PlayStation Now vs. Xbox Game Pass: Vinderen er…

gaming_monitor_guide_bfgd_tweak_dk
PlayStation Now og Xbox Game Pass tilbyder begge bunker af spil til en månedlig fastsat pris, men hvilken tjeneste er bedst til pengene?

Mens streamtjenester som Netflix og Spotify i vid udstrækning har erstattet konceptet om at eje medier i film- og musikgenren, er computerspil ikke helt fanget i denne nye form for udbud.

Både Sony og Microsoft har deres egne abonnementstjenester i henholdsvis PlayStation Now og Xbox Game Pass.

I denne artikel sammenligner vi PS Now og Xbox Game Pass for at se, hvilke service der giver mest værdi for pengene. Da disse tjenester bliver mere integrerede i fremtidige konsoller, håber vi denne artikel hjælper dig på vej til at tage den rette beslutning.Alt det grundlæggende om PlayStation Now

PlayStation Now er Sonys spilabonnementstjeneste, tilgængelig til både PS4 og PC. PlayStation Now tilbyder en samling af PS4-, PS3- og PS2-titler.

For at spille de medfølgende spil på din PS4 skal du bruge PS Now-appen på dit system. Du skal bruge en internetforbindelse, der kan håndtere tjenesten; Sony anbefaler mindst 5 Mbps til streaming.

Når du streamer spil, er opløsningen begrænset til 720p, og du kan muligvis opleve inputforsinkelse, da du ikke spiller spillet lokalt. Spillyden i PlayStation Now er også kun tilgængelig i stereo uden mulighed for surroundlyd.

Ellers giver PS Now dig mulighed for at nyde spil som du normalt ville. Du kan optjene trofæer, og online multiplayer er inkluderet i alle PS Now-spil, selvom du ikke har PlayStation Plus. Da der ikke er nogen data til spillet på din harddisk, gemmer du hele opholdet i PS Now's cloud storage.

PS Now er ikke tilgængelig i alle regioner. Her er alle understøttende regioner

PS Now tilgængelighed.JPG

Download med PS Now

Source: PlayStation Support

 Mens det startede som en streamingtjeneste, lader PS nu dig nu også downloade titler til din PS4. Ifølge Sony er "næsten alle" PS4-spil såvel som de fleste PS2-spil tilgængelige for download.

Når du downloader et spil, udsendes det i max opløsning. Du kan købe DLC til spillet, bruge alle inkluderede PS VR-modes og få adgang til lignende ekstra funktioner.

Du kan downloade så mange spil, som du har plads til, men dit system tjekker med PSN hver syvende dag for at sikre, at dit abonnement stadig er gyldigt. Hvis der går for længe uden at oprette forbindelse, kan du ikke bruge dine downloadede spil, før du er online igen. 

 

PlayStation Now på pc

PS Now fungerer også på Windows-pc'er, uanset om du har en PS4 eller ej. Du skal bruge en PSN-konto og den gratis PS Now-pc-app for at komme i gang. Hvis du spiller på begge platforme, kan du nemt få adgang til dine gemte data takket være cloud-storage.

Mens Sony anbefaler, at pc-konfigurationen kræver en DualShock 4-controller, kan andre pc-kompatible gamepads som Xbox One-controlleren også bruges. Du kan dog ikke bruge DS4-specifikke funktioner, såsom touchpad eller bevægelseskontrol.

Tjek nederst på Sonys PS Now på pc-siden for detaljer om systemkrav. Husk, at du ikke kan downloade PS Now-spil på din pc.

 

Alt det grundlæggende om Xbox Game Pass

Source: Xbox

Xbox Game Pass er tilgængelig til pc'er til Xbox One og Windows 10. Det ligner mest af alt PS Now, men skiller sig ud på et par områder.

Den største forskel er, at Game Pass ikke tilbyder streaming af spil; alle titler er kun downloadbare. Dette betyder, at alle de spil, du downloader, fungerer som om du har købt dem på en disk eller digitalt --- de kan drage fordel af Xbox One X-hardware og lade dig købe DLC. Du skal dog stadig have Xbox Live Gold for at spille Game Pass-spil online.

Ellers er Game Pass til Xbox ret ligetil. Det tilbyder Xbox One, Xbox 360 og originale Xbox-spil. Du kan downloade så mange titler, som du vil, så længe dit system har plads nok --- overvej at købe en ekstern harddisk til din Xbox, hvis du har brug for mere plads.

Din konsol skal tjekke ind med Xbox Live hver 30. dag for at sikre, at dit Game Pass-abonnement stadig er gyldigt. Game Pass tilbyder også en rabat, hvis du vælger at købe et spil i kataloget (eller dets DLC).

Xbox Game Pass er tilgængelig i flere regioner end PS Now. Du finder en liste over Xbox Live-lande og områder her


Xbox Game Pass til pc

Source: Xbox

 Når du tilmelder dig Game Pass, skal du vælge, om du vil abonnere på konsollen eller pc-servicen. I modsætning til PS Now får du ikke adgang til alt på begge platforme med et abonnement. 

