Logitech G Pro Gaming Tastatur

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_35 (1)
De små såkaldte ten-keyless tastaturer bliver mere og mere populære blandt især FPS gamere, da de giver mere plads på bordet til musen. Logitech er nu hoppet med på vognen med deres nye tastatur med det simple navn: G PRO. Der er tale om et mekanisk gamer tastatur henvendt til professionlelle gamere, eller dem der blot ønsker det bedste af det bedste.

Logitech laver efter hånden alt hvad du har brug for i dit ”smarte” hjem. Hvad end det måtte være fjernbetjeninger, ergonomiske tastaturer og mus, eller gaming grej til den kræsne gamer. Sidst nævnte er hvad vi skal kigge nærmere på i dag, i form af et Logitech G Pro Tenkeyless Mechanical Gaming Keyboard. Der er tale om et gamer keyboard, som henvender sig til eSports udøvere, eller for personer der ikke ønsker at gå på kompromis med noget. Vi har at gøre med et såkaldt ten-key-less tastatur, hvilket på dansk betyder at numpaddet simpelthen mangler på den højre side. 

Hvad har dette af betydning for produktivt arbejde, og hvad med gaming? Er det blot varm luft, eller har Logitech her virkelig skabt en vinder, når vi snakker gamer tastaturer. Der er kun en måde at finde ud af dette på, vi skal have det smidt på testbænken og kigget efter i sømmende. 

Læs flere test af gaming tastatur  

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_1

 

 

Specifikationer og features på Logitech G Pro Tenkeyless Mechanical Gaming tastaturet


Jeg har været en tur forbi Logitech’s hjemmeside og fundet lidt oplysninger på tastaturet til jer. Nedenfor finder i specifikationerne efterfulgt af et par beskrivende billeder af nogle af de features som G PRO kommer med:

 • Dimensioner: 153 x 360 x 34,3 mm (HxBxD)
 • Vægt uden kabel: 980 gram
 • Kabel: 1,8 meter USB betrukket med stof
 • Kontakt type: Romer-G
 • Holdbarhed per tast: 70 millioner tryk
 • Aktiveringsafstand: 1,5 mm
 • Aktiveringskraft: 45 gram
 • Baggrundsbelyst: Ja, RGB lys
 • Programmerbare taster: Ja, alle
 • Software: Ja, Logitech Gaming Software

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_2.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_3.jpg 

Unboxing – hvad får man med?
Med det tekniske overstået, er det nu blevet tid til at unboxe gaming tastaturet fra Logitech. Som vi kan se på de to billeder herunder, kommer G PRO i en sort kasse, hvor vi på fronten ser et stort billede af selve tastaturet. På bagsiden er der et rimeligt vildt statement fra Logitech: One Purpose Play To Win. Hvorvidt G PRO er en vinder, finder vi ud af senere under test delen, men lad os få det ud af kassen.

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_4.jpgtweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_5.jpg

Inde i kassen finder vi ud over selve gamer tastaturet, en række papirer og et USB kabel for tilslutning – that's it. Egentlig er der vel heller ikke mere man har brug for til et tastatur, det skulle da lige være en håndledsstøtte?

 

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_6

 

USB kablet har en god længde, er betrukket med stof og har et lidt specielt micro USB stik i den ene ende. Dette er sådan set et smart træk fra Logitech, da det betyder at det kun kan komme ind i tastaturet på en måde, som er den rigtige. Dog betyder det også at du kun kan bruge kablet til G PRO tastaturet, og ikke din smartphone f.eks.

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_7.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_8.jpg

Et nærmere kig på Logitech G PRO
Lad os for nu, ligge kablet til siden og i stedet fokusere på selve G PRO tastaturet. Som jeg nævnte i indledningen af denne test, er G PRO et ten-keyless mekanisk tastatur, hvilket betyder at der ikke er noget numpad. Dette er især et plus i FPS gaming. Ved at fjerne dette er der nemlig mere plads til musen, og det mekaniske gamer tastatur, kan ligge mere ergonomisk korrekt på bordet. Førstehåndsindtrykket er godt, og byggekvaliteten virker solid, på trods af at være ren plast.

