Dota 2 sætter esports præmiepulje-rekord

Dota 2 The International
The International, den årlige turnering for Valves vildt populære multiplayer-online-spil, Dota 2, har endnu engang samlet den største præmiepulje i eSportshistorien. Men med Covid-19 stadig hængende over hovedet, er det stadig uklart, hvornår turneringen vil blive afholdt.

I skrivende stund har The International en nuværende præmiepulje på $ 34.467.857, og derved overhales den tidligere præmiepulje på 34,3 millioner $, der blev genereret til sidste års Dota 2 turnering.

The International præmiepuljen finansieres af salg af Dota 2 battlepass. En fjerdedel af alt salg går direkte til præmiepuljen, så efterhånden som flere mennesker køber battlepass, bliver potten kun større.

Covid-19 har i vid udstrækning skylden for dette års rekordpræmiepulje. Turneringen finder typisk sted i begyndelsen af august, men med pandemien blev Valve tvunget til at udsætte den.

I henhold til Steam-statistik-siden er Dota 2 det næst mest populære spil på platformen med hensyn til player count med mere end 500.000 aktuelle spillere. 

Der er ingen informationer om, hvad der skal ske med pengene, hvis The International må udsættes til 2021.