Flyt screenshots fra Nintendo Switch til PC: Guide

nintendo switch
En af de fedeste funktioner i Nintendo Switch er, at du hurtigt kan tage screenshots i næsten ethvert spil ved hjælp af en dedikeret Capture-knap. I denne guide gennemgår vi, hvordan du overfører disse screenshots fra din Nintendo Switch konsol ved hjælp af et microSD-kort.


Sådan fungerer screenshots på Nintendo Switch

Hver gang du trykker på Capture-knappen gemmer Nintendo Switch et billede af den aktuelle skærm til en JPEG-billedfil på et microSD-kort, hvis du har indsat et. Hvis ikke, gemmer Switchen dem i den interne hukommelse. Switch systemsoftwaren (og muligvis visse spil) blokerer for at screenshots bliver taget, men generelt fungerer funktionen overalt.

Når billedet er taget, kan du se skærmbilledet ved hjælp af switchens indbyggede albumfunktion, som er tilgængelig via startskærmen (den hvide cirkel med det blå rektangel i, som et lille billede af bakker i Mario-stil).


Hvad har du brug for, når du overfører Switch screenshots

- En Nintendo Switch eller Switch Lite

- Et microSD-kort stort nok til at indeholde de billeder, du vil overføre

- En microSD-kortlæser (eller en SD-kortlæser med en microSD-kort-adapter), der fungerer med den enhed, du gerne vil overføre billederne til.

Nogle enheder, såsom visse modeller af Apple eller Windows computere, har indbyggede SD kortlæsere i fuld størrelse. For at bruge en af disse har du brug for en microSD til SD adapter.

Hvis du har en iPhone eller iPad med en lightning-port, kan du kopiere billeder ved hjælp af en Lightning til SD-kort-kamera-læser. Hvis du har en iPad med en USB-C-port, kan du bruge Apples USB-C til SD-kortlæser. For begge løsninger har du også brug for en microSD til SD-adapter.

Hvis du vil læse et SD-kort på en Android-enhed (hvis din enhed har en Micro USB-port), har du brug for en Micro USB SD-kortlæser.


Overfør screenshots fra systemhukommelse til et microSD-kort

Hvis du allerede havde indsat et microSD-kort i systemet, da du tog et screenshot, er chancerne for, at de allerede er gemt på kortet gode. 

Hvis du har taget dine screenshots, inden du indsætter et microSD-kort, har Switchen gemt dem i intern hukommelse. For at overføre dem fra Switchen skal du først kopiere dem til et microSD-kort.


Kopier alle screenshots på én gang

Hvis du vil kopiere alle screenshots på din Switch til et microSD-kort i bulk (alle på samme tid), skal du åbne Systemindstillinger på startskærmen på din Nintendo Switch ved at vælge den lille hvide cirkel med et sol-ikon i midten.

solikon nintendo switch konsol gaming.JPG

I Systemindstillinger skal du scrolle ned og vælge Datastyring/Data Management, og vælg derefter Administrer screenshots og videoer.

På skærmen Manage screenshots og videoer skal du sørge for at placeringen for Gem er indstillet til “microSD-kort”, vælg derefter “Systemhukommelse” og tryk på A.

Vælg "Kopier alle screenshots og video til microSD-kort", og tryk på A.

Et pop op-vindue viser dig kopiens fremskridt. Når det er færdigt, gemmes dine screenshots på kortet. 


Kopier screenshots individuelt

Hvis du vil kopiere visse screenshots en efter en til et microSD-kort, skal du bruge Switchens indbyggede albumfunktion. Det er tilgængeligt via startskærmen på Nintendo Switch (den hvide cirkel med det blå billedikon).

image ikon konsol nintendo switch.JPG

Når du er i Album, skal du markere det billede, du gerne vil kopiere til kortet, og trykke på A for “Editing and Posting.” En menu vises i venstre side af skærmen. Vælg "Copy" og tryk på A.

En pop-up præsenterer dig for spørgsmålet om, om du vil kopiere billedet til microSD-kortet. Vælg "Copy", og billedet kopieres til microSD-kortet.


Sådan overføres screenshots fra et microSD-kort til en anden enhed

Når du har sikret dig ved, at dine screenshots er gemt på et microSD-kort, er det tid til at overføre dem til en anden enhed.

Sluk for din Switch ved at holde tænd / sluk-knappen nede i tre sekunder. En menu vises. Vælg "Strømindstillinger/Power Options" og derefter "Sluk".

(Hvis du tager microSD-kortet ud uden at slukke for det, vil Switchen afbryde det spil, du var i gang med, give din en prompte om det på skærmen og tvinge dig til at lukke ned.)

Efter at have slukket enheden, skal du fjerne microSD-kortet fra din Nintendo Switch. På den store version af Nintendo Switch, er microSD-åbningen placeret under kickstanden på bagsiden af konsollen.

kickstand nintendo switch konsol.jpg

På Switch Lite er microSD-delen placeret under en lille plastikklap på enhedens underkant.

Når microSD-kortet er fjernet, skal du indsætte det i den valgte microSD-kortlæser. En computer med et microSD-kortslot fungerer, og du kan også købe microSD-kortlæsere, der opretter forbindelse via USB.

På microSD-kortet kan du få adgang til screenshots i stien "\ Nintendo \ Album", og de sorteres i mapper efter dato, der starter med år, derefter måned og derefter dag. For eksempel vil et switch screenshot taget den 30. marts 2020 være placeret i mappen “\ Nintendo \ Album \ 2020 \ 3\ 30” på microSD-kortet.

Derfra kan du bruge enhedens operativsystem til at kopiere billederne, hvor du vil.


Vores partnere