 

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_9

 

Oppe i højre hjørne finder vi en knap til at kontrollere lysstyrken, hvis man ikke ønsker at dykke ind i softwaren – som vi ser på senere. Derudover er der også en ”Game” knap som slukker for Windows tasten, så du ikke hopper ud af dit spil ved en fejl. Det er desuden muligt at tilpasse hvad denne knap yderligere skal gøre i softwaren. Ved siden af ”Game” knappen finder vi naturligvis schroll og capslock dioderne som lyser hvidt.

I den modsatte side af det mekaniske G PRO tastatur, finder vi et normalt layout, med god størrelse shift og ctrl knap. G logoet oppe i venstre hjørne kan lyse op og matche resten af det indbyggede RGB lys som vi ser på senere. Der er ingen dedikerede macro knapper på G PRO, men alle taster kan konfigureres i softwaren.

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_10.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_11.jpg

I midten øverst på tastaturet, finder vi micro USB stikket, hvor det lidt specielle stik kan gå ind. Jeg er personligt fan af hvad Logitech har lavet her, da man på ingen måde kan vende stikket forkert – ren plug-n-play.
Hvis du ikke allerede havde gættet det, benytter G PRO naturligvis Logitech’s Romer-G mekaniske kontakter. Dette betyder også at tastaturet naturligvis ikke er det tyndeste på markedet, som vi også tydeligt kan se på de to sidste billeder nedenfor. Bemærk det diskrete ”PRO” på den højre side, fed detalje!

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_12.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_13.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_14.jpg

Med bunden vendt i vejret på G PRO keyboarded, mødes vi af en spændende underside. Det stribede design ser faktisk ret cool ud. For at sikre tastaturet ligger fast, er der ikke mindre end fem store gummifødder. Fødderne er desuden også ret specielle, da der reelt er fire. Dette skyldes at der er to højde justeringer på G PRO. 4 og 8 grader.

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_15.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_16.jpgJeg har skudt tre billeder herunder. På det første ligger computer tastaturet fladt på bordet, der næst i 4 graders vinkel og til sidst 8 grader. Som det kan ses er der alligevel ret stor forskel i mellem de tre, og der burde være en indstilling for ethvert behov.

 

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_17

 

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_18

 

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_19

 

Et sidste billede med ledningen monteret, inden vi som det næste springer til softwaren og giver den et kig. Det er dejligt at se ledningen i midten af PC tastaturet, i stedet for en af siderne – fra et OCD perspektiv.

 

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_20

 

Logitech Gaming softwaren
Personligt har jeg aldrig før kigget på Logitech’s Gaming software, så denne skal naturligvis have en gennemgang også. Det første billede man mødes af når softwaren startes op, ser vi på billede et herunder. Herfra kan du trykke på en hvilken som helst tast, og om programmere dens funktion og tilføje macroer, hvilket virker meget smart og lige til.

I tredje menupunkt kan lyset tilpasses ens ønsker. Det er her muligt at vælge mellem en række forskellige effekter, hastigheder og naturligvis farver da vi har med RGB lys at gøre. Farverne er hvad jeg vil kalde OK korrekte, kontra hvad der vises på skærmen i softwaren.

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_21.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_22.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_23.jpgUnder det fjerde menupunkt kan der tilpasses hvilke taster der skal tændes/slukke når ”Game” knappen bliver aktiveret. Det er fedt at det ikke kun er de standard knapper der slukkes, men at du i stedet kan tilpasses det helt som du måtte have lyst til.

Det sidste officielle menupunkt er stedet for dig der gerne vil holde øje med alt. Her kan du nemlig se hvor mange tastetryk du har lavet på de forskellige knapper. Hvor vidt det er brugbart skal jeg ikke kunne sige, men det er om end en cool feature at have med hvis man er seriøs nørd. 

Sidste punkt vi kigger på i softwaren er indstillinger. Dette siger mere eller mindre sig selv, da dette er stedet hvor du kan tilpasse softwaren og de forskellige profiler. Du kan blandt andet vælge om softwaren skal starte sammen med Windows og lignende. 

Alt i alt er jeg positiv omkring Logitech’s Gaming Software. Den virker solidt skruet sammen, og tilbyder gode muligheder for tilpasning af G PRO tastaturet.