Kataloget over spil varierer afhængigt af platformen. Nogle spil er tilgængelige på både Xbox One og PC, mens andre kun understøtter den ene eller den anden platform. Ellers fungerer det ligesom det gør på Xbox --- ubegrænset adgang til at downloade så meget som du kan få plads til på din computer.

Du skal downloade den nye Xbox-app til Windows 10 for at drage fordel af Game Pass på pc. Og i modsætning til PS Now behøver du ikke en controller til at spille disse spil.

PC-versionerne er bygget til pc, ikke streamet, så de styres med en mus og et tastatur (selvom det måske ikke er den optimale metode til alle spil, såsom platforme).


Xbox Game Pass Streaming på Android

Source: Xbox

 Fra 15. september 2020 inkluderer Xbox Game Pass Ultimate også adgang til meget af kataloget på Android-telefoner og tablets uden yderligere omkostninger. I modsætning til resten af Game Pass tilbydes disse spil gennem streaming, ikke downloads.

Du skal bruge en enhed med Android 6 eller nyere, Xbox Game Pass Android-appen og en Bluetooth-aktiveret Xbox One-controller, da de fleste spil ikke understøtter berøringskontrol. Microsoft anbefaler også en 5 GHz Wi-Fi- eller mobildataforbindelse, der er mindst 10 Mbps ned.


Hvad koster PS Now

PS Now lader dig vælge mellem tre forskellige abonnementstyper: 9,99 euro/måned, 24,99 euro/kvartal eller 59,99 euro/år.

Du kan starte på dit abonnement med en syv dages gratis prøve, som automatisk fortsætter over i et løbende månedligt medlemskab, medmindre du opsiger det eller opgraderer til et andet abonnement.

Citat: PS Now


Hvad koster Xbox Game Pass

Adgang til mere end 100 konsol spil i høj kvalitet – med nye spil tilføjet hele tiden. Pris 79 kroner pr. måned for Xbox.

Xbox Game Pass Ultimate

Xbox Live Gold og over 100 spil i høj kvalitet til en lav månedlig pris (abonnementet fortsætter automatisk). Spil sammen med venner, og opdag dit næste yndlingsspil. Pris 10 kroner pr. måned.

Citat: Xbox


PS Now og Xbox Game Pass-katalogerne sammenlignet

Ingen af ovenstående spiltjenester vil være tiden eller pengene værd, hvis de tilbudte spil er elendige. Heldigvis tilbyder begge platforme et bredt udvalg af spil, hvor nye spil føjes til hele tiden. 

Dog fjernes spil løbende fra begge lejre.

Husk, at hvis et spil fjernes fra spilkataloget på begge tjenester, vil du ikke kunne spille det igen, medmindre du køber det på en disk eller digitalt. Dine gemte data og enhver DLC, du har købt til spillet, slettes ikke men du kan ikke bruge dem, før du ejer titlen.


PS Now's spilkatalog

PS Now kan prale med over 800 spil i sit spilkatalog på tværs af PS4-, PS3- og PS2-spil. Nogle er kun tilgængelige indtil en bestemt dato, mens andre markeret med "Løbende adgang" må forventes at være en del af tilbuddet i en overskuelig fremtid.

Nogle af titlerne, der tilbydes i skrivende stund, inkluderer:

- Hitman 2

- Dead Cells

- Dishonored 2

- Doom (2016)

- Ratchet and Clank: A Crack in Time

- Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Se listen over alle PS Now-spil

Selvom PS Now tilbyder mange flere spil end Xbox Game Pass, mangler det mange killer-titler. 

Der er bestemt mange timers underholdning i PS Now, men du er nødt til at grave igennem en masse fyldstof, hvis du leder efter de største hits inden for de sidste par år.


Xbox Game Pass spilkatalog

I skrivende stund havde Xbox Game Pass 245 spil på konsol og 200 til pc (nogle er på begge).

Fremhævende titler inkluderer:

- Gear 5 (begge)

- Halo: The Master Chief Collection (PC)

- The Outer Worlds (pc)

- Hollow Knight (Xbox)

- Forza Horizon 4 (Begge)

- Minecraft (Xbox)

Se den komplette liste over Xbox Game Pass-spil

Konklusionen må være…

Hvilken service der er bedst, afhænger mest af de spil, du vil spille. Hvis du er en pc-spiller, der ønsker at få adgang til eksklusive PlayStation uden at købe en PS4, giver PS Now mest mening. For personen, der spiller på både Xbox One og PC, er Xbox Game Pass Ultimate absolut den bedste mulighed.

Samlet set mener vi, at Xbox Game Pass er foran på point takket være dets fokus på kvalitet frem for kvantitet. At få højt profilerede udgivelser på dag ét er et stort træk, og tjenesten har flere spil, som de fleste mennesker faktisk vil spille - selvom Xbox Game Pass er dyrere.


source & Image credit:

Xbox, PlayStation