option, der giver dig mulighed for at springe opsætningen af en Microsoft-konto over. Hvis du ikke har en aktiv internetforbindelse og en Microsoft-konto, kan du ikke fortsætte installationsprocessen.

Dette påvirker ikke de eksisterende brugere, og Microsoft-kontoen tvinges kun, når der konfigurereres nye og detailenheder første gang. På Windows 10 kan brugere springe Microsoft-konto processen over ved at afbryde internetforbindelsen eller ved manuelt at skifte til en lokal konto.

Selvom det ikke længere er muligt at oprette en lokal konto under den første kørsel, kan du altid fjerne Microsoft-kontoen senere.

Med andre ord skal du kun benytte dig Microsoft-konto-stien én gang, hvilket betyder at du altid kan fjerne den efter installation fra Windows-indstillinger. Dette er muligvis ikke særlig praktisk for brugeren, men det er den eneste løsning i øjeblikket.

Ifølge Microsoft er der flere fordele ved at linke din enhed til en Microsoft-konto. For eksempel muliggør det Microsoft Office-integration i Start-menuen, lader dig synkronisere data på tværs af enheder, OneDrive er forud-konfigureret, og Windows Store-apps som Cortana kan let opsættes, når selve systemet bruger en Microsoft-konto

Hvis du er mere fortrolig med at have en lokal konto under installationen, skal du skifte til Windows 10 Pro eller Enterprise, hvor den lokale kontoindstilling stadig tilbydes. På Windows 10 Pro kan du vælge mellem en lokal konto eller en Microsoft-konto direkte fra OOBE (installationsprocessen).

Det er værd at bemærke, at der ikke er nye begrænsninger for lokale konti. De lokale konti fungerer fortsat normalt, men du kan ikke synkronisere indhold eller få mest muligt ud af Windows 11 start-menuens anbefalede funktion.

Tilsvarende fungerer Windows 11s widgets, der bringer MSN-feed til skrivebordeter, også på enheder, der bruger lokale konti, men mere avancerede personaliseringskontroller fungerer bedst med en Microsoft-konto.


Source & Image credit:

Microsoft

Vores partnere