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_24.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_25.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_26.jpg

Testen – brugen og komfort på Logitech G Pro Tenkeyless Mechanical Gaming Keyboard
Det er nu blevet tid til at vi skal smække G PRO brættet på skrivebordet, og ser hvordan det er at bruge. Til dagligt bruger jeg et Corsair K95 tastatur med Cherry MX red kontakter. Allerede her bliver det noget lidt andet, da G PRO jo benytter Logitech’s egne Romer-G kontakter. En anden stor omvæltning var manglen på et numpad. Hvad dette havde at sige, og hvordan Romer-G kontakterne var at arbejde med, vil jeg nu prøve at sidde ord på. Testen gik i alt sin enkelthed ud på at jeg skiftede mit trofaste Corsair tastatur ud med G PRO i et par uger.

Lad mig starte med at sidde nogle ord på komforten som G PRO tastaturet tilbyder. Alle der har læst mine utallige andre tastatur tests, ved at jeg er en sucker for en lækker håndledsstøtte. Dette er dog ikke en ting Logitech har valgt at inkludere til G PRO, men det gør faktisk ikke noget. På grund af den lille størrelse og at knapperne går helt ud til kanterne på gaming tastaturet, er behovet for en støtte ikke særlig stor – faktisk ikke til stede. Det skal dog nævnes at jeg bruger en stor stofmusemåtte som naturligvis også tilføjer lidt komfort til håndledende som tastaturet ikke har noget med at gøre. Men alt i alt får G PRO fra Logitech en stor tommel op for komforten, den er der intet negativt at sige om.

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_27.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_28.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_29.jpgMed ESC knappen afmonteret, kommer en af Romer-G kontakterne til syne. Dioden er placeret i midten, hvilket giver et bedre lys. Dette betyder dog at det IKKE er muligt at montere andre knapper på G PRO, ud over Logitech’s egne – dette er lidt en skam.

Vi bliver stadig lidt ved komforten, da jeg vil snakke om Romer-G kontakterne som G PRO er udstyret med. Den bedste måde at beskrive dem på, må være en god blanding mellem Cherry MX Black og Brown. De har en god modstand, og et ”bump” når de trykkes ned, som dog ikke klikker men kan mærkes. Dette giver faktisk en super fed feedback, især når der skal skrives lange tekster, som for eksempel dette review der er skrevet på G PRO. Tanken med tastaturet er dog gaming, og her klarer det sig også ganske fint. Personligt er jeg dog mere til en kontakt med lineær bevægelse uden modstand og ”bump” når jeg spiller.

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_30 (1).jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_31.jpg

Med det sagt, så var oplevelsen til spil dog stadig super lækker. Som man kan forvente med et mekanisk tastatur blev alle tryk registeret. Selv efter lange spil sessioner føltes venstre hånd ikke træt eller noget ubehag på nogen måde, og enhver eSports udøver vil elske gamer tastaturet fra Logitech. Dette kan vi takke de gode kontakter og komforten for. Der var dog én ting som endte med at blive et gentagende problem da jeg brugte G PRO. Jeg kan dog ikke give G PRO skylden for dette, men nærmere hele formfaktoren. Jeg taler naturligvis om manglen af numpad i højre side. Set fra et produktivt synspunkt, ville jeg aldrig blive venner med at tastatur uden. Det er først når man mangler det, at man virkelig bemærker hvor ofte det bruges, og hvor meget effektivitet man mister når det ikke er der. 

Til G PRO’s og andre ten-keyless tastaturs forsvar, er det jo heller ikke produktivt arbejde de som udgangspunkt er designet til. Det er jo netop gaming, hvor manglen på numpad ikke spiller så stor en rolle og gerne er noget man ofrer for at få mere plads til musen når der skal laves flick shots i CS eller andet. Ud fra dette synspunkt vil jeg rose G PRO, som faktisk klarede sig godt over hele linjen, hvad enten det var gaming, skrivning af lange tekster eller bare navigere rundt i Windows. Oven i hatten, var komforten også super lækker, på trods af der ingen håndledsstøtte er inkluderet.

