Microsoft lukker Mixer streaming platformen

Microsoft Mixer lukker
Microsoft opgiver sine streamingambitioner, og lukker og slukker sin Mixer streamingplatform fra den 22. juli

Det er ikke uvant for Tech-giganter, at lukke, tjenester og software, men få havde nok kunne forudse Microsofts seneste annoncering. Virksomhedens velkendte Mixer-streamingplatform lukker ned, og Microsoft planlægger at samarbejde med Facebook Gaming for fremtidige streamingambitioner.

Selvom nedlukninger af tjenester ikke er noget nyt i denne branche, vil denne nyhed sandsynligvis stadig komme som et chok for mange. Mixer har aldrig været så populær som streaminggiganten Twitch, men efter at have sikret eksklusive streamingkontrakter med et par høje profilerede streamere - som Ninja eller Shroud - så det ud til, at Microsoft gik all-in på platformens fremtid.

Ikke desto mindre smider virksomheden nu håndklædet i ringen for denne gang, og forklarer gennem pressemeddelelsen:

“It became clear that the time needed to grow our own livestreaming community to scale was out of measure with the vision and experiences that Microsoft and Xbox want to deliver for gamers now, so we’ve decided to close the operations side of Mixer and help the community transition to a new platform”

Den nye platform bliver Facebook Gaming ifølge Microsoft. Virksomheden har skitseret en detaljeret overgangsplan for alle eksisterende Mixer-streamere, som er villige og i stand til at forny kontakten, som du kan se her.

F.eks. vil Mixer Partners automatisk blive tildelt partnerstatus med Facebook Gaming, og monetiserede streams er berettigede til "Facebook Gaming Level Up-programmet", som vil tilbyde lignende indtægtsmuligheder.

Det er klart, at dem, der har underskrevet eksklusiv streamingkontrakter med Microsoft, ikke længere vil være begrænset af disse, der går videre. Streamere som Ninja kan frit vende tilbage til Twitch eller gå i retning af noget andet - det er helt op til dem.

Mixers nedlukning træder i kraft den 22. juli, så streamere har kun cirka en måned til at skifte til Facebook Gaming eller en alternativ platform (som Twitch).


Source % Image credit:

Microsoft

Vores partnere