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_32.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_33.jpg

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_34.jpg

 

Pris
Logitech G Pro Tenkeyless Mechanical Gaming Keyboard kan i skrivende stund d. 08/06 2017 til en pris der hedder 1249,- DKK inklusiv fragt. Dette er umiddelbart en ret høj pris for et tastatur, og især når det ”mangler” et numpad. Jeg havde gerne set prisen være på omkring 800,- DKK, hvilket havde gjort G PRO betydeligt mere konkurrencedygtigt. Der er mange andre og billigere alternativer man burde overveje inden man beslutter sig i min optik.  

Hvis du ønsker alle detaljerne på G PRO fra Logitech selv, kan du besøge deres hjemmeside. Klik blot på banneret med deres navn herunder, og du vil blive sendt til produktsiden i en ny fane/vindue.


Konklusion
Vi er nu nået til enden i vores test af Logitech G PRO tastaturet og hvilken fornøjelse det har været at have det en tur forbi testbænken. Logitech skriver selv at G PRO henvender sig til seriøse gamere og eSports udøvere – jeg vil give dem ret. Takket være deres Romer-G kontakter, meget kompakt design og suveræne byggekvaltiet er G PRO et seriøst gamer tastatur. Kontakterne er hurtige og behagelige at skrive på, på trods af at have et markant ”bump” når der trykkes. Takket være den smalle ramme rundt om tastaturet og to højde justeringer, er komforten også helt i top hvad end du skriver lange tekster i Word, eller flækker skaller i CS:GO.

Et andet stort plus i bogen, på trods af at være en lille detalje er at USB kablet kan afmonteres. Dette er genialt når man er på farten og skal have grejet i sin taske. Det indbyggede RGB lys er en ekstra bonus som både har fine klare farver og en god skarphed. Der er dog også et par ting som jeg ville ønske havde været anderledes – hvis jeg havde været køber af G PRO tastaturet. Den første er at det kun er muligt at benytte knapper fra Logitech selv, da dem fra Cherry MX med det velkendte ”+” ganske enkelt ikke passer. Jeg mener også at prisskiltet er for højt, kontra hvad andre producenter har at tilbyde af mekaniske tastaturer, men det er måske bare mig? – kom endelig med din mening i forummet. Vi ender på en score der hedder 8,5/10 samt vores Safe Buy award denne gang, job well done Logitech. 

Godt

 • Lækker byggekvalitet
 • God software
 • USB kablet kan afmonteres
 • Romer-G kontakter
 • To højde/vinkel justeringer
 • Meget kompakt – ideelt til FPS gaming
 • RGB lys med gode farver og effekter

Knap så godt

 • Prisen er ret høj
 • Kun Logitechs egne taster kan bruges
 • Intet numpad (for nogen)

 

Conclusion
We have now reached the end in our review of the Logitech G PRO keyboard and what a pleasure it has bin. Logitech claims that the G PRO is aimed at serious gamers and eSports people - I want to give them right. Thanks to their Romer-G switches, a very compact design and superb building quality, the G PRO is a serious gaming keyboard. The switches are fast and comfortable to write on, despite having a "bump" when pressed. Thanks to the narrow frame around the keyboard and two height adjustments, the comfort is also great either if you write long documents in Word, or owns the enemy team in CS:GO.

Another great thing, despite being a small detail, is that it is possible for the USB cable to be removed. This is brilliant when you are on the move and have the keyboard in your bag or something like that. The built-in RGB light is a bonus, which has both bright colors and good sharpness. However, there are also a few things I wish would have been different - if I was a buyer of the G PRO keyboard. The first is that it is only possible to use Logitech’s own buttons, as those from Cherry MX with the familiar "+" simply do not fit. I also think that the price tag is too high, versus what other manufacturers offers of mechanical keyboards, but maybe it's just me? – let me hear your opinion on the forum. We end up with a score of 8.5/10 and our Safe Buy award this time, job well done Logitech. 

Pros

 • Nice build quality
 • Great software
 • The USB cable can be dismounted
 • Romer-G switches
 • Two levels of height/angle adjustments
 • Very compact – ideal for FPS gaming
 • RGB lighting with good colors and effects

Cons

 • The price is a bit steep
 • Only Logitechs own keys can be used
 • No numpad (for some) 

Score: 8,5 + Safe Buy award

 

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_35

 

Vores